Hiburan

Laman Utama Google: Cara Menukar Akaun Spotify

Semasa anda menyediakan akaun Google Home, anda dapat memainkan muzik dari pelbagai perkhidmatan streaming dengan arahan suara yang mudah. Oleh kerana ia adalah salah satu perkhidmatan streaming yang paling popular di planet ini, Spotify juga membolehkan penggunanya melakukan streaming muzik melalui Google Home.

Laman Utama Google: Cara Menukar Akaun Spotify

Kadang-kadang anda mungkin mengalami masalah jika anda ingin mendengarkan Spotify, tetapi seorang ahli rumah tangga telah menukar akaun. Senarai main diperibadikan mungkin hilang, dan radio 'Discover' memainkan lagu yang tidak sesuai dengan citarasa anda.

Yang tinggal hanyalah menukar ke akaun anda. Artikel ini akan menerangkan bagaimana melakukannya.

Pertama: Batalkan Pautan Akaun Spotify Semasa Anda

Sekiranya anda ingin menukar akaun Spotify semasa anda secara kekal, anda perlu membuang yang baru terlebih dahulu. Anda boleh melakukannya dengan mudah melalui aplikasi Google Home anda. Ikut langkah-langkah ini:

 1. Pastikan peranti pintar anda disambungkan ke rangkaian Wi-Fi yang sama dengan Google Home anda.
 2. Lancarkan aplikasi Google Home.
 3. Pilih menu ‘Akaun’ di kanan bawah skrin.
 4. Pilih ‘Tetapan’ pada skrin berikut.
 5. Pilih menu ‘Muzik’ di bawah bahagian ‘Perkhidmatan’.
 6. Ketuk ‘Batalkan Pautan’ untuk memutuskan tautan akaun dari peranti.

Apabila anda memutuskan akaun Spotify, anda tidak akan dapat menggunakan perkhidmatan ini sehingga anda memautkan akaun baru lagi. Bahagian berikut akan menerangkan bagaimana melakukan ini.

spotify

Kedua: Pautkan Akaun Baru ke Hab Rumah

Menghubungkan Spotify ke Google Home semestinya menjadi tugas yang mudah. Lakukan perkara berikut:

 1. Buka aplikasi Google Home pada peranti pintar anda.
 2. Ketik ‘Akaun’ di kanan bawah skrin.
 3. Pilih menu 'Tetapan'.
 4. Pilih ‘Muzik’ di bawah bahagian ‘Perkhidmatan’.
 5. Ketik ‘Spotify’.
 6. Pilih ‘Pautkan akaun’.
 7. Ketuk ‘Log in to Spotify’ pada layar berikut.
 8. Ketik kelayakan akaun baru dan tunggu perkhidmatan disediakan.

Apabila anda log masuk dengan akaun baru, ia akan menjadi akaun pengguna lalai peranti Google Home anda. Semua senarai main, perpustakaan, dan sejarah mendengar akan diimport ke aplikasi. Ini bermaksud bahawa pengikut akaun tersebut dapat melihat trek anda yang baru didengarkan (jika anda membenarkannya dalam menu Tetapan), dan anda dapat mengakses radio dan senarai main yang diperibadikan.

Juga, jika anda ingin menyediakan akaun Spotify baru, anda boleh melakukannya dengan mengikuti langkah 1-7 dari atas dan mengetuk 'buat akaun baru'. Apabila anda melakukannya, anda perlu mengikuti semua langkah dari atas sekali lagi.

akaun spotify

Jadikan Spotify Pemain Lalai Anda di Laman Utama Google

Biasanya, jika anda ingin memainkan lagu di Spotify melalui Google Home, anda harus mengucapkan perintah suara yang diakhiri dengan “… di Spotify”. Contohnya, anda boleh mengatakan: “Ok, Google. Mainkan indie rock di Spotify ”. Walau bagaimanapun, ini boleh menjadi sedikit menjengkelkan setelah beberapa waktu, terutamanya jika Spotify adalah satu-satunya perkhidmatan muzik anda.

Nasib baik, anda boleh menjadikan Spotify sebagai perkhidmatan muzik lalai anda. Ini bermakna anda tidak perlu menyelesaikan perintah dengan "... di Spotify" untuk memainkan muzik dari perkhidmatan ini. Lakukan perkara berikut:

 1. Ketuk ikon ‘Akaun’ di kanan bawah skrin.
 2. Pilih menu 'Tetapan'.
 3. Pilih menu ‘Muzik’ di bawah bahagian ‘Perkhidmatan’.
 4. Ketik ‘Spotify’ untuk menjadikannya pemain muzik lalai anda.

Dengarkan Muzik di Akaun Anda (atau Orang Lain)

Sekiranya anda tidak mempunyai akaun (dan anda tidak mahu mengubahnya atau menyiapkannya) anda masih boleh mendengarkan muzik di Spotify melalui Perintah Suara. Apabila anda menggunakan perintah "Mainkan [musik] di Spotify", Pembantu Google akan memainkan muzik dari akaun Spotify orang yang mengatur pertandingan suara.

Ini bermaksud bahawa seluruh isi rumah dapat menggunakan perintah mudah yang sama untuk mendengarkan akaun Spotify tanpa perlu menukar akaun begitu kerap. Sebaliknya, jika pengguna tertentu sensitif terhadap muzik tertentu yang muncul dalam sejarah pendengaran mereka, anda mungkin ingin menukar akaun tersebut.

Apa pendapat anda mengenai berkongsi akaun Spotify yang sama? Adakah anda lebih suka menukarnya? Kongsi pendapat anda di kotak komen untuk memberi tahu kami.