Hiburan

Google Pixel 3 - Cara Mencerminkan Skrin Saya ke TV atau PC Saya

Pencerminan skrin adalah penyelesaian sempurna untuk semua orang yang ingin menikmati semua yang ditawarkan oleh telefon pintar mereka di skrin besar. Sama seperti transmisi, ia membolehkan anda memproyeksikan media dan menggunakan pelbagai aplikasi dengan mudah.

Google Pixel 3 - Cara Mencerminkan Skrin Saya ke TV atau PC Saya

Pixel 3, boleh dikatakan telefon Android terbaik yang dirilis pada tahun 2018, memiliki banyak fitur yang akan terlihat menakjubkan di layar besar. Sekiranya anda cukup bernasib baik untuk mendapatkannya, mari kita lihat apa yang boleh anda lakukan untuk mencerminkannya ke TV atau PC anda.

Menggunakan Chromecast Google

Google Chromecast sejauh ini merupakan kaedah paling mudah untuk menyambungkan sebarang peranti Android atau Apple ke TV anda. Ini adalah kaedah yang sangat berpatutan untuk menstrimkan semua kandungan anda dan menggunakan pelbagai aplikasi di skrin besar.

Sekiranya anda memilikinya, mencerminkan skrin Pixel 3 anda sangat mudah. Inilah yang harus anda lakukan:

 1. Pastikan telefon dan Chromecast anda disambungkan ke rangkaian Wi-Fi yang sama.
 2. Pada Pixel anda, buka aplikasi Google Home.
 3. Di sudut kiri atas skrin, ketuk butang menu, kemudian pergi ke Cast Screen / Audio.
 4. Cari Chromecast anda dan ketuk padanya untuk menyambung.

Mencerminkan ke PC

Sekiranya PC anda menjalankan Windows 10, mencerminkan skrin anda agak mudah. Tidak memerlukan peralatan tambahan atau perisian pihak ketiga, jadi yang anda perlukan hanyalah Pixel dan PC anda. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikuti:

 1. Pastikan PC anda disambungkan ke rangkaian Wi-Fi.
 2. Pergi ke pusat pemberitahuan di sudut kanan bawah skrin.
 3. Kembangkan menu Tetapan Pantas, klik Sambung, dan klik Mengunjurkan ke PC ini.
 4. Tukar kotak dialog pertama dari Sentiasa dimatikan ke Terdapat di mana-mana sahaja.
 5. Tutup tetingkap Tetapan, kemudian buka Sambung dari pusat pemberitahuan.
 6. Pada Pixel anda, untuk pergi Tetapan >Peranti yang disambungkan >Keutamaan sambungan >Pelakon.
 7. Cari PC anda, ketuk padanya, dan tunggu sambungannya terjalin.

Sekiranya anda melakukannya dengan betul, anda akan melihat skrin Pixel di PC anda. Kelancaran pencerminan akan bergantung pada sambungan Wi-Fi dan kelajuan komputer anda. Walaupun sambungan berwayar sering kali lebih stabil, anda tidak seharusnya mengalami kelambatan yang teruk.

Menggunakan Kabel HDMI

Terakhir, anda selalu boleh menggunakan kabel HDMI untuk menyambungkan Pixel 3 anda ke TV dan PC anda, dengan syarat ia mempunyai input HDMI.

Pixel 3 menggunakan port Type-C, jadi anda memerlukan kabel Type-C ke HDMI. Setelah anda memilikinya, yang perlu anda lakukan ialah pasangkan kabel ke telefon dan skrin besar anda dan anda akan mempunyai sambungan berwayar yang stabil untuk pencerminan bebas dari ketinggalan.

Kata Akhir

Kaedah di atas sangat sesuai jika anda tidak mahu menghabiskan banyak wang atau membasmi Pixel 3 anda, yang tidak digalakkan melainkan anda tahu apa yang anda lakukan.

Setiap kaedah ini cukup mudah dan memerlukan sedikit masa dan usaha. Tidak lebih dari beberapa klik dan ketukan, Anda dapat menikmati kandungan Pixel 3 di layar besar.

Bagaimana anda mencerminkan telefon anda ke peranti lain? Sekiranya anda mempunyai penyelesaian kreatif, jangan lupa untuk berkongsi komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found