Alat

Cara Menambah Aplikasi ke Laman Utama Google

Adakah anda ingin mengikuti trend terkini? Sekiranya ada, jangan mengambil pembantu rumah. Beli yang maya.

Cara Menambah Aplikasi ke Laman Utama Google

Gunakan suara anda untuk mengaktifkan pembesar suara pintar dan pelbagai tugas - hubungi ibu bapa anda semasa memasak, kendalikan peranti pintar lain di rumah anda, mainkan muzik, dan banyak lagi. Terlebih lagi, anda boleh melakukan semua ini tanpa menyentuh skrin sentuh anda.

Terdapat banyak aplikasi berguna dan menyeronokkan yang tersedia untuk Google Home, jadi terserah kepada anda untuk memperibadikannya mengikut keperluan anda. Inilah cara menambahkan aplikasi ke pembesar suara Google Home anda.

Menyiapkan Aplikasi di Laman Utama Google Anda

Untuk menggunakan pembesar suara Google Home, anda perlu menyambungkannya ke telefon pintar anda. Setelah selesai, anda boleh beralih ke aplikasi yang ingin anda cuba dengan pembesar suara anda. Pembantu Google menawarkan pelbagai jenis aplikasi, dari permainan yang menyeronokkan dan pendidikan hingga alat dan berita perniagaan.

Langkahnya bergantung pada sama ada anda mempunyai telefon pintar Android atau jika anda pengguna iOS.

google home cara menambah aplikasi

Untuk Pengguna Android

Anda harus meneroka pilihan anda sekali-sekala, kerana terdapat banyak aplikasi baru yang tersedia untuk Google Home sepanjang masa. Inilah cara memulakan penyemakan imbas:

 1. Pergi ke aplikasi Google Home pada telefon Android anda.
 2. Ketuk akaun anda di sudut kanan atas skrin.
 3. Pastikan akaun Google anda dipautkan ke peranti Google Home anda. Sekiranya anda perlu menyambungkan akaun lain ke pembesar suara, ketik namanya, atau pilih Tambah akaun lain.
 4. Kembali ke skrin utama, kemudian pilih Tetapan.
 5. Cari perkhidmatan Pembantu Google dan pilih Lagi tetapan.
 6. Pilih Perkhidmatan, dan dari sana, ketik Terokai.

  aplikasi google home add

 7. Nikmati melayari aplikasi sehingga anda menemui perkara yang anda suka.
 8. Ketuk kad aplikasi dan pilih Pautan.
 9. Log masuk ke aplikasi, tetapi perhatikan bahawa proses ini mungkin berbeza untuk pelbagai aplikasi.

Selesai, anda sudah bersedia untuk menggunakan aplikasinya! Apabila anda ingin bercakap dengan aplikasi tertentu, yang perlu anda lakukan adalah mengatakan, "OK, Google, izinkan saya bercakap dengan ..." dan kemudian sebutkan nama aplikasinya. Sekiranya sambungan dibuat, anda akan diberitahu dengan nada pendek atau pengenalan dari aplikasi itu sendiri. Juga, suara yang akan digunakan oleh aplikasi tertentu berbeza dengan suara yang digunakan oleh Pembantu Google anda.

Untuk Pengguna iPhone dan iPad

Sekiranya anda mempunyai peranti iOS, anda juga dapat menikmati peluang tanpa henti yang ditawarkan oleh Google Home and Voice Assistant. Inilah cara menyediakan aplikasi dan perkhidmatan. Perhatikan bahawa, sebelum anda memulakan, anda perlu memuat turun dan memasang aplikasi Pembantu Google di telefon anda. Sekiranya anda melakukannya, ikuti langkah berikut:

 1. Pergi ke aplikasi Google Assistant dan buka akaun anda dengan mengetuk ikon di sudut kanan atas.
 2. Sekiranya anda mempunyai banyak akaun Google, periksa sama ada anda telah menghubungkan yang betul ke Google Home. Sekiranya akaun yang ingin anda gunakan tidak ada dalam senarai, pilih Tambahkan akaun lain untuk menyiapkannya.
 3. Dari skrin utama, pilih Jelajah dari sudut kiri bawah.
 4. Tatal sehingga anda menemui aplikasi yang diingini.
 5. Ketik kad aplikasi dan pilih Pautan.
 6. Log masuk dan selamat mencuba! Perlu diketahui bahawa proses log masuk mungkin berbeza dari aplikasi ke aplikasi.

Menyahpaut Perkhidmatan di Laman Utama Google

Sama ada anda menggunakan Android atau telefon iOS, inilah yang harus anda lakukan sekiranya anda ingin berhenti menggunakan aplikasi:

 1. Pergi ke bahagian Jelajah, di mana anda pada awalnya menemui aplikasi yang ingin anda gunakan.
 2. Cari aplikasi yang dikehendaki dan ketik kad aplikasi.
 3. Pilih Nyahpaut dan kemudian ketuk Nyahpaut sekali lagi untuk mengesahkan pilihan anda.

Apakah Aplikasi Rumah Google Terbaik yang Boleh Saya Gunakan?

Berikut adalah beberapa cadangan jika anda ingin mengoptimumkan pengalaman Google Home anda:

 1. IFTTT adalah mustahak mutlak, kerana ia membolehkan anda mengajar Google Home anda melakukan pelbagai tugas dengan hanya satu perintah. IFTTT bermaksud "Sekiranya Ini, Maka Itu". Anda boleh menggunakannya untuk mengautomasikan banyak aktiviti di sekitar rumah anda. Sebagai contoh, anda boleh menghantar ke Twitter tanpa menaip atau memanggil telefon anda apabila anda tidak dapat mencarinya dengan hanya mengatakan - "Cari telefon saya!"
 2. Aplikasi penstriman video seperti Netflix atau YouTube sesuai untuk pembesar suara Google Home. Mereka disokong secara langsung oleh Google Home, dan membolehkan anda mengakses pangkalan data filem, rancangan TV, dokumentari, dan lain-lain yang hampir tidak berkesudahan.
 3. Todoist adalah pilihan yang sangat baik untuk orang yang sibuk. Aplikasi ini tersedia untuk Android, peranti iOS, dan bahkan Windows, dan ada pelanjutan Google juga. Oleh kerana ia merangkumi hampir semua peranti yang anda gunakan, sangat sesuai untuk memastikan anda tetap mengikuti tugas anda.
 4. Sedap sangat baik untuk mereka yang gemar memasak. Aplikasi ini membolehkan anda meneroka resipi dan idea baru yang lazat untuk dapur anda setiap hari. Lebih-lebih lagi, anda boleh mengikuti resipi dengan melihat langkah-langkahnya dan bukannya membaca apa yang harus dilakukan seterusnya, dan anda selalu dapat mengundurkan beberapa langkah sekiranya anda tidak yakin dengan ramuannya.

  cara menambah aplikasi

 5. Spotify akan menggantikan semua aplikasi muzik anda, kerana dapat memainkan hampir semua lagu yang terlintas di fikiran. Sama ada anda ingin mendengar sesuatu yang baru atau memainkan senarai main yang anda simpan, Spotify ada untuk merawat anda dengan pengalaman muzik terbaik yang ada. Sekiranya anda tidak bersedia membayar untuk perkhidmatan streaming ini, anda boleh menggunakan versi percuma.

Rumah, Kerja, dan Keseronokan - Semua dalam Satu

Pembesar suara Google Home dapat mengoptimumkan masa yang anda habiskan di rumah dengan membiarkan anda melakukan banyak tugas. Tindakan automatik dan pembantu suara menjadikan hidup anda lebih mudah, seperti mempunyai rakan yang tidak kelihatan untuk membantu anda.

Aplikasi apa yang anda gunakan pada pembesar suara Google Home anda? Kongsi kegemaran anda di ruangan komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found