PC & Mudah Alih

Adakah Google Meet HIPAA Mematuhi?

Sekiranya anda dikenakan HIPAA (iaitu terlibat dalam sektor penjagaan kesihatan), maka anda mesti mengetahui mengenai pematuhan HIPAA untuk aplikasi yang anda gunakan. Sehubungan itu, Google Meet sememangnya mematuhi HIPAA. Sebenarnya, G Suite secara keseluruhannya patuh. Ini merangkumi banyak aplikasi berguna seperti Sembang Google, Google Meet, Dokumen Google, Kalendar Google, dan banyak lagi yang lain.

Adakah Google Meet HIPAA Mematuhi?

Baca terus untuk gambaran keseluruhan dan arahan terperinci untuk menggunakan Google Meet di bawah HIPAA.

Keperluan

Walaupun Google Meet mematuhi HIPAA, ada peraturan yang perlu anda ikuti untuk memastikannya. Pertama, anda perlu melanggan Google G Suite dan menggunakan Google Meet bersama dengan akaun premium anda. Perhatikan bahawa versi percuma Google Meet tidak mematuhi HIPAA.

Kedua, untuk melindungi PHI (maklumat kesihatan yang dilindungi) pesakit anda dan mematuhi Undang-Undang Kemudahtanggungjawaban dan Kebertanggungjawaban Insurans Kesihatan, anda mesti menandatangani Perjanjian Syarikat Perniagaan dengan Google.

Kaji BAA secara menyeluruh, dan jika anda bersetuju dengan kandungannya, anda boleh menerimanya. Anda hanya dapat melakukannya jika anda adalah pentadbir akaun G Suite yang digunakan syarikat atau organisasi anda. Inilah cara untuk menerima BAA:

 1. Log masuk ke konsol Pentadbir Google.
 2. Pilih Profil Syarikat anda.
 3. Kemudian, ketik Show More, diikuti oleh Legal and Compliance.
 4. Pilih butang Tinjau dan Terima mengenai HIPAA BAA.
 5. Jawab soalan, terima BAA. Teruskan hanya jika anda adalah entiti yang dilindungi oleh HIPAA.

  google jumpa

Petua Pematuhan G Suite HIPAA

Sekiranya anda memenuhi semua syarat dari bahagian sebelumnya, dan anda telah menyelesaikan semuanya dengan sewajarnya, masih ada langkah yang perlu anda buat. Anda harus mengetahui bahagian G Suite mana yang mematuhi HIPAA:

 1. Google Meet (Hangouts Meet sebelumnya)
 2. Google Drive (Dokumen, Borang, Helaian dan Slaid)
 3. Gmail
 4. Tapak Google
 5. Google Keep
 6. Kalendar Google
 7. Carian Awan Google

Ini adalah aplikasi yang dilindungi sepenuhnya. Beberapa aplikasi yang dilindungi sebahagiannya merangkumi Google Hangouts, yang hanya mempunyai sembang teks yang mematuhi HIPAA, dan Google Voice untuk pengguna terurus secara eksklusif. Tempat terbaik untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pematuhan HIPAA yang berkaitan dengan G Suite adalah dari dokumen ini.

Ini adalah panduan pelaksanaan HIPAA rasmi yang disediakan oleh Google. Baca dengan teliti dan bagikan dengan pekerja anda, agar semua orang berada di landasan yang betul. Menandatangani BAA dan hanya menggunakan ciri aplikasi yang mematuhi HIPAA hanyalah separuh daripada tugas.

Anda perlu memastikan PHI sentiasa selamat. Gunakan pengesahan dua faktor, kata laluan yang kuat, dan uruskan kebenaran yang anda berikan kepada pekerja. Anda jangan sesekali mengecewakan dan menjadi leka kerana ketika itulah kesilapan dapat terjadi.

g suite

Manfaatkan sepenuhnya G Suite

Selain persidangan video yang diaktifkan oleh Google Meet, G Suite membawa banyak alat lain yang dilindungi HIPAA. Anda mendapat pesanan teks dengan Google Hangouts, pastikan tidak menggunakan ciri VOIP, video, atau SMSnya.

Google Keep ada untuk membuat nota cepat dalam perjalanan tanpa risau. Gmail adalah salah satu klien e-mel terbaik, tetapi versi G Suite lebih baik daripada yang percuma. Dengan G Suite, anda boleh mendapatkan storan tambahan sehingga 30 gigabait. Plus, versi Gmail ini bebas iklan.

Kalendar Google paling baik digunakan bersama dengan Google Meet, untuk penjadualan mesyuarat dengan pasukan anda. Google Drive juga mematuhi HIPAA, dan kemudahan penyimpanan yang hebat untuk semua jenis fail di banyak peranti. Sebagai gantinya, Dokumen Google dapat digunakan untuk mengedit dan melihat fail tersebut.

Senarai terus berjalan, tetapi anda mendapat maksudnya. G Suite adalah tawaran pakej, dan jika anda adalah entiti yang dilindungi HIPAA, anda boleh memanfaatkannya dengan baik.

Mesyuarat Pematuhan HIPAA

Persidangan video dalam talian dengan Google Meet sangat berguna, terutamanya ketika anda secara fizikal terlepas dari pesakit, pekerja, atau pelanggan anda. Bagi entiti yang dilindungi HIPAA, sangat penting bahawa perkhidmatan ini dilindungi sepenuhnya dan melindungi PHI.

G Suite menyediakan pelbagai aplikasi luar biasa, yang semuanya berfungsi untuk berfungsi secara serentak. Aplikasi mana yang menjadi kegemaran anda? Adakah anda berjaya mendapatkan semuanya dengan teratur? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.