Internet

Cara Memperbaiki "Tidak Dapat Memperbaiki Panggilan" di Google Hangouts

Google Hangouts belum dapat menangkap seberapa banyak pengguna seperti Facebook Messenger atau Skype tetapi telah melihat pertumbuhan yang stabil sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Ini adalah aplikasi cantik yang telah diusahakan oleh Google sejak 2013.

Cara Memperbaiki

Walau bagaimanapun, ia mempunyai kekurangan dan kekurangannya. Dalam artikel ini, anda akan menemui jalan keluar untuk beberapa masalah umum yang dihadapi orang ketika cuba menyertai panggilan.

Tidak dapat Menyertai Panggilan Google Hangouts dari Komputer Saya

Pertama sekali, pastikan anda menggunakan penyemak imbas yang disokong. Aplikasi Hangouts dirancang untuk berfungsi di Google Chrome, Firefox, Safari, dan Microsoft Edge. Ini tidak bermaksud bahawa ia tidak akan berfungsi pada penyemak imbas lain, seperti Opera, tetapi anda mungkin menghadapi beberapa masalah jika anda menjalankan versi yang lebih lama.

Sekiranya anda menggunakan penyemak imbas yang disenaraikan di atas, mereka harus melakukan kemas kini automatik. Walaupun begitu, periksa sama ada penyemak imbas anda terkini. Sekiranya tidak, kemas kini secara manual.

Masalah lain ialah sambungan yang anda jalankan di penyemak imbas anda berbenturan dengan Google Hangouts. Untuk memeriksa, cari sambungan di bahagian "Alat" pada setiap menu tetapan penyemak imbas.

Sekiranya anda menggunakan Chrome, anda boleh mengetik chrome: // extensions / ke dalam bar carian, dan anda akan melihat semua sambungan yang telah anda pasang. Di bawah setiap pelanjutan, anda akan melihat slaid yang mengaktifkan dan menyahaktifkannya. Anda juga akan mempunyai butang untuk membuang pelanjutan.

sambungan

Penyelesaian berpotensi ketiga adalah membersihkan cache dan kuki penyemak imbas anda.

Untuk mengosongkan data di Chrome, ketik chrome: // settings / clearBrowserData ke bar carian anda. Itu akan memaparkan menu di mana anda dapat memilih "Hapus data penyemakan imbas." Anda boleh memilih perkara yang ingin anda alih keluar. Pastikan kuki dan data cache diperiksa dan kemudian klik "Hapus data."

Tidak dapat Menyertai Panggilan Hangouts dari Peranti Mudah Alih

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk menyertai panggilan dari aplikasi Hangouts pada peranti mudah alih, ada kemungkinan masalah lain.

Isu yang paling biasa di Hangouts pada peranti mudah alih adalah dengan kebenaran. Dengan kata lain, Google Hangouts tidak mempunyai kebenaran untuk mengambil tindakan yang diperlukan untuk menyelesaikan panggilan.

Cara termudah untuk menyelesaikan masalah tersebut adalah memasang semula aplikasi.

Untuk memadam aplikasi pada peranti iOS, cari di Skrin utama anda dan ketuk dan tahan ikon. Ketika menu muncul, ketuk butang "Padam Aplikasi". Pada peranti Android, anda dapat mengikuti prosedur yang sama, tetapi anda akan mengetuk "Nyahpasang" sebagai gantinya.

Setelah menghapusnya, cari apl di gedung aplikasi masing-masing dan muat turun semula.

Kaedah ini mempunyai keuntungan tambahan kerana membersihkan cache dan data aplikasi juga. Anda mesti log masuk semula setelah memasangnya, tetapi prosedurnya dapat menyelesaikan banyak masalah.

Kali pertama anda menjalankan aplikasi, ia akan meminta izin untuk mengakses fungsi tertentu di telefon anda. Terima semua kebenaran yang diminta dan cuba buat panggilan.

Kemas kini Chrome dan Periksa Sambungan Rangkaian Anda

Ada kemungkinan bahawa sambungan semasa anda tidak cukup kuat untuk menyokong panggilan Hangouts.

Untuk menyemaknya dengan cepat, anda boleh mencuba menggunakan rangkaian lain untuk menyertai panggilan. Sekiranya anda berjaya, anda mungkin menghadapi hubungan yang lemah.

Anda mungkin juga ingin memeriksa sambungan anda menggunakan sambungan Diagnostik Sambungan Chrome. Muat turunnya dari kedai web Chrome dan jalankan dari aplikasi Chrome anda.

Sambungan diagnostik secara automatik akan melakukan pemeriksaan dan menunjukkan kepada anda jika ada masalah dengan penyambungan. Sekiranya sambungan menyimpulkan bahawa semuanya baik-baik saja, masalahnya bukan dengan rangkaian anda.

Melepak dengan Google Hangouts

Google Hangouts adalah perkhidmatan yang cukup dipercayai dan serasi dengan kebanyakan penyemak imbas dan pelanjutan.

Namun, mungkin ada konflik kecil yang menghalangi anda untuk menyertai panggilan. Menggunakan Chrome dan melumpuhkan pelanjutan adalah kaedah terbaik untuk menyelesaikan kebanyakan masalah. Memasang semula dan membersihkan aplikasi dan cache peranti juga dapat menyelamatkan hari.

Pada platform mudah alih, cuba pasang semula aplikasi Hangouts dan terima semua kebenaran.

Adakah anda berjaya menyelesaikan masalah tersebut? Bolehkah anda sekarang menyertai perbualan di Hangouts? Beritahu kami dalam komen di bawah.