Internet

Cara Menambah Petua di GrubHub

Memberi tip adalah bahagian biasa untuk makan di luar. Anda pergi ke restoran, dapatkan bil, dan membayar 20% untuk tip; bagaimanapun, pendapatan kakitangan restoran praktikal berdasarkan petua. Tetapi bagaimana ini berfungsi untuk pemandu penghantaran?

Cara Menambah Petua di GrubHub

Kakitangan penghantaran Grubhub berusaha keras untuk menghantar makanan anda tepat pada waktunya dan dalam keadaan sempurna. Petua tidak dianggap sebagai 'isyarat bagus' dalam perniagaan penghantaran makanan. Ramai pemandu tidak akan menerima pekerjaan tanpa henti. Oleh itu, menambah petua di Grubhub tidak perlu dikatakan. Inilah cara untuk melakukannya.

Cara Menambah Petua di Grubhub

Mari berurusan dengan asasnya terlebih dahulu: cara menambahkan petua dalam aplikasi Grubhub.

  1. Buka aplikasi Grubhub dan isi pesanan anda.

  2. Teruskan ke skrin semakan pesanan.

  3. Di bawah jumlah keseluruhan pesanan anda, pilih jenis dan jumlah tip.

  4. Selesaikan dengan memilih 'Teruskan ke Pembayaran.'

Terdapat lima pilihan tip berbeza untuk Grubhub: tip tunai, tiga pilihan peratusan, dan tip khusus. Biasanya, orang memilih 20%, yang adil bagi pemandu. Sekiranya anda ingin menggunakan sejumlah wang, kami mencadangkan anda memberi tip lebih daripada 20%. Contohnya, jika tip 20% untuk pesanan anda adalah $ 4,80, pilih Custom dan masukkan $ 5. Percayalah kami; ini banyak memberi makna kepada pemandu.

Sekiranya anda memilih opsyen tip tunai, anda akan dapat memberikan petunjuk wang tunai kepada pemandu apabila mereka tiba di pintu anda. Kami mencadangkan agar anda membayar sekurang-kurangnya 20% dari jumlah pesanan jika anda memilih untuk pergi dengan cara ini. Ketahuilah bahawa sebilangan pemandu akan mengelakkan daripada melakukan pesanan tip tunai. Ini kerana pelanggan mudah menyekat pemandu selepas penghantaran, dan yang menyedihkan, perkara ini sering berlaku.

Secara semula jadi, anda tidak perlu memberi petunjuk kepada pemandu anda sama sekali. Semua bergantung kepada anda.

grubhub tambah petua

Cara Menambah Petua di Grubhub Selepas Penghantaran

Anda boleh memberi petunjuk kepada pemandu selepas penghantaran dengan memilih pilihan tip tunai. Walau bagaimanapun, orang telah melaporkan bahawa mereka mendapati diri mereka berada dalam situasi di mana mereka ingin menambahkan tip yang lebih besar kepada pemandu Grubhub. Biasanya, ini berlaku dalam keadaan cuaca yang tidak baik, di mana pemandu benar-benar cemerlang, walaupun semuanya.

Malangnya, setelah anda memilih petua, ia tidak dapat diubah. Anda boleh cuba menghubungi sokongan Grubhub, tetapi tidak ada jaminan bahawa pemandu akhirnya akan menerima wang tambahan.

grubhub

Anda selalu boleh menggunakan pilihan tip tunai, tetapi ini akan menghalang beberapa pemandu penghantaran daripada menerima pesanan anda, jadi ini adalah kelemahan yang jelas. Oleh itu, jika anda telah memberi pemandu terlebih dahulu dan tidak berpuas hati dengan peratusan yang anda pilih, atau jika anda ingin memberi mereka lebih banyak daripada peratusan maksimum atau tip khusus yang telah anda tetapkan, anda selalu boleh memberi mereka wang tambahan secara tunai. Dengan cara ini, pemandu masih menerima tip yang telah anda tentukan, dan mereka mendapat sejumlah wang tambahan untuk masalah mereka.

Soalan Lazim Tambahan

1. Bolehkah pemandu Grubhub melihat tip anda?

Anda mungkin tahu bahawa pemandu Grubhub dapat melihat berapa banyak maklumat yang anda berikan pada satu ketika. Tetapi anda mungkin tidak tahu bahawa kakitangan penghantaran Grubhub sebenarnya dapat melihat berapa banyak yang anda berikan sebelum menerima permintaan anda. Perkara ini lebih dapat difahami apabila anda mempertimbangkan hakikat bahawa petua sangat bermakna bagi mereka. Pesanan tanpa petua jarang diterima.u003cbru003eu003cbru003eJika anda mempunyai tawaran menarik untuk pemandu yang tidak melibatkan tip biasa (misalnya, anda ingin membayarnya dalam Bitcoin), pastikan untuk menambahkan maklumat ini di bahagian butiran tambahan. Begitu juga, jika anda mahukan syarat khas dipenuhi dan bersedia membayar sejumlah wang untuk tahap perkhidmatan ini, pilih pilihan tunai dan tambahkan butiran ganjaran.

2. Adakah cara untuk menambahkan lebih banyak tip di Grubhub?

Tidak, anda tidak boleh memilih tip (peratusan atau kebiasaan) dan menambahkannya selepas fakta. Sebahagian besarnya, walaupun perkhidmatan pelanggan Grubhub tidak akan dapat membantu anda di sini. Walau bagaimanapun, jika anda memilih pilihan tunai, jangan ragu untuk membayar orang penghantaran sebanyak yang anda fikirkan layak. Walaupun anda menggunakan pilihan peratusan / khusus, anda boleh membayar orang yang dihantar secara tunai jika anda fikir mereka berhak mendapat lebih banyak daripada yang anda pilih.

3. Bagaimana Grubhub mengira petua?

Walaupun jumlah yang tepat dapat berbeza-beza dari bandar ke bandar, struktur pembayaran Grubhub umum serupa di mana-mana. Anda mendapat bayaran asas per pesanan, bayaran per batu dari restoran kepada pelanggan (ketika burung gagak terbang), dan tip. Jarak dari lokasi pemandu semasa menerima pesanan ke restoran tidak dibayar. Grubhub mengira petua berdasarkan pilihan peratusan yang ada. Anda boleh membayar tip 10%, 15%, dan 20%. Juga, bayaran penghantaran tambahan tidak berkaitan dengan pemandu. Ini bukan sebahagian dari tip, dan tidak ada bayaran tambahan yang dikenakan kepada pemandu.

4. Berapa banyak yang harus anda berikan kepada pemandu Grubhub anda?

Walaupun ramai yang mengatakan bahawa 20% adalah pilihan tip yang paling munasabah di Grubhub, perkara agak rumit. Sebagai contoh, adalah baik-baik saja untuk membayar tip 10% jika anda berada di dekat restoran tempat anda memesan. Walau bagaimanapun, jarak bukan satu-satunya faktor yang berperanan di sini. Anda harus mempertimbangkan untuk memberi ganti rugi dengan lebih baik kepada orang yang menghantar anda berdasarkan cuaca yang mereka naiki. Selain itu, jika anda tinggal di tingkat lapan bangunan pangsapuri tanpa lif tanpa tempat letak kereta, digalakkan untuk memberi tambahan. U003cbru003eu003cbru003e Perlu diingat bahawa tidak ada yang mahu memandu ke pusat bandar pada waktu sibuk ketika turun salji, memarkir kenderaan mereka di sempadan secara haram, dan kemudian harus menaiki lapan tangga untuk menghantar makanan anda. Sekiranya pemandu anda telah melalui semua ini, mereka memerlukan tip tambahan yang besar. Jangan menahan diri untuk melampirkan beberapa wang tambahan jika anda berpuas hati dengan perkhidmatan ini, walaupun anda sudah memilih petua.

Petua mengenai Grubhub

Pemandu penghantaran di Grubhub sangat bergantung pada petua. Inilah sebabnya mengapa mereka jarang menerima pekerjaan tanpa nasihat. Sekiranya anda tidak mahu menghadapi masalah keluar dan mendapatkan makanan anda sendiri, pemandu penghantaran Grubhub akan melakukannya untuk anda. Pastikan memberi pampasan kepada mereka dengan baik, dan jangan enggan membayar sejumlah wang tambahan sekiranya mereka layak mendapatkannya.

Kami harap kami telah menjadikan proses pemberian Grubhub lebih jelas dan kini anda lebih memahami bagaimana memberi ganti rugi kepada pemandu Grubhub atas kerja keras mereka. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan tambahan atau apa-apa yang lain untuk ditambahkan, pastikan untuk melihat bahagian komen kami di bawah ini, dan jangan menahan diri untuk melepaskan salah satu dari anda.