Alat

Cara menjadikan Google Home dwibahasa

Google telah mengumumkan bahawa penutur pintar Google Home akan menjadi dwibahasa berikutan pengenalan 22 bahasa baru. Kemas kini ini merangkumi semua peranti yang dibantu oleh Pembantu Google, yang bermaksud anda dapat bercakap dengan Google Home, Google Home Mini, Google Home Max, dan bahkan Pixel Buds dalam pelbagai bahasa.

Lihat ulasan Google Home Mini yang berkaitan: The Amazon Echo Dot saingan Google Home Max UK tarikh pelepasan: Google Home Max kini tersedia di UK Ulasan Google Home: Pembesar suara pintar yang sangat baik kini lebih murah daripada sebelumnya

Pembantu Google sudah menyokong bahasa Inggeris, Belanda, Perancis, Itali, Jerman, Jepun dan Sepanyol. Menjelang akhir tahun, bahasa baru akan disokong sehingga anda boleh bercakap dalam bahasa ibunda anda - atau bahasa kedua - dan bahasa Inggeris ketika bercakap dengan mana-mana peranti yang dibantu oleh Pembantu Google.

Ini adalah tambahan yang baik bagi mereka yang membesarkan anak-anak dalam rumah tangga dwibahasa, atau bagi mereka yang berusaha belajar dan menggunakan bahasa baru. Anda tidak boleh memuatkan lebih banyak Google Home anda dengan pelbagai bahasa, jadi jika anda bercakap lebih daripada satu bahasa lain, anda perlu memutuskan bahasa mana yang paling banyak anda gunakan selain bahasa Inggeris. Sekiranya bahasa Jerman adalah bahasa ibunda anda, masih belum jelas sama ada anda boleh menambah bahasa Jepun dan beralih antara keduanya atau jika itu mestilah bahasa Inggeris dan satu bahasa lain.

Cara menjadikan Google Home dwibahasa

Sekiranya anda ingin menjadikan Google Home anda, atau peranti yang dibantu oleh Google Assistant dwibahasa, sebenarnya mudah.

  1. Buka aplikasi Google Home pada telefon pintar anda.
  2. Buka Menu di sudut kanan atas.

  3. Ketik Pembantu kemudian Bahasa.

  4. Ketuk "Tambahkan bahasa" dan pilih dari senarai bahasa yang dipaparkan.

  5. Sekarang anda boleh bercakap dengan Pembantu dalam bahasa dan bahasa Inggeris baru ini.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found