PC & Mudah Alih

Mod gelap YouTube: Cara mengaktifkan Tema Gelap baru YouTube di iPhone anda

YouTube menambah mod gelap yang dipanggil Dark Theme, ke laman webnya tahun lalu - membantu pengguna mengehadkan jumlah cahaya putih / biru yang memukul mata mereka ketika melihat video pada larut malam - dan kini ia tersedia di aplikasi mudah alihnya juga .

Mod gelap YouTube: Cara mengaktifkan Tema Gelap baru YouTube di iPhone anda

Google telah menambahkan Tema Gelap ke versi aplikasi iOS terlebih dahulu, dan hanya berjanji bahawa ia akan datang ke versi Android "tidak lama lagi". Ini tidak pernah terdengar - walaupun memiliki Android, Google sering menguji aplikasi baru di iOS terlebih dahulu, seperti yang dilakukan dengan Gboard.

Mod gelap YouTube: Cara mengaktifkan mod gelap di YouTube (dan mematikan mod gelap kemudian)

Untuk mengaktifkan Tema Gelap di iOS, yang perlu anda lakukan ialah memastikan anda memasang versi aplikasi terkini dan anda akan melihat jalan pintas untuk mengaktifkannya di skrin utama.

  1. Hidupkan dan matikan dengan mengetuk lakaran kecil akaun anda di sudut kanan atas, kemudian membuka menu Tetapan.

  2. Di bawah Tetapan beralih suis Tema Gelap dengan sewajarnya.

Apabila anda keluar dari menu Tetapan, anda akan segera melihat bahawa latar belakang putih diganti dengan yang hitam yang jauh lebih mudah di mata anda. Malangnya, tidak ada pilihan untuk mengautomasikan mod ketika matahari terbenam seperti di aplikasi Twitter, jadi anda perlu menghidupkannya secara manual dan setiap kali anda mahu menggelapkan atau mencerahkannya.

tema gelap-youtube

Sekiranya anda menjumpai halaman ini kerana anda mahu mengaktifkan Tema Gelap dalam versi web YouTube, berita baiknya adalah bahawa ia adalah tweak yang sama mudah. Dari mana-mana halaman, cukup klik gambar kecil akaun anda di sudut kanan atas, kemudian klik Tema Gelap dan alihkannya ke Hidup. Pengaturan ini khusus untuk penyemak imbas yang anda gunakan, jadi jika anda ingin menggunakannya setiap saat, anda harus mengubahnya pada setiap penyemak imbas yang anda gunakan.

Sebaik sahaja Tema Gelap ditambahkan ke aplikasi YouTube Android, kami akan mengemas kini halaman ini dengan arahan yang sesuai untuk mengaktifkannya, tetapi kemungkinan akan melibatkan langkah yang sama seperti yang dijelaskan di atas untuk aplikasi iOS.

Nasib baik, versi Android mungkin juga dilengkapi dengan pilihan untuk mengotomatisasi Tema Gelap ketika matahari terbit dan terbenam.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found