PC & Mudah Alih

Google Chrome Perlahan Dibuka - Cara Memperbaiki

Kita semua mempunyai penyemak imbas kegemaran kita dan kita semua mempunyai kesalahpahaman mengenai rakan sejawatnya. Anda mungkin pernah mendengar banyak orang mengadu tentang Google Chrome, mendakwa ia "menjadi lembap" setelah beberapa lama. Mereka mungkin tidak menyedari hakikat bahawa kebanyakan penyemak imbas lain mengalami kelambatan pada suatu ketika.

Google Chrome Perlahan Dibuka - Cara Memperbaiki

Sebelum memberitahu rakan anda bahawa mereka betul dan bahawa Google Chrome anda benar-benar mula menyeret, anda harus mencuba dan memperbaikinya. Jangan salah, mana-mana penyemak imbas yang anda pilih boleh mula mengalami masalah serupa. Daripada beralih dari penyemak imbas ke penyemak imbas, cuba perbaiki yang anda sukai. Sekiranya anda cuba membuka Chrome hanya untuk menunjukkan prestasi yang perlahan, anda tidak sendirian. Memperbaiki pelancaran Chrome yang perlahan dapat mempercepat Chrome dan menjadikan pengalaman menyemak imbas anda menjadi lebih baik. Inilah cara untuk memperbaik bukaan perlahan dengan Google Chrome.

Perlahan untuk Dibuka

Salah satu masalah yang paling biasa dengan penyemak imbas, secara umum, bermula apabila penyemak imbas memerlukan masa yang lama untuk dimuat. Sekarang, anda boleh menyalahkan ini di Windows; bagaimanapun, ia adalah OS yang agak buggy, dalam hal ini, pemasangan semula OS dijadualkan. Tetapi apa masalahnya jika semuanya berfungsi dengan baik atau benar-benar baik pada OS anda. Anda pasti tidak akan memasang semula keseluruhan sistem kerana Chrome berfungsi, bukan?

Sudah tentu tidak. Tetapi anda juga tidak boleh melompat dan menyertai pasukan penyemak imbas yang lain. Kenapa? Seperti yang telah disebutkan, ini mungkin terjadi pada Firefox, Opera, bahkan Safari.

Ini adalah masalah yang agak menjengkelkan. Anda mungkin telah membina kebiasaan memuat komputer anda, mengklik ikon Chrome, pergi ke dapur untuk menyeduh kopi dan kembali ke penyemak imbas separa kerja. Anda tidak mahu menyokong tabiat ini, sudah pasti.

Beberapa pengguna bahkan melaporkan penyemak imbas mengambil masa sehingga 15 minit untuk memuatkan. Sekarang, itu keterlaluan!

Sebab yang mendasari di sini bukanlah sesuatu yang unik. Kemungkinan besar ini adalah sejumlah masalah yang menyumbang kepada peningkatan Chrome yang perlahan. Inilah cara mengatasi ini.

Mulakan semula Penghala

Ini mungkin terdengar seperti yang dikatakan oleh pegawai sokongan teknikal tetapi mereka selalu menyebutnya dengan alasan yang baik - ia berlaku lebih kerap daripada yang anda fikirkan. Apa pun masalahnya dengan aplikasi yang menggunakan internet, penyelesaian pertama anda harus memulakan semula penghala anda.

 1. Sekiranya terdapat butang hidup / mati khusus pada penghala anda, tekan.
 2. Kemudian, cabut semua kabel (termasuk penyesuai kuasa). Biarkan selama kira-kira lima minit.
 3. Sekarang, sambungkan semula semuanya dan lihat apakah Chrome memuat lebih cepat. Kemungkinan besar, ini tidak akan menyelesaikan masalah tetapi mungkin menjimatkan masalah yang tidak perlu.

Tetapkan semula Penyesuai Rangkaian

Begitu juga dengan penghala, mungkin penyesuai rangkaian anda tidak berfungsi. Untuk melakukan ini, anda mesti menggunakan Command Prompt.

 1. Buka menu Mula, ketik “Arahan prompt", Dan pilih Menjalankan sebagai pentadbir. Menu Mula Windows
 2. Sekarang, taip "tetapan semula netsh winsock"Dan tekan Masukkan. Arahan prompt
 3. Mulakan semula sistem dan lihat apakah ini menyelesaikan masalah anda.

Lumpuhkan Sambungan

Salah satu penyebab permulaan Chrome yang perlahan adalah sambungan Chrome. Walaupun mereka adalah kebanggaan dan kegembiraan penyemak imbas, yang tertentu mungkin tidak bersetuju dengan PC anda. Inilah sebabnya pemasangan semula yang sederhana tidak membantu; Chrome membolehkan anda menggunakan akaun Google anda untuk penyiapan cepat. Secara automatik memuatkan semua sambungan dan tetapan anda semasa anda log masuk.

 1. Buka Chrome dan klik pada ikon menu di sudut. Menu Chrome
 2. Pilih Lebih banyak alat> Sambungan. Menu Tetapan Chrome
 3. Seterusnya, klik pada suis togol di sebelah peluasan anda untuk melumpuhkannya. Tab Sambungan Chrome
 4. Sekarang, matikan semuanya, mulakan semula komputer anda dan cuba jalankan Chrome. Sekiranya memuat dengan cepat, satu atau lebih peluasan anda memerlukan masa yang terlalu lama untuk dimuatkan.

Matikan Pecutan Perkakasan

Percepatan Perkakasan terdengar seperti sesuatu yang membantu perkara berlaku dengan lebih cepat. Ciri ini membantu PC anda menjalankan beberapa operasi perkakasan dengan seberapa efisien yang mungkin. Kadang-kadang, bagaimanapun, ia menjalankan operasi perkakasan dengan lebih cekap daripada yang mungkin. Ini sering mengakibatkan masalah permulaan yang perlahan, yang biasa berlaku di banyak program, termasuk Chrome.

Banyak program menggunakan Percepatan Perkakasan, bahkan permainan video, jadi anda selalu dapat mematikannya jika aplikasi tersebut memerlukan waktu untuk dimuat.

 1. Untuk Chrome, buka penyemak imbas dan klik Sesuaikan dan kendalikan Google Chrome (tiga titik di penjuru kanan sebelah atas penyemak imbas). Menu Chrome
 2. Dari senarai juntai bawah, pilih Tetapan. Tetapan Chrome
 3. Sekarang, klik Lanjutan> Sistem, terletak di sebelah kiri skrin. Tetapan Chrome
 4. Kemudian, klik suis togol untuk Gunakan pecutan perkakasan apabila ada untuk mematikan. A Lancarkan semula pilihan akan muncul. Klik untuk mematikan Chrome, lancarkan semula secara automatik, dan lihat sama ada masalah beban perlahan berterusan.

Namakan semula Folder Lalai

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, memasang semula aplikasi Chrome tidak akan membantu anda. Apabila anda memasang semula Chrome dan log masuk ke akaun Google anda, ia akan memuatkan semua tetapan dan peluasan anda secara automatik. Namun, semasa menyegerakkan akaun anda, anda dapat memilih tetapan / pelanjutan yang ingin anda impor.

Semua yang membuat profil anda milik anda terdapat dalam folder tertentu di komputer yang anda gunakan pada masa ini. Setiap kali anda menyegerakkan akaun Chrome anda pada komputer riba yang berbeza, Chrome memuat turun folder yang sama ke peranti. Untuk mencuba dan mempercepat proses memuatkan Chrome pada peranti tertentu, anda harus mencuba membuat folder baru. Ini adalah Lalai folder dan terletak di direktori Google Chrome anda.

 1. Buka File Explorer, taip “C: \ Users \ [Nama Pengguna] \ AppData \ Local \ Google \ Chrome \ Data Pengguna"Dan tekan Masukkan. Untuk menavigasi ke folder yang dimaksud secara automatik, buka Lari atur dan tampal ini di bar alamat: "% LocalAppData% \ Google \ Chrome \ Data Pengguna".
 2. Sekarang, cari folder Default dan namakan semula menjadi, katakan, "Backup default". Cuba jalankan Google Chrome untuk melihat apakah ini telah menyelesaikan masalah.

Isu Pemuatan Google Chrome

Terdapat banyak sebab yang mendasari Chrome anda memuatkan anda dengan perlahan. Sekurang-kurangnya satu penyelesaian yang disebutkan mesti berfungsi. Namun, jika tidak, pastikan anda menghubungi sokongan Google Chrome dan memberitahu mereka mengenai masalah anda. Mereka harus membantu anda menyelesaikannya dan membantu anda terus menggunakan penyemak imbas kegemaran anda.

Adakah anda pernah mengalami masalah serupa? Bagaimana anda menyelesaikannya? Manakah antara penyelesaian yang disebutkan yang membantu anda? Adakah anda datang dengan yang lain? Jangan ragu untuk menyertai perbincangan di bahagian komen di bawah ini dan berkongsi pendapat / pertanyaan / idea anda.

Sumber:

//appuals.com/fix-chrome-takes-forever-to-load-on-windows-10/

//www.cnet.com/how-to/a-quick-fix-for-your-slow-chrome-browser/

//www.drivereasy.com/knowledge/how-to-fix-chrome-slow-easily/

Pautan gambar:

//pixabay.com/vectors/browser-internet-web-search-tab-1666982/

Tangkapan skrin peribadi