Alat

Bagaimana Menggunakan Laman Utama Google sebagai Interkom?

Pembesar suara Google Home adalah peranti pintar yang mudah digunakan yang menggunakan Google Assistant untuk mendengar arahan suara anda dan memberi anda pelbagai perkhidmatan.

Bagaimana Menggunakan Rumah Google sebagai Interkom?

Adakah anda tahu bahawa selain memainkan muzik atau membaca berita, anda boleh menggunakan pembesar suara ini sebagai alat komunikasi seperti interkom? Sudah tentu, ini bermakna anda memerlukan sekurang-kurangnya dua daripadanya di rumah anda.

Sekiranya anda ingin menghantar pesanan ringkas dan ringkas kepada ahli keluarga menggunakan pembesar suara Google Home anda, anda membaca artikel yang betul. Di sini anda akan mengetahui semua perkara mengenai ciri Penyiaran Rumah Google dan cara menggunakannya dengan betul.

Apakah Ciri Siaran?

Ciri Penyiaran Rumah Google membolehkan anda menghantar mesej suara melalui setiap peranti Google Home di rumah anda.

Katakanlah bahawa anda ingin memberitahu semua ahli keluarga anda bahawa anda akan segera mengunjungi beberapa rakan. Daripada menjerit atau menghantar teks, anda boleh menghantar mesej suara dari pembesar suara Google Home anda ke semua pembesar suara Google Home lain di rumah yang disambungkan ke rangkaian yang sama.

Untuk berjaya menyiarkan mesej, anda juga memerlukan sekurang-kurangnya seorang ahli isi rumah untuk dihubungkan dengan setiap pembantu Rumah Google di rumah anda. Anda juga harus mematikan mod ‘Jangan Ganggu’ dan ‘Waktu Henti’.

Di samping itu, anda harus ingat bahawa anda tidak boleh menyiarkan mesej suara hanya ke peranti individu. Apabila anda melaksanakan perintah ini, mesej anda akan melalui semua pembesar suara Google Home lain yang dihubungkan ke rangkaian yang sama. Malangnya, masih ada cara untuk memilih penerima.

rumah google sebagai interkom

Cara Menyiarkan dengan Google Chrome

Sekiranya anda ingin menyiarkan mesej, anda mesti berada di dekat pembesar suara Google Home, atau anda memerlukan telefon yang mempunyai ciri Pembantu Google dan memenuhi semua keperluannya.

Telefon yang sama harus mempunyai Akaun Google yang sama dengan semua peranti Google Home yang lain. Perhatikan bahawa telefon anda boleh disambungkan ke rangkaian lain dan bukan Wi-Fi yang sama dengan peranti Google Home anda. Inilah yang harus anda lakukan:

 1. Lancarkan aplikasi Google Home di telefon anda.
 2. Pergi ke skrin utama.
 3. Cari ikon 'Siaran' di antara pilihan di skrin utama.

  bersiaran

 4. Ucapkan mesej anda setelah anda mendengar Google bertanya: "Apa pesannya?"
 5. Tunggu aplikasinya dipaparkan: "OK, bersiaran sekarang."
 6. Mesej akan disiarkan di semua pembesar suara Google Home.

Sekiranya anda berada di dekat salah satu pembesar suara Google Home, anda boleh menggunakan arahan suara untuk memulakan siaran. Mulakan dengan "OK, Google (atau Hai, Google)", dan kemudian ucapkan salah satu arahan berikut:

 1. "Siaran".
 2. "Beritahu Semua Orang".
 3. "Teriak".
 4. "Mengumumkan".

... diikuti dengan mesej yang ingin anda hantar.

Perlu diingat bahawa mesej yang anda kirimkan juga akan dimainkan melalui pembesar suara Google Home yang anda gunakan untuk menyiarkan mesej anda.

Menggunakan Siaran Khas

Pembesar suara Google Home mempunyai beberapa amaran siaran bersepadu yang boleh anda gunakan dan bukannya menghantar mesej tersuai anda sendiri. Contohnya, arahan "Makan Malam / Sarapan / Makan Siang sudah siap" akan menyiarkan loceng makan malam maya yang memberitahu ahli rumah anda bahawa mereka boleh datang ke ruang makan.

Perkara yang sama berlaku untuk beberapa penggera universal lain, seperti panggilan bangun tidur, atau siaran bahawa anda akan tiba di rumah, atau sudah waktunya untuk menonton filem bersama, dan pelbagai perkara lain. Anda boleh mendapatkan senarai semua arahan siaran bawaan di laman web Sokongan Google rasmi.

Membalas Siaran

Sekiranya anda berada di penghujung siaran, anda boleh membalas pengirimnya. Tidak seperti siaran asal, balasan anda hanya akan kembali ke peranti pengirim, sama ada telefon atau pembesar suara Google Home. Perhatikan - Jika pengirim menggunakan aplikasi Google Home untuk menyiarkan mesej, balasan anda akan dihantar ke Google Assistant dan bukannya aplikasi tersebut.

Anda boleh membalas siaran Google Home dengan dua cara - melalui arahan suara pembesar suara Google Home, atau dengan butang balas di Google Home Hub (jika anda memilikinya).

Untuk membalas siaran menggunakan pembesar suara, anda hanya boleh mengatakan: “Hai, Google. Balas. " Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan "OK, Google. Hantar jawapan. " Setelah anda mendengar jawapan dari Pembantu Google, sebutkan sahaja mesej anda dan ia akan dihantar kembali ke peranti penghantar.

Ketika datang ke hub Google Home, butang balasan kecil akan muncul di kanan bawah skrin. Cukup ketuk dan tunggu sehingga peranti bertindak balas sebelum merakam mesej anda.

Tidak Berkesan seperti Interkom Sebenar

Pada masa ini, ini adalah ciri paling dekat dengan interkom yang betul. Namun, ada sebab mengapa ia disebut 'Siaran' dan bukan 'Interkom'.

Ciri ini hanya membenarkan komunikasi sehala - peranti pengirim menghantar mesej terlebih dahulu, dan kemudian penerima boleh menunggu dan bertindak balas. Sebaliknya, interkom membolehkan anda berkomunikasi dalam masa nyata tanpa jeda antara kedua-dua mesej.

Namun, sebelum Google melancarkan ciri yang lebih baik, ini masih lebih daripada cukup untuk menghantar arahan konkrit dan maklumat lain di mana pihak lain dapat bertindak balas jika diperlukan. Pilihan mana yang anda sukai - siaran atau interkom? Kenapa? Sampaikan pendapat anda di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found