Hiburan

Aplikasi Chromecast Terbaik 2021: 21 untuk Memaksimumkan Chromecast Anda

 • Cara menggunakan Chromecast: Semua yang perlu anda ketahui
 • 20 aplikasi Chromecast Terbaik tahun 2016
 • Cara Meningkatkan Prestasi Chromecast
 • Cara menggunakan Chromecast untuk mencerminkan skrin anda
 • Cara menggunakan Chromecast untuk bermain permainan
 • Cara menggunakan Chromecast untuk streaming audio
 • Cara Mematikan Chromecast Anda
 • Cara Stream Pemain VLC ke Chromecast
 • Cara menggunakan Chromecast tanpa Wi-Fi
 • Cara menetapkan semula Chromecast anda
 • Petua dan trik Chromecast

Chromecast tidak ada apa-apa tanpa aplikasi Chromecast yang hebat agar dapat dijalankan.

Dongle streaming Google adalah alat berguna yang tidak mempunyai TV pintar atau konsol permainan yang hebat. Berkat kemas kini dari reka bentuk awal 2013, Chromecast adalah salah satu kaedah terbaik - belum lagi paling murah - untuk menonton semua jenis kandungan di TV anda.

Terdapat banyak aplikasi Chromecast di luar sana untuk dimuat, tetapi telefon, tablet, atau komputer riba anda hanya memiliki banyak ruang. Kami telah mengumpulkan aplikasi penting, dari titian media rumah hingga aplikasi yang lebih pakar.

1. Aplikasi Chromecast Terbaik: Laman Utama Google

Android, iOS

best_chromecast_apps_google_home

Sebelumnya dikenali sebagai aplikasi Chromecast, Google Home adalah aplikasi serba boleh untuk menyiapkan peranti Google di… rumah anda. Anda memerlukannya untuk menyiapkan Chromecast, serta Chromecast Audio dan peranti Google Home. Dengan Chromecast, anda dapat menggunakannya untuk menelusuri kandungan yang sedang tren, menyesuaikan layar TV anda, dan memainkan atau menjeda kandungan. Ini adalah aplikasi utama untuk dipasang, terutamanya jika anda mempertimbangkan banyak Chromecast untuk rumah anda.

2. Aplikasi Chromecast Terbaik: Netflix

Android, iOS & Dalam Talian

netflix_chromecast

Netflix adalah impian peminat filem dan TV. Selepas setiap episod dalam satu set kotak, ia cuba menghubungkan anda dengan yang seterusnya - duduk untuk sesi pesta empat musim dan Netflix bersedia untuk mengepamnya terus ke urat anda.

Ini ketagihan, kerana sesiapa sahaja yang mempunyai langganan Netflix dapat membuktikan, tetapi tidak ada yang lebih buruk daripada membayar Netflix dan hanya dapat menikmatinya di komputer riba, tablet, atau telefon pintar. Sekarang, terima kasih kepada Chromecast, anda dapat mengalirkan semua keinginan Netflix ke skrin besar secara wayarles dan selesa untuk jangka masa panjang.

3. Aplikasi Chromecast Terbaik: Spotify

Android & iOS

spotify_video_streaming

Sudah lama datang, tetapi Spotify akhirnya menyokong Chromecast - anda boleh berpegang pada klasik pesta tersebut dan membiarkan mereka menggunakan speaker TV anda. Spotify adalah muat turun penting bagi sesiapa sahaja yang memiliki Chromecast

4. Aplikasi Chromecast Terbaik: Disney +

Android, iOS & Dalam Talian

Disney + dan semua kandungannya yang hebat tersedia untuk streaming di Chromecast anda. Ingin menghidupkan semula kegemaran kanak-kanak? Terokai dunia dengan Nat Geo? Duo Disney + dan Chromecast memungkinkan ini untuk sesiapa sahaja yang mempunyai wifi dan Langganan Disney +.

5. Aplikasi Chromecast Terbaik: YouTube

Android, iOS & Dalam Talian

Logo YouTube (Halaman Utama)

YouTube adalah aplikasi yang tepat untuk mana-mana pemilik Chromecast, yang membolehkan anda mengalirkan gabungan video rumah tidak masuk akal mutlak, mashup muzik yang tidak pernah berakhir, dan dokumentari web yang menarik. Sama ada anda ingin menyewa filem atau menstrim filem dari saluran YouTube anda sendiri untuk dilihat oleh rakan dan keluarga anda, aplikasi ini adalah salah satu yang terbaik.

Syukurlah, kerana YouTube adalah perkhidmatan milik Google, penyatuannya dengan Chromecast sama licin dan lancar seperti yang anda harapkan.

6. Aplikasi Chromecast Terbaik: Amazon Prime Video

Android & iOS

Peminat Amazon Prime gembira. Dengan andaian anda mempunyai langganan Perdana, anda dapat mengalirkan kandungan kegemaran anda terus ke Chromecast anda. Tiada Firestick? Tidak ada masalah, hanya tarik aplikasi Perdana pada peranti kegemaran anda dan hantar terus ke TV anda.

Anda boleh menyewa atau membeli filem, siri TV, dan melihat bahagian percuma untuk aliran kandungan hebat yang tidak berkesudahan.

7. Aplikasi Chromecast Terbaik: Facebook

Android, iOS

Pernahkah anda menelusuri Suapan Berita Facebook anda dan mengklik video kemudian mendapati diri anda beberapa jam kemudian masih menonton video? Bagaimana dengan filem rumah kegemaran anda yang telah anda muat naik? Apabila anda ingin memamerkan yang terbaik yang ditawarkan oleh gergasi media sosial kepada rakan, sambungkan ke Chromecast anda.

Bawa semua yang menjadikan Facebook hebat ke skrin TV anda untuk dinikmati oleh semua orang. Mudah untuk disambungkan sehingga anda tidak akan mempunyai dua puluh orang yang melihat ke atas bahu anda untuk melihat skrin lima inci.

8. Aplikasi Chromecast Terbaik: Filem Google Play

Android dan iOS

Sewa atau beli siaran baru langsung di aplikasi Filem Google Play dan pasangkannya di skrin anda untuk dinikmati oleh semua orang. Adakah malam filem terus dibatalkan? Takut dengan kuman dan $ 9 beg popcorn kecil?

Muat turun aplikasi Filem Google Play dan hantar filem baru terbaik terus ke TV anda untuk malam filem "di rumah" yang dapat dinikmati oleh semua orang!

9. Aplikasi Chromecast Terbaik: Popcorn Flix

Android & iOS

Berminat untuk streaming kandungan percuma pada bila-bila masa? Popcornflix adalah salah satu aplikasi yang membolehkan anda melakukan ini! Walaupun legaliti streaming percuma boleh menjadi garis tipis, Popcornflix adalah perkhidmatan hebat yang tersedia untuk pengguna Android dan Apple.

Cukup muat turun aplikasinya, cari sesuatu yang anda gemari menonton dan sambungkan ke Chromecast anda. Mudah dan percuma!

10. Aplikasi Chromecast Terbaik: HBO Max

Android & iOS

Salah satu kegemaran baru kami ialah HBO Max. Menawarkan kandungan terbaik dari HBO, Cartoon Network, dan bahkan kartun 'Adult Swim' yang luar biasa, anda boleh mendapatkannya dengan betul di TV anda. Apa yang lebih baik? Anda mendapat akses penuh ke Crunchy Roll and Turner Classic Movies sehingga ada sesuatu untuk semua orang dalam kumpulan ini.

HBO Max adalah $ 15 / bln. tetapi apabila anda melihatnya di TV menggunakan peranti Chromecast anda, pasti berbaloi!

11. Aplikasi Chromecast Terbaik: Google Chrome

Android, iOS & Dalam Talian

"Tunggu! Bukankah itu penyemak imbas web? " Ya, ya itu adalah penyemak imbas web jadi satu-satunya soalan adalah; apa yang anda mahu paparkan di TV anda? Adakah anda dalam mesyuarat dan perlu berkongsi PowerPoint anda? Bagaimana dengan kelas? Anda boleh menunjukkan panduan, penyelesaian, rancangan pelajaran, dll menggunakan duo Chrome dan Chromecast.

Chrome menjadikan kemungkinan tidak berkesudahan selagi anda dapat mengakses kandungan anda di penyemak imbas web. Cukup buka mana-mana laman web dan klik pada pilihan untuk "Cast" dari menu. Itu sahaja yang perlu anda lakukan untuk memaparkan Chrome pada skrin yang jauh lebih besar.

12. Aplikasi Chromecast Terbaik: Crunchyroll

Android, iOS dan dalam talian

Logo Crunchyroll (Halaman Utama)

Mereka yang meminati Anime boleh bergembira kerana perkhidmatan streaming J-Drama Crunchyroll berfungsi di Chromecast. Aplikasi ini membolehkan anda menonton versi yang diizinkan iklan dari pelbagai siri anime terbaru dan terhebat bersama dengan beberapa drama Jepun yang paling popular secara percuma.

Sekiranya anda lebih suka memotong iklan yang sangat menjengkelkan dan berulang, anda boleh membayar $ 7,99 sebulan untuk mendapatkan tontonan tanpa had bersama dengan kandungan premium eksklusif.

Copyright onlinemekteb.com 2022