PC & Mudah Alih

Foto Google Terpaku pada "Menyiapkan Sandaran" - Apa yang Perlu Dilakukan

Setiap orang sekurang-kurangnya pernah mengalami masalah ketika cuba membuat sandaran foto mereka. Tidak ada alasan untuk panik kerana masalah ini dapat diselesaikan dengan mudah. Terdapat pelbagai perkara yang boleh menyebabkan masalah ini.

Foto Google Tersekat

Mungkin anda tidak mempunyai cukup memori di telefon anda atau sambungan Internet lambat. Mungkin ada bug sementara dalam aplikasi Foto Google. Tetap tenang dan cuba penyelesaiannya. Salah satu daripadanya mungkin akan membantu anda menyelesaikan masalah dan menyandarkan foto anda.

Sambungkan semula ke Wi-Fi Anda

Walaupun nampaknya peranti anda disambungkan ke Wi-Fi dan semuanya baik-baik saja, mungkin ada beberapa masalah dengan sambungan yang menghalang Foto Google anda melakukan sandaran. Sambungan mungkin rendah buat sementara waktu tetapi itu tidak bermakna ia tidak akan bertambah baik dalam beberapa minit

Cuba matikan Wi-Fi anda dan kemudian sambungkan semula ke Wi-Fi anda. Ramai pengguna mengatakan bahawa tindakan sederhana ini membolehkan Foto Google mereka berterusan seperti semasa membuat sandaran.

Dayakan Sandaran Selular

Sekiranya langkah pertama tidak membantu anda, maka anda boleh mematikan Wi-Fi sepenuhnya dan beralih ke Backup Selular (tentu saja, dengan andaian anda mempunyai data selular yang mencukupi). Banyak orang menganggap ini berguna kerana setelah beralih ke sandaran selular, aplikasi mereka segera memulakan sandaran.

gambar google hanya mengatakan menyiapkan sandaran

Sekiranya anda perlu membuat sandaran banyak foto dan tidak mempunyai data selular yang mencukupi, anda boleh menghidupkan Wi-Fi lagi selepas beberapa ketika. Banyak orang telah melaporkan pengalaman positif dengan ini, yang bermaksud bahawa proses cadangan berterusan seperti biasa. Namun, tidak mungkin untuk menjamin bahawa ia tidak akan berhenti lagi, kerana mungkin ada beberapa masalah dengan Wi-Fi anda.

Sangat menarik bahawa strategi ini terbukti paling bermanfaat. Banyak pengguna berjaya melakukan cadangan dengan hanya beralih ke data selular. Itulah sebabnya anda tidak boleh melewatkan langkah ini. Cubalah kerana mungkin menjimatkan banyak masa.

Matikan Telefon Anda

Ini terdengar sangat asas, tetapi sebenarnya telah membantu banyak pengguna menyelesaikan masalah dengan Foto Google dan aplikasi lain. Matikan telefon anda. Semasa telefon mati, berehat sebentar dan cuba bertenang. Jangan gementar Terdapat banyak cara untuk menyelesaikan masalah ini dan salah satunya akan berfungsi untuk anda.

Selepas beberapa minit, hidupkan semula telefon anda dan cuba mulakan sandaran semula. Semoga kali ini berjaya. Telefon kami adalah peranti yang pelik, kadangkala mereka hanya perlu dimatikan selama beberapa minit untuk menetapkan semula semuanya. Apabila kita menghidupkannya semula, kemungkinan mereka akan berfungsi dengan lancar sekali lagi, seolah-olah masalah itu tidak pernah wujud sama sekali!

Cas Peranti Anda

Kita semua tahu bahawa sandaran boleh bertahan lama, terutamanya jika anda belum melakukannya baru-baru ini dan anda mempunyai banyak foto. Beberapa peranti tidak akan membolehkan anda memulakan sandaran sekiranya bateri anda lemah. Cuba mengecas peranti anda kerana mungkin Google Photos memulakan sandaran.

Sekiranya anda tidak mempunyai pengecas, tetap tenang dan tunggu sehingga anda pulang ke rumah. Tindakan kecil ini yang mungkin kelihatan tidak penting dapat memperbaiki segalanya, jadi jangan marah sebelum mencubanya.

Matikan mod Daya Rendah

Ini serupa dengan petua sebelumnya. Walaupun anda mempunyai cukup kuasa, beberapa peranti tidak akan membenarkan sandaran jika telefon anda berada dalam mod kuasa rendah. Seolah-olah mereka menganggap bahawa ia tidak akan mempunyai kekuatan yang cukup untuk membuat sandaran sepenuhnya. Mungkin kedengarannya bodoh, tapi patut dicuba!

Kosongkan Data Apl Foto Google dan Cache

Sekiranya anda belum membersihkan data atau cache dalam beberapa saat, itu mungkin menyebabkan masalah. Pergi ke aplikasi Foto Google anda dan pilih Storan. Kemudian klik pada Clear data dan Clear cache. Jangan risau, ini tidak akan memadamkan foto anda. Ini hanya dapat menjadikan aplikasi anda berjalan lebih cepat dan lebih lancar.

Ramai orang lupa membersihkan data mereka dari semasa ke semasa, tetapi sangat penting untuk melakukannya. Sekiranya anda membersihkan data anda secara berkala, anda mungkin mengelakkan banyak masalah dengan peranti anda dan ia dapat menyelamatkan banyak saraf.

Nyahpasang Foto Google dan Pasang Lagi

Sekiranya aplikasi tersekat dan tidak ada yang membantu, anda mungkin perlu menyahpasang aplikasinya dan kemudian memasangnya semula. Tidak ada yang perlu dirisaukan kerana foto anda tidak akan dihapuskan.

Mungkin Anda Perlu Menunggu Kemas kini…

Sekiranya tiada petua ini membantu anda, anda mungkin perlu menunggu kemas kini aplikasi. Kami tahu bahawa ini tidak terdengar sangat menjanjikan, tetapi yang baiknya ialah anda akhirnya dapat menyandarkan foto anda.

Kadang-kadang sukar untuk mengetahui apa yang menyebabkan masalah apabila nampak semuanya baik-baik saja. Mungkin masalahnya ada dalam aplikasi Foto Google dan tidak banyak yang dapat anda lakukan mengenainya. Walau bagaimanapun, Google terus berusaha meningkatkan aplikasinya dan versi terbaru kemungkinan besar akan memberi anda penyelesaian!

Adakah Anda Mempunyai Idea Lain?

Apabila menghadapi masalah yang serupa, orang biasanya mencari jalan keluar secara dalam talian atau mereka bertanya kepada rakan dan keluarga mereka yang mempunyai masalah serupa pada masa lalu. Kami telah mengumpulkan semua petua yang sebelumnya telah membantu pengguna lain menyelesaikan masalah ini dan kami berharap ia dapat membantu anda juga.

Penyelesaian yang berfungsi untuk satu orang mungkin tidak berfungsi untuk orang lain. Ia bergantung pada banyak faktor: peranti, status memori, atau Wi-Fi anda.

Sekiranya anda pernah mendengar helah lain yang belum kami sebutkan, silakan membagikannya di bahagian komen di bawah. Pengalaman anda dapat membantu seseorang yang mencabut rambut mereka kerana masalah ini!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found