Alat

Cara Memainkan Muzik di Semua Pembesar suara Rumah Google

Salah satu perkara yang paling inovatif mengenai pembesar suara pintar adalah kemampuan mereka untuk menyegerakkan dan memainkan muzik sebagai satu peranti. Bayangkan mempunyai pembesar suara yang sama di setiap bilik di rumah anda. Ahli keluarga anda masing-masing boleh menggunakan pembesar suara mereka secara berasingan melalui peranti mudah alih mereka.

Cara Memainkan Muzik di Semua Pembesar suara Rumah Google

Walau bagaimanapun, jika anda mengadakan majlis dan menginginkan muzik yang lebih kuat untuk seluruh rumah, yang mengagumkan ialah anda boleh menghubungkan pembesar suara ini untuk kesan yang lebih baik.

Sekiranya anda memiliki satu set pembesar suara Google Home, anda dapat memasangkan semua peranti anda untuk membuat susunan berbilang bilik yang akan memberikan suara yang hebat di sekitar rumah.

Membuat Persediaan Berbilang Bilik dengan Pembesar suara Rumah Google Anda

Terima kasih kepada pembesar suara Google Home yang mempunyai AI Assistant Google yang sangat hebat, anda boleh membuat persediaan berbilang bilik jika anda memiliki dua atau lebih peranti ini. Semakin banyak pembesar suara yang anda miliki, suara anda akan lebih kuat dan jelas, tetapi dua pembesar suara cukup untuk membuat anda bergolek!

Pertama, anda perlu menyambungkan pembesar suara anda untuk membuat kumpulan audio. Dalam penulisan ringkas ini, kami akan meneroka cara membuat kumpulan dan kemudian memainkan muzik menggunakan semua pembesar suara Google Home anda sekaligus.

rumah google

Langkah satu

Sambungkan semua pembesar suara Google Home anda, serta peranti mudah alih yang anda gunakan untuk mengendalikannya, ke rangkaian Wi-Fi yang sama.

Langkah Kedua

Sekiranya anda belum membuat kumpulan Rumah, lancarkan aplikasi Google Home pada peranti mudah alih anda. Kemudian ketik + ikon di kiri atas skrin Utama. Cari pilihan ketiga, Buat kumpulan penceramah, dan ketuk itu.

Langkah Ketiga

Anda akan melihat senarai pembesar suara yang disambungkan ke kumpulan Wi-Fi yang sama. Pilih pembesar suara Google Home yang ingin anda sambungkan. Tanda semak akan muncul di sebelah setiap peranti yang anda tambahkan.

Ingatlah bahawa anda boleh menyegerakkan bukan sahaja pembesar suara Google Home anda (pembesar suara Mini atau Maks) tetapi juga produk pintar Google lain seperti Nest anda yang dipaparkan dengan cara ini.

Setelah memilih semua peranti yang akan menjadi sebahagian daripada kumpulan audio, ketuk Seterusnya, dan namakan kumpulan itu. Setelah selesai, ketuk Jimat.

google home cara memainkan muzik di semua pembesar suara

Itu sahaja. Anda kini telah menyegerakkan semua pembesar suara Google Home anda dan anda boleh menggunakannya sebagai satu peranti. Untuk memainkan muzik pada semua pembesar suara sekaligus, perintah Pembantu Google dengan cara yang sama seperti biasa, tetapi dengan sedikit kelainan. Cukup katakan, "Baiklah, Google, mainkan [lagu] di [nama kumpulan Rumah]!"

Menyunting Kumpulan Sedia Ada

Katakan anda sudah membuat kumpulan audio tetapi ingin menambahkan pembesar suara yang lain. Dalam kes ini, proses untuk menyegerakkan pembesar suara baru sedikit berbeza. Ikuti sahaja langkah-langkah ini.

Langkah satu

Lancarkan aplikasi Google Home anda.

Langkah Kedua

Sekiranya kumpulan sudah wujud, anda akan menjumpainya di sini. Pilih kumpulan dan kemudian ketik pada Tetapan ikon. Di bawah Tetapan, ketik Pilih peranti.

Langkah Ketiga

Sama seperti yang anda lakukan sebelumnya semasa mengatur kumpulan, pilih semua peranti yang ingin anda pasangkan dalam kumpulan yang ada ini. Ketik Seterusnya.

Ciri Bonus

Begitulah mudahnya menghubungkan semua pembesar suara Google Home anda ke dalam satu kumpulan. Berkat perkembangan teknologi bunyi, sekarang kita tidak perlu membeli satu set pembesar suara yang besar untuk pesta! Yang perlu kita lakukan hanyalah menyambungkan pembesar suara pintar kita dan mendapatkan satu sistem pembesar suara yang sangat hidup.

Ciri hebat lain ialah kita dapat melompat dari satu pembesar suara ke pembicara yang lain tanpa menggunakan bulu mata!

Sebagai contoh, jika anda membersihkan bilik anda dan ingin muzik bergerak sesuai, anda boleh melompat dari streaming muzik dari pembesar suara di bilik tidur anda ke yang ada di dapur anda. Anda boleh menggunakan Pemindahan Aliran ciri dalam aplikasi Google dan kemudian perintah AI dengan mengatakan, "Baiklah, Google, pindahkan muzik ke dapur," ruang tamu, atau di mana sahaja anda suka.

Nikmati Muzik Anda Sama seperti Anda Suka

Berkat fleksibiliti mereka, pembesar suara Google Home dapat memainkan muzik secara bersendirian atau secara serentak. Inventiviti semata-mata ciri ini bagus untuk pemilik rumah yang tidak mahu membeli satu set pembesar suara untuk pesta.

Oleh itu, nikmati muzik anda dengan cara yang anda suka - sama ada bersendirian di bilik tidur anda atau dengan seluruh keluarga anda di ruang tamu!

Adakah anda mengalirkan muzik pada satu pembesar suara, atau adakah anda menyambungkan semua peranti Google Home anda? Adakah anda pernah mengadakan pesta dengan rangkaian pembesar suara Google Home sebagai sistem suara anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found