Hiburan

Cara Memainkan Senarai Main Spotify di Google Home dan Nest Speaker

Barisan pembesar suara Nest dari Google — yang sebelumnya dikenali sebagai Google Home — adalah pembesar suara pintar berasaskan perintah suara, yang dirancang untuk diletakkan di sekitar rumah anda. Daripada menggunakan pelbagai kombinasi butang atau papan kekunci, pembesar suara Nest menawarkan arahan, mempamerkan maklumat yang disahkan, dan membantu anda mengawal keseluruhan perpustakaan alat rumah pintar anda.

Cara Memainkan Senarai Main Spotify di Google Home dan Nest Speaker

Memainkan muzik mungkin antara perkara yang paling kerap diminta dari pembesar suara Nest — bagaimanapun, mereka adalah pembesar suara. Dan, dengan Spotify di bahagian atas permainan streaming muzik, anda mungkin ingin memainkan senarai main pilihan anda.

Inilah cara memainkan senarai main Spotify di Nest Speakers Google.

Cara Memasang Spotify di Laman Utama Google

Sebelum anda memainkan muzik Spotify pada pembesar suara anda, anda harus memastikan bahawa Spotify dipasang pada peranti anda. Sebenarnya, ia lebih serupa dengan memaut aplikasi ke aplikasi Rumah Google daripada memasangnya, per se. Bagaimanapun, inilah cara untuk melakukan ini:

 1. Sambungkan peranti mudah alih / tablet anda ke rangkaian wayarles yang sama dengan Google Home anda
 2. Gunakan telefon / tablet anda untuk membuka aplikasi Google Home anda

 3. Pastikan bahawa Akaun Google yang disambungkan ke aplikasi sama dengan yang ada di peranti Google Home anda
 4. Kembali ke skrin utama aplikasi dan ketuk + ikon di sudut kiri atas

 5. Pergi ke Muzik dan audio

 6. Pilih Spotify dari senarai

 7. Ketik Pautkan Akaun, diikuti oleh Log masuk ke Spotify

 8. Gunakan kelayakan Spotify anda untuk log masuk

Spotify secara automatik akan berubah menjadi perkhidmatan muzik lalai anda, ketika dihubungkan ke aplikasi dan peranti Google Home anda. Sekarang, anda boleh terbiasa dengan perintah suara Spotify.

Memainkan Senarai Main Spotify Anda

Anda boleh mengarahkan peranti Google Home anda untuk memainkan senarai main yang anda mahukan. Ya, semuanya melalui arahan suara. Oleh itu, jika anda ingin memainkan senarai main tertentu, gunakan arahan suara berikut: “Mainkan [masukkan nama senarai main]. " Contohnya, jika anda mahu Google Home memainkan senarai main Discover Weekly di Spotify, anda akan mengatakan, "Mainkan Discover Weekly.”

senarai main google home spotify

Sekiranya anda mahu memainkan senarai main peribadi, semuanya berfungsi sama. Cakap saja, "Mainkan [masukkan nama senarai main anda]. " Masalah di sini mungkin timbul jika anda membuat senarai main yang berkongsi nama senarai main popular lain di Spotify. Oleh itu, elakkan dari melakukan ini.

Anda juga boleh memainkan mana-mana senarai main sebagai pra-acak. Untuk melakukan ini, gunakan perintah "shuffle" dan bukan "play". Sebagai contoh, jika anda ingin memutar senarai main Discover Weekly secara acak, anda akan berkata, "Shuffle Discover Mingguan.”

Walaupun lagu kegemaran anda tidak dianggap sebagai senarai main literal, anda pasti dapat memainkannya menggunakan Google Home pada bila-bila masa. Dan, untuk semua maksud dan tujuan, ini adalah senarai main macam-macam. Oleh itu, jika anda mahu peranti Google Home anda memainkan lagu yang anda sukai di Spotify, gunakan "Mainkan lagu-lagu saya, "Atau"Main perpustakaan saya"Perintah.

Perintah lain

Terdapat pelbagai perintah lain yang lebih maju untuk digunakan di Google Home untuk Spotify. Untuk satu, anda boleh menyukai dan tidak menyukai pelbagai lagu, senarai main, album, dan artis. Anda boleh kembali ke lagu sebelumnya, melangkau ke hadapan beberapa saat, mengacak senarai main, memainkan lagu sekali lagi, dan mengulangi keseluruhan senarai main. Berikut adalah beberapa arahan yang mungkin berguna bagi anda:

 • Suka / tidak suka lagu - “saya suka lagu ini”/”Saya tidak menyukai lagu ini”/”Jempol ke atas”/”Tak bagus
 • Suka / tidak suka senarai main, artis, atau album - “Simpan senarai main ini”/”Nyah simpan senarai main ini;” “Ikuti senarai main ini”/”Berhenti mengikut senarai main ini; " gunakan "artis" / "album" dan bukan "senarai main" untuk artis dan album
 • Kembali ke lagu sebelumnya - “Belakang”/”Sebelumnya
 • Langkau ke hadapan - “Langkau ke hadapan [nombor] saat
 • Rombak - “Rombak
 • Ulangi lagu - “Main semula lagu ini”/”Mainkan ia semula
 • Senarai main gelung - “Ulangi pada”/”Ulangi

Spotify Percuma berbanding Premium

Walaupun Spotify versi Premium meminta bayaran bulanan, tanda harga di atasnya sangat berpatutan. Langganan Premium membolehkan anda menggunakan platform secara normal - memainkan lagu-lagu yang anda inginkan, menggunakan kualiti maksimum yang tersedia, dan menjauhkan diri dari iklan dalam bentuk atau bentuk apa pun.

Akaun Percuma berbeza dari peranti ke peranti. Contohnya, menggunakan langganan Percuma pada peranti desktop akan memainkan lagu yang anda mahu, tetapi iklan tetap ada. Sebaliknya, menggunakan Spotify Free pada aplikasi mudah alih / tablet akan mengubah lagu dan senarai main anda, selain iklan yang menjengkelkan.

Tetapi bagaimana ini berfungsi pada peranti Google Home? Adakah mereka berada di bawah komputer / komputer riba atau peranti mudah alih / tablet? Baik, sebenarnya tidak betul. Mereka diperlakukan seperti peranti mudah alih / tablet dalam hal ini. Oleh itu, jika anda ingin memainkan senarai main tertentu di Google Home, menggunakan keahlian Spotify Free, anda pasti akan kecewa.

Oleh itu, jika anda tertanya-tanya mengapa Google Home tidak memainkan senarai main yang anda minta, kemungkinan kerana anda belum menggunakan Premium dengan Spotify. Perlu diingat bahawa langganan Premium akan memberi anda pulangan kurang dari $ 10 sebulan.

senarai main google home play spotify

Memainkan Senarai Main Spotify di Laman Utama Google

Selagi anda mengaitkan Spotify ke aplikasi Google Home anda dan selama anda mengetahui semua arahan suara yang diperlukan, anda tidak akan kesulitan memainkan kandungan Spotify di Google Home. Sekiranya anda menghadapi masalah, putuskan hubungan Spotify dari peranti Google Home anda dan cuba lagi.

Adakah anda berjaya memainkan senarai main Spotify yang anda inginkan pada peranti Google Home anda? Adakah anda menghadapi masalah tambahan? Atau mungkin anda mempunyai tip tambahan untuk kami sertakan di sini? Walau apa pun, jangan menjadi orang asing! Beritahu kami di bahagian komen di bawah.