Media Sosial

Bolehkah GroupMe Digunakan Tanpa Nombor Telefon?

Sudahkah anda cuba membuat akaun GroupMe tetapi menyerah kerana anda harus memberikan nombor telefon anda? Adakah mungkin menggunakan aplikasi tanpa melakukannya?

Bolehkah GroupMe Digunakan Tanpa Nombor Telefon?

Pada zaman ini, keselamatan di web sangat penting, dan orang tidak suka memberikan maklumat peribadi mereka melainkan jika sangat diperlukan. Dalam artikel ini, kita akan mengetahui apakah GroupMe dapat digunakan tanpa nombor telefon.

Bolehkah Saya Menggunakan GroupMe Tanpa Nombor Telefon?

Ringkasnya, jawapan untuk soalan ini adalah tidak. Untuk mula menggunakan GroupMe, anda mesti memberikan nombor telefon. Tetapi sebelum melakukannya, anda mesti memuat turun aplikasinya terlebih dahulu. Percuma dan tersedia di Google Play Store, Apple Store, atau Windows Phone Store.

Langkah seterusnya adalah membuat akaun. Proses ini agak mudah. Anda perlu memberikan alamat e-mel dan kata laluan yang kuat. Sebagai alternatif, anda boleh menghubungkan GroupMe dengan akaun Facebook atau Twitter anda.

Pada suatu ketika semasa pendaftaran, anda akan diminta memasukkan nombor telefon anda. Sebab mengapa GroupMe memerlukannya adalah menghantar kod pengesahan atau PIN kepada anda. Setelah menerimanya, anda perlu memasukkan kod dalam aplikasi. Dengan cara ini, anda mengesahkan bahawa anda memiliki nombor telefon itu.

Apabila anda menyelesaikan langkah ini, anda tidak akan diminta untuk memberikan nombor anda lagi.

Bolehkah GroupMe Digunakan Tanpa Nombor

Bagaimana Sekiranya Saya Tidak Menerima Kod?

Apabila anda menambah nombor telefon anda, kod mungkin akan diambil beberapa minit. Walau bagaimanapun, dalam beberapa kes, anda mungkin sama sekali tidak menerima kod tersebut. Ini mungkin berlaku kerana GroupMe tidak dapat menghantar kod ke pembawa telefon anda.

Sekiranya GroupMe gagal menghantar kod dalam masa lima minit, jangan panik. Untuk menyelesaikan proses pengesahan, anda boleh mencuba yang berikut:

 1. Jangan muat semula penyemak imbas anda atau tutup aplikasi anda. Pastikan GroupMe aktif. Jangan mulakan semula proses pendaftaran kerana ia akan menghasilkan kod baru. Ini seterusnya menjadikan keadaan lebih sukar.
 2. Hantarkan e-mel kepada pasukan sokongan GroupMe dan terangkan masalahnya. Perhatikan bahawa pasukan sentiasa ada untuk membantu anda menyelesaikan masalah yang mungkin anda alami.
 3. Apabila pasukan bertindak balas, masukkan kod dalam aplikasi untuk menyelesaikan prosesnya.

Bolehkah GroupMe Digunakan Tanpa Nombor Telefon

Menggunakan Aplikasi

Setelah anda menyiapkan akaun anda, tiba masanya untuk mula berbual dengan orang lain. Seperti pesanan segera yang lain, anda boleh menghantar mesej langsung kepada pengguna lain, dan berkongsi gambar, meme, atau video dengan mereka. Tetapi kekuatan sebenar GroupMe digambarkan dalam sembang kumpulan.

Untuk menikmati keseronokan berkongsi, anda perlu membuat kumpulan terlebih dahulu. Proses ini jauh dari sukar. Ikuti sahaja langkah berikut:

 1. Buka aplikasi dan pilih ikon gelembung.
 2. Ketik Mula kumpulan
 3. Pilih nama dan avatar.
 4. Cari ahli yang anda mahukan dalam kumpulan anda dengan menaip nama, nombor telefon atau e-mel mereka. Anda juga boleh melayari Kenalan GroupMe anda.
 5. Ketik Selesai atau ikon tanda semak.

Mengawal Kumpulan

Apabila anda membuat kumpulan, anda secara automatik menjadi pentadbirnya. Ini bermaksud bahawa anda mempunyai kawalan sepenuhnya terhadap kumpulan tersebut. Anda boleh menambah atau membuang ahli dan menukar nama kumpulan dan / atau avatar. Sekiranya anda merasa terbeban dengan perkara, anda boleh memadamkan kumpulan atau memindahkan hak milik.

Cara Menambah atau Mengeluarkan Ahli

Sebagai pentadbir kumpulan, anda mungkin mahu menyegarkan kumpulan anda dengan ahli baru. Lakukan perkara berikut untuk menambahkan orang baru:

 1. Buka sembang dan klik pada avatar kumpulan.
 2. Pilih Ahli.
 3. Ketik ikon + atau pilih Tambah Ahli.
 4. Masukkan nama, nombor, atau e-mel orang yang ingin anda tambahkan.
 5. Pilih nama orang itu dan klik pada ikon Tanda Semak.

Sebagai pilihan, anda boleh menghantar pautan perkongsian kepada orang lain. Ini akan membolehkan mereka menyertai kumpulan tersebut.

Sekiranya anda terganggu oleh ahli kumpulan, anda mempunyai pilihan untuk menghapusnya dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Pilih avatar kumpulan dan ketik Ahli.
 2. Ketik orang yang ingin anda alih keluar.
 3. Pilih Keluarkan dari (nama kumpulan). Sekiranya anda perlu mengeluarkan lebih daripada satu anggota, klik pada ikon tiga titik dan ketik Buang anggota.
 4. Pilih orang yang ingin anda hapus dan ketik Buang.

Ahli yang dialih keluar hanya dapat menyertai semula kumpulan jika ahli semasa menjemput mereka.

Main Di Sekitar

Malangnya, anda tidak dapat menggunakan GroupMe tanpa nombor telefon. Tetapi itu tidak seharusnya menjadi pemecah masalah. Sebaik sahaja anda mula menggunakan aplikasi, anda akan menemui semua ciri hebat yang ditawarkannya. Menukar nama dan avatar, menambah atau membuang ahli hanyalah sebahagian kecil dari ciri GroupMe yang menakjubkan. Semakin dalam anda menyelami, semakin gembira anda.

Apa kesan pertama aplikasi anda? Berapa banyak kumpulan yang telah anda buat? Adakah anda sudah menamakan semula atau menukar avatar mereka? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found