PC & Mudah Alih

Suara Google Pixel 3 Tidak Berfungsi - Apa yang Perlu Dilakukan

Walaupun sebelum melanda kedai, Google Pixel 3 menghasilkan banyak kegembiraan. Ramai pengguna terkesan dengan prestasi luar biasa dan pelbagai ciri yang tidak dimiliki pendahulunya.

Suara Google Pixel 3 Tidak Berfungsi - Apa yang Perlu Dilakukan

Namun, tidak semua buzz itu bagus. Terdapat beberapa masalah yang dilaporkan oleh pengguna. Salah satu yang utama adalah masalah dengan pembesar suara stereo. Suara akan terdistorsi, dan pembesar suara mungkin tidak berfungsi dalam beberapa kes.

Jadi mengapa ini mungkin berlaku? Adakah Google membuat siri Pixel 3s yang salah? Tidak mungkin. Biasanya, masalahnya ada kaitan dengan gangguan Android. Ini adalah berita baik, kerana ini bermaksud anda mungkin tidak perlu mengganti telefon anda. Mari lihat apa yang boleh anda lakukan.

Mulakan semula dan Buat Penyesuaian Bunyi

Mari mulakan dengan beberapa pembaikan cepat yang menyelesaikan tugas lebih banyak daripada yang anda fikirkan. Sebilangan besar bug Android kecil dapat diperbaiki dengan hanya menghidupkan semula telefon. Komunikasi antara perisian dan perkakasan menyegarkan, yang mungkin hanya boleh dilakukan. Untuk memulakan semula peranti anda, tekan terus Kuasa butang dan ketik Mula semula.

Sekiranya ini tidak berjaya, anda mungkin ingin memeriksa tetapan suara pada peranti anda.

Untuk melihat tetapan suara, tekan salah satu butang kelantangan. Sekiranya anda ingin melihat semuanya, ketik ikon roda gigi dan anda akan melihat semua tetapan bunyi anda. Naikkan kelantangan dan lihat apakah ada yang berubah.

Pembaikan cepat ini selalunya diperlukan. Namun, kadangkala anda perlu mengambil langkah lain.

Semak Aplikasi Pihak Ketiga

Play Store merangkak dengan perisian berkualiti rendah. Lebih-lebih lagi, Android membenarkan pemasangan aplikasi pihak ketiga yang tidak rasmi. Walaupun ini mungkin bagus dalam beberapa cara, ini juga boleh menjadi penyebab pelbagai masalah, termasuk masalah yang baik.

Sudah tentu, akan membosankan untuk melihat apakah ini berlaku dengan memeriksa setiap aplikasi yang telah anda pasang. Sebaliknya, anda harus menggunakan Safe mode.

  1. Pegang Kuasa
  2. Tekan lama Matikan butang, kemudian ketik Reboot ke Safe Mode setelah pilihan muncul.
  3. Ketik OK untuk boot Pixel 3 masuk Safe mode.

Ini akan melumpuhkan semua aplikasi pihak ke-3, jadi jika ada yang menyebabkan masalah yang baik, aplikasi harus diselesaikan sekarang. Sekiranya itu berlaku, keluar dari Safe Mode dan lihat apakah suaranya berfungsi. Sekiranya tidak, anda mungkin perlu membuang beberapa aplikasi sehingga anda menemui pelakunya.

Kilang Tetapkan Semula Telefon Anda

Sekiranya semuanya gagal, tetapan semula kilang akan dibuat. Ini memberi anda OS segar sehingga semua pepijat harus hilang. Inilah yang perlu dilakukan:

  1. Pergi ke Tetapan >Sistem >Mahir.
  2. Ketik Tetapkan Semula Pilihan, kemudian pergi ke Padamkan semua data (Tetapan semula kilang).
  3. Ketik Reset Telefon, kemudian taip kata laluan anda.
  4. Ketik Padamkan Segalanya.

Ini hanya boleh dilakukan jika anda sudah lama menghadapi masalah dan menghabiskan semua pilihan anda.

Kata Akhir

Google terus melancarkan kemas kini, jadi semoga salah satu daripadanya dapat menangani masalah yang baik. Sudah tentu, kadangkala bukan perisian tetapi perkakasan Pixel 3. anda. Sekiranya anda rasa ini mungkin berlaku, hubungi sokongan pelanggan Google untuk mendapatkan bantuan.

Adakah anda telah menyelesaikan masalah bunyi pada Pixel 3 anda? Sekiranya demikian, anda mesti berkongsi penyelesaian anda di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found