Media Sosial

Cara Menukar Nama Anda di GroupMe

Dalam masyarakat di mana semua orang sibuk dengan pekerjaan, sukar untuk terus berhubung dengan semua rakan dan orang tersayang anda pada masa yang sama. GroupMe adalah rangkaian yang membolehkan anda berkomunikasi dan terus berhubungan dengan semua rakan, keluarga, dan rakan sekerja anda di satu tempat. Anda boleh membuat sembang kumpulan dan menambah peserta di mana semua dapat membaca satu mesej.

Cara Menukar Nama Anda di GroupMe

Semua peserta dalam sembang kumpulan dapat melihat nama paparan anda. Di samping itu, sembang kumpulan juga membolehkan pengguna GroupMe menetapkan nama panggilan unik mereka, yang boleh berbeza dari sembang ke sembang - keren, bukan? Tetapi bagaimana jika anda baru mula menggunakan GroupMe dan anda tidak mahir dengan ciri aplikasinya?

Jangan risau kerana kami telah membuat anda dilindungi! Kami telah mengumpulkan langkah paling mudah untuk menukar nama anda dan mengubah nama panggilan anda di aplikasi GroupMe.

Cara Mengubah Nama Anda di Aplikasi GroupMe pada iPhone

GroupMe berfungsi sedikit berbeza bergantung pada peranti yang anda gunakan. Untuk menukar nama anda di App GroupMe di IOS, anda perlu:

 1. Buka aplikasi GroupMe pada iOS anda.

 2. Ketuk bar "Navigasi" atau tiga garis mendatar di sudut kiri atas skrin. Sekiranya anda mempunyai iPad, pilih butang sembang di bahagian atas skrin.

 3. Di bahagian atas sebelah kiri, ketik foto profil anda. Ini akan membawa anda ke halaman baru dengan maklumat profil anda.

 4. Sebaik sahaja anda berada di maklumat profil, ketuk medan "Nama". Di bawah gambar profil anda, bahagian ini memaparkan nama semasa anda. Anda boleh menukar nama anda dengan mengetuknya.

 5. Sekarang anda boleh mengedit nama anda dan memasukkan apa yang anda mahukan.
 6. Ketik butang "Selesai" berwarna biru di kanan bawah skrin, dan anda boleh pergi.

Cara Menukar Nama Panggilan Anda di iPhone

Menukar nama panggilan anda semasa menggunakan iPhone yang menjalankan GroupMe cukup mudah. Pergi ke sembang di mana anda mahu menukar nama panggilan anda dan kemudian:

 1. Ketik tajuk perbualan di kanan atas skrin.
 2. Pilih tab "Tetapan".

 3. Klik "Edit Profil Anda."

 4. Masukkan nama baru anda setelah mengetuk "Nama Panggilan".

 5. Jangan lupa ketik "Selesai."

 6. Klik "Simpan."

Cara Mengubah Nama Anda di Aplikasi GroupMe pada Peranti Android

Mengubah nama anda di aplikasi GroupMe di Android mirip dengan peranti iOS dengan sedikit perubahan. Ikuti langkah di bawah untuk menukar nama anda di Android di GroupMe:

 1. Buka aplikasi GroupMe pada Android anda.

 2. Ketuk tiga garis mendatar di sudut kiri atas skrin, yang disebut bar "Navigasi".

 3. Klik nama anda di bawah avatar anda.

 4. Anda akan melihat ikon "Edit" berwarna biru di sebelah kanan kanan skrin. Klik padanya.

 5. Tepat di bawah avatar anda, klik pada nama anda.

 6. Edit atau hapus untuk menulis yang baru, dan anda sudah selesai.

Cara Mengubah Nama Panggilan Anda pada Peranti Android

GroupMe di Android mempunyai susun atur yang berbeza daripada pada peranti iOS. Sekiranya anda ingin menukar nama panggilan GroupMe anda pada Android, ikuti langkah mudah berikut:

 1. Pergi ke perbualan di mana anda mahu menukar Nama Panggilan.

 2. Pilih avatar kumpulan.

 3. Pilih butang "Tetapan".

 4. Klik pada butang "Edit profil anda".

 5. Ketuk kawasan tersebut dan masukkan nama baru anda di "Edit nama panggilan."

 6. Jangan lupa memilih "Simpan.”

Cara Menukar Nama Anda di GroupMe di PC

Menukar nama anda dalam aplikasi GroupMe pada PC lebih mudah daripada yang anda fikirkan. Inilah yang harus anda lakukan:

 1. Buka aplikasi GroupMe di PC anda.

 2. Ketuk bar "Navigasi" di sudut kiri atas skrin.

 3. Klik pada nama dan avatar anda.

 4. Pilih ikon pensel tepat di atas avatar anda.

 5. Di bawah avatar anda, isikan nama anda atau edit nama semasa dan tekan "Enter."

Cara Menukar Nama Panggilan Anda di PC

Berbual dengan rakan anda menggunakan GroupMe di PC dapat membiarkan anda mengedit nama panggilan sembang anda dalam beberapa langkah cepat. Anda perlu:

 1. Klik tajuk perbualan di bahagian atas halaman.

 2. Klik perbualan yang ingin anda ganti nama panggilannya.
 3. Pilih "Tetapan" dari menu lungsur turun.

 4. Lakukan perubahan pada nama panggilan anda dengan mengklik "Edit.

 5. Di kawasan Nama Panggilan, taipkan nama baru anda.

 6. Tandakan kotak di sebelahSelesai "butang dan" Enter. "

Soalan Lazim Tambahan

Adakah ia akan memberitahu pengguna lain apabila saya menukar nama saya di GroupMe?

Ya, GroupMe tidak memberitahu setiap kenalan mengenai pertukaran nama anda. Anda akan diberitahu setiap kali avatar anda berubah atau seseorang menghantar emoji tunggal dalam teks. Anda akan dimaklumkan setiap kali seseorang memasuki aplikasi GroupMe.

Bolehkah saya menukar nama saya hanya dalam satu kumpulan di GroupMe?

Ya, laman GroupMe dilengkapi dengan pilihan "nama panggilan" yang menarik. Nama panggilan ini terpisah dari nama sebenar anda, dan anda boleh menukar atau mengeditnya kapan saja. Anda boleh menetapkan alias individu untuk setiap sembang dan kumpulan dan mengubahnya setiap kali anda mahu.

Luahkan Diri Anda Dengan Nama Panggilan yang Hebat

Nama paparan anda adalah titik maklumat pertama yang dilihat oleh orang lain di aplikasi pemesejan. Anda mungkin mahu bersikap formal atau tidak rasmi, bergantung pada kumpulannya. Sekiranya anda berhubung dengan rakan sekerja, mungkin anda ingin memastikan perkara itu tetap formal, tetapi hubungan dengan rakan terdekat anda mungkin memerlukan nama paparan yang lebih sejuk. Suatu hari anda mahu dipanggil "Harald Arkinshield," dan pada suatu hari, anda mahu dipanggil "Dr. Harald, MD. " - GroupMe membolehkan anda menukar nama anda pada bila-bila masa yang anda mahukan.

Nama panggilan menambah sentuhan unik pada perbualan. Mereka juga pemecah ais yang hebat kerana mereka juga dapat berwawasan untuk memulakan perbualan. Untuk setiap sembang di platform GroupMe, anda boleh memilih nama panggilan yang lucu seperti "Cornet" atau sesuatu yang lebih manis seperti "Sparkles" - menetapkan nama samaran yang berbeza untuk sembang yang berbeza adalah salah satu sorotan platform GroupMe.

Berapa kerap anda menukar nama anda di GroupMe? Apa nama panggilan yang hebat yang anda buat? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.