Media Sosial

Cara Menghapus Sembang di GroupMe

Meneroka pilihan anda mengenai aplikasi pemesejan mungkin membawa anda ke GroupMe. Ini adalah aplikasi percuma dan mudah digunakan yang berfungsi pada pelbagai peranti. Ini adalah kaedah mudah untuk terus berhubung dengan keluarga dan rakan anda.

Cara Menghapus Sembang di GroupMe

Tetapi ada beberapa masalah dengan aplikasi ini sejak diluncurkan pada tahun 2010. Contohnya, jika ada mesej atau obrolan yang ingin Anda hilangkan, apakah ada cara mudah untuk melakukannya?

Untuk jawapan kepada soalan itu, baca panduan ringkas kami mengenai cara menghapus sembang di GroupMe.

Cara Menghapus Sembang Kumpulan di GroupMe

Malangnya, tidak ada cara untuk menghapus keseluruhan sembang di GroupMe. Walaupun banyak pengguna meminta opsi ini, belum ada perubahan untuk mengatasi masalah ini sejak diluncurkan. Walau bagaimanapun, anda mempunyai beberapa pilihan lain yang mungkin berguna.

Cara Menghapus Sejarah Sembang di GroupMe

Adakah anda mempunyai sembang yang tidak lagi aktif? Mengosongkan sejarah sembang anda mungkin salah satu cara untuk menghilangkan perbualan yang tidak diingini. Untuk melakukannya, ikuti langkah di bawah.

  1. Buka aplikasi GroupMe pada peranti anda.

  2. Cari sejarah sembang yang ingin anda hapus dan ketik atau klik untuk membukanya.

  3. Pilih gambar sembang dan pilih "Tetapan" dari menu.

  4. Di menu "Tetapan", ketuk atau klik "Hapus Sejarah Sembang."

  5. Tetingkap pengesahan akan muncul. Klik "Hapus" untuk mengesahkan pilihan anda, dan riwayat sembang anda akan terhapus.

Catatan: Butang "Tetapan" mungkin terletak di daerah yang berbeda dari yang disebutkan di atas, bergantung pada perangkat yang Anda gunakan.

Cara Menyembunyikan Sembang di GroupMe

Menyembunyikan sembang dilakukan secara berbeza bergantung pada peranti. Cari peranti yang anda miliki di bawah dan ikuti arahan yang sesuai.

PC Windows

  1. Cari sembang yang ingin anda sembunyikan.
  2. Pilih avatar sembang.
  3. Pilih "Tetapan" dan dari menu itu, pilih "Sembunyikan Sembang." Sekarang anda tidak akan lagi melihat sembang di komputer anda.

Adakah anda berubah fikiran? Untuk membuka sembang, lakukan perkara berikut:

  1. Buka GroupMe dan pergi ke menu "Buka Navigasi".
  2. Pilih "Arkib" dan anda akan melihat senarai sembang tersembunyi.
  3. Pilih sembang yang ingin anda batalkan.
  4. Pilih gambar sembang.
  5. Klik ikon "Tetapan" dan pilih pilihan "Unhide Chat".

Peranti Android

  1. Lancarkan aplikasi GroupMe di telefon atau tablet anda.

  2. Cari sembang yang ingin anda sembunyikan.

  3. Ketik dan tahan.

  4. Anda akan melihat ikon "Sembunyikan Sembang" di bahagian atas.

  5. Ketiknya, dan sembang anda kini akan diarkibkan.

Sekiranya anda mahu membukanya, ikuti langkah di bawah:

  1. Buka aplikasi GroupMe dan pilih menu "Buka Navigasi".

  2. Buka "Arkib" dengan mengetuk ikon seperti kotak.

  3. Anda akan melihat sembang tersembunyi anda di sini, jadi pilihlah perbincangan yang ingin anda batalkan.

  4. Pilih sembang dan ketik avatar sembang.

  5. Pilih "Tetapan" dan pilih "Unhide Chat" dari senarai.

iPhone & iPad

  1. Lancarkan GroupMe dan cari sembang yang ingin anda sembunyikan.
  2. Leret ke kiri pada sembang itu dan pilih ikon "Sembunyikan".
  3. Anda tidak akan lagi melihat sembang ini dalam senarai sembang.

Untuk membuka sembang, ikuti langkah berikut:

  1. Pilih menu "Navigasi Terbuka".
  2. Pilih "Arkib."
  3. Cari sembang yang ingin anda batalkan di tab "Chat Tersembunyi".
  4. Ketik "Nyahlindungi" di sebelahnya.

Catatan: Bergantung pada versi iOS yang Anda jalankan, Anda mungkin tidak melihat menu "Navigasi Terbuka". Sekiranya demikian, pilih "Sembang" di bahagian atas.

GroupMe Padam Sembang

Cara Menghapus Mesej di GroupMe

Mesej tidak dapat dihapus dari sembang GroupMe. Anda hanya dapat menyembunyikannya di peranti anda. Sekiranya anda mahu melakukannya, ikuti langkah di bawah.

  1. Apabila anda membuka sembang yang diinginkan, cari mesej yang ingin anda sembunyikan.
  2. Pada komputer, klik kanan mesej. Pada peranti mudah alih, ketik dan tahan.
  3. Pilih "Sembunyikan / Sembunyikan Mesej" dari menu.

Sekiranya anda ingin menunjukkan mesej tersembunyi lagi, ikuti langkah-langkah ini.

  1. Buka sembang dan ketik atau klik avatar sembang.
  2. Klik atau ketik "Tetapan".
  3. Pilih pilihan "Sembunyikan Mesej Tersembunyi".

Ketahuilah bahawa anda juga dapat memperlihatkan mesej jika anda log keluar dan masuk semula ke akaun anda.

Cara Menghapus Sembang Tersembunyi di GroupMe

Anda tidak dapat menghapus sembang di GroupMe, sama ada tersembunyi atau tidak. Anda hanya boleh mengakhiri sembang jika anda pemiliknya. Periksa bahagian berikut untuk mendapatkan arahan.

Cara Menghapus Sembang Secara Tetap di GroupMe

Seperti yang telah disebutkan, anda tidak dapat menghapus sembang di GroupMe.

Walau bagaimanapun, anda boleh memilih untuk mengakhiri kumpulan anda. Itu bukan sahaja akan menghapus semua mesej tetapi juga akan menghapus keseluruhan kumpulan. Sekiranya anda memutuskan apa yang anda mahukan, ikuti arahan di bawah.

  1. Lancarkan GroupMe pada peranti anda.
  2. Pilih sembang kumpulan yang ingin anda tinggalkan.
  3. Klik pada gambar sembang.
  4. Pilih "Tetapan."
  5. Di bahagian bawah, anda akan menemui pilihan "Kumpulan Akhir" dan "Keluar dari Kumpulan". Pilih salah satu pilihan dan sahkan.

Sekiranya anda hanya meninggalkan kumpulan, anda boleh kembali. Tetapi setelah kumpulan itu berakhir, anda tidak boleh membuat asal tindakan ini.

Soalan Lazim Tambahan

Masih belum ada jawapan anda? Lihat bahagian Soalan Lazim di bawah jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai GroupMe.

Adakah Menghapus Sejarah Sembang di GroupMe Menghapusnya untuk Semua Orang?

Tidak. Sekiranya anda mengosongkan sejarah sembang di GroupMe, anda hanya akan menghapusnya di peranti anda. Anggota perbualan yang lain masih dapat melihat mesej dalam sembang.

Pada Peranti Apa yang Boleh Saya Akses GroupMe?

GroupMe tersedia untuk komputer Windows, telefon pintar Android, dan tablet, serta untuk perangkat iOS - iPhone dan iPad. Anda juga dapat mengakses sembang anda melalui penyemak imbas web, tetapi tidak semua pilihan akan tersedia dengan cara ini. Contohnya, anda tidak dapat menyembunyikan sembang GroupMe jika anda membuka aplikasi di web.

Bolehkah Saya Padamkan Sejarah Sembang untuk Sembang Kumpulan dan Individu?

Ya. Sama ada perbualan dua orang atau sembang kumpulan, anda boleh membersihkan sejarah sembang di peranti anda.

Sembang Di Sini untuk Menginap

Tidak banyak yang dapat anda lakukan mengenai mesej anda di GroupMe jika anda bukan pemilik kumpulan. Anda boleh menyembunyikannya atau menghapus sejarah sembang anda, tetapi hanya pada peranti anda sendiri. Tetapi orang lain masih dapat melihat mesej anda. Namun, jika anda pemilik kumpulan, anda mempunyai pilihan untuk mengakhiri kumpulan untuk menghapus mesej anda.

Adakah anda sudah mencuba GroupMe? Adakah anda mempunyai sembang tersembunyi? Kongsikan pengalaman anda di bahagian komen di bawah.