Media Sosial

Apa maksud Ikon di bawah Mesej dalam Snapchat?

Snapchat adalah salah satu rangkaian sosial yang paling popular dan penting pada masa kini. Ia sangat digemari oleh khalayak yang lebih muda dan mesra teknologi. Snapchat dibangun untuk mengirim foto dan video sementara kepada rakan anda, atau menyiarkan Cerita yang berlangsung selama dua puluh empat jam agar dapat dilihat oleh rakan anda yang terpilih. Walaupun berjaya, Snapchat mempunyai reputasi sebagai sukar untuk digunakan, dengan keputusan UI yang aneh dan elemen lain yang menyukarkan untuk mengetahui apa yang anda lakukan di halaman tertentu.

Apa maksud Ikon di bawah Mesej dalam Snapchat?

Selain semua simbol, sukar bagi pengguna baru untuk memahami sama ada seseorang telah menambahkannya di Snapchat, membaca mesej mereka, dan lain-lain. Setelah anda lebih memahami maksud setiap simbol ini, Snapchat menjadi alat media sosial yang lebih mudah untuk menavigasi. Mari selami apa maksud kotak, anak panah, dan simbol lain dalam Snapchat.

Apa maksud Kotak Berwarna Berbeza dalam Snapchat?

 • Simbol kotak kelabu biasanya muncul apabila anda tidak pernah bergambar dengan orang lain. Ini juga dapat menunjukkan bahawa pengguna telah menyekat anda atau mereka tidak menerima permintaan rakan anda. Warna kelabu pada dasarnya bermaksud bahawa tindakan sedang menunggu.

 • Kotak merah yang diisi bermaksud Snap tanpa audio anda dihantar ke penerima dan belum dilihat. Kotak merah yang tidak diisi bermaksud Snap tanpa audio anda dihantar ke penerima dan telah dilihat.

 • Kotak ungu yang diisi bermaksud Snap anda tanpa audio dihantar ke penerima dan belum dilihat. Kotak ungu yang tidak diisi bermaksud Snap dengan audio anda telah dihantar kepada penerima dan telah dilihat.

 • Kotak biru yang diisi bermaksud Snap anda tanpa audio dihantar ke penerima dan belum dilihat. Kotak biru yang tidak diisi bermaksud sembang anda telah dilihat.

Apa maksud Panah Berwarna Berbeza dalam Snapchat?

 • Anak panah merah yang diisi bermaksud anda menghantar Snap tanpa audio. Anak panah merah berongga bermaksud Snap tanpa audio anda telah dibuka.

 • Anak panah ungu yang penuh bermaksud anda menghantar Snap dengan audio. Anak panah ungu berongga bermaksud Snap dengan audio anda telah dibuka.

 • Anak panah biru yang diisi bermaksud anda menghantar sembang. Anak panah biru berongga bermaksud sembang anda telah dibuka.

 • Anak panah kelabu yang diisi bermaksud orang yang anda kirimi permintaan rakannya belum menerimanya.

Bagaimana dengan Simbol Lain?

Terdapat ikon lain yang digunakan untuk menandakan status sembang atau pandangan Snap yang berbeza.

 • Anak panah bulatan merah bermaksud Snap tanpa audio anda telah dimainkan semula.

 • Anak panah bulatan ungu bermaksud Snap dengan audio anda telah dimainkan semula.

 • Anak panah merah berganda dengan tiga baris bermaksud seseorang mengambil tangkapan skrin Snap anda tanpa audio.

 • Anak panah ungu ganda dengan reka bentuk yang sama bermaksud seseorang mengambil tangkapan skrin Snap anda dengan audio.

 • Anak panah biru berganda bermaksud seseorang telah mengambil tangkapan skrin sembang anda.

Sekali lagi, terdapat banyak ikon untuk dikendalikan tetapi sistemnya sangat mudah sehingga tidak memerlukan masa yang lama untuk mengingat semuanya. Sekiranya anda mulakan dengan mengingat bahawa ikon merah menandakan Snaps tanpa audio, ungu bermaksud Snaps dengan audio, dan biru adalah untuk chatting, anda boleh membina dari sana. Ini adalah sistem yang mudah supaya anda dapat menguasainya dengan cepat.

Soalan Lazim Tambahan

Mengapa gambar saya tidak akan dihantar?

Sekiranya snap anda ditangguhkan, ini mungkin bermaksud bahawa penerima telah membuang atau menyekat akaun anda. Dengan mengandaikan sekejap tidak menghantar dan tidak ada yang muncul sama sekali, kemungkinan besar sambungan internet anda. Ini boleh berlaku sekiranya sambungan internet anda tidak cukup kuat. Cuba beralih antara data wifi dan selular jika boleh. Juga, tutup aplikasi sepenuhnya dan mulakan semula jika gambar anda tidak selesai.

Apa jantung emas di Snapchat?

Kami banyak bertanya mengenai hati emas yang muncul dengan nama rakan ketika berada di Snapchat. Jadi apa maksudnya? Ini hanya bermaksud anda telah menghantar lebih banyak Snaps kepada orang ini daripada orang lain dan mereka telah melakukan perkara yang sama kepada anda. Ini adalah ikon Rakan Terbaik Snapchat dan bermaksud anda paling aktif bersama mereka daripada rakan anda yang lain.

Terdapat juga hati merah untuk sahabat selama 2 minggu dan hati merah jambu untuk orang yang anda berkawan selama lebih dari dua bulan. Ini adalah ikon Snapchat BFF.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found