Ulasan

Cara Bayar dengan Tunai di Grubhub

GrubHub adalah salah satu daripada beberapa perkhidmatan penghantaran dalam talian yang membolehkan anda membayar dengan wang tunai. Itulah salah satu sebab mengapa ia adalah pilihan yang serba boleh dan menarik. Sekiranya anda bimbang memasukkan maklumat kad kredit anda ke dalam aplikasi dalam talian, jangan risau.

Cara Bayar dengan Tunai di Grubhub

Perhatikan bahawa tidak semua restoran menerima pembayaran tunai. Malangnya, kami tidak menemui senarai rasmi kedai yang tidak mengambil bahagian semasa penulisannya.

Artikel ini menerangkan keseluruhan proses pesanan di GrubHub dan bagaimana anda boleh membayar dengan wang tunai dan kaedah pembayaran lain.

Menyiapkan Akaun GrubHub

Untuk membuat pesanan di GrubHub dan membayar dengan wang tunai, anda perlu mempunyai akaun. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun, terus ke bahagian artikel seterusnya. Bagi mereka yang belum mendaftar ke GrubHub, prosesnya sangat mudah.

Anda boleh menggunakan laman web GrubHub atau aplikasi Android atau iOS khusus untuk membuat akaun:

 1. Lancarkan laman web, atau aplikasi, dan pilih pilihan Masuk.

 2. Pilih Buat Akaun Anda di bahagian bawah skrin.

 3. Anda boleh memasukkan kelayakan anda (nama, e-mel, dan kata laluan) atau log masuk melalui Google atau Facebook.

 4. Pilih untuk Membuat Akaun Anda apabila anda memasukkan semua maklumat yang diperlukan.

Cara Bayar di GrubHub dengan Wang Tunai

Wang tunai adalah salah satu daripada banyak pilihan pembayaran yang terdapat di GrubHub, yang merupakan ciri bagus yang tidak ditawarkan oleh beberapa perkhidmatan penghantaran makanan.

 1. Lancarkan aplikasi GrubHub di iOS atau Android, atau kunjungi laman web di penyemak imbas.

 2. Log masuk ke akaun anda di laman web atau aplikasi.

 3. Untuk aplikasi Android atau iOS, masukkan maklumat alamat yang sesuai atau gunakan Lokasi Google. Di penyemak imbas, anda boleh menggunakan poskod atau alamat anda. Poskod hanya menunjukkan restoran tempatan. Alamat menyenaraikan lebih banyak pilihan, tetapi itu merangkumi lokasi yang jauh.

 4. Pilih alamat yang betul dari senarai pop timbul.

 5. Apabila senarai restoran muncul, sesuaikan jika mahu, kemudian pilih restoran yang betul. Anda boleh mempersempit carian (jarak, harga, penilaian, dll.), Menggunakan "Isih" atau "Tapis" pilihan. Anda juga dapat memasukkan istilah seperti "pizza" atau "subs" di "Bar carian" di bahagian atas. Perhatikan lokasi kerana beberapa dari jaraknya lebih dari setengah jam. Juga, pastikan mereka menawarkan pilihan yang anda perlukan (penghantaran atau pengambilan).

 6. Setelah memilih restoran, menu akan dibuka. Cari makanan yang anda suka dan pilih pilihan yang ada.

 7. Setelah selesai dengan penyesuaian, klik "Tambahkan ke Bag: $$$" (di bahagian bawah) untuk menambahkannya ke troli anda.

 8. Menu muncul semula. Pilih item menu tambahan dan sesuaikan juga. Setelah siap, ketik atau klik "Lihat Pesanan" untuk mengkaji semua item.

 9. Untuk mengeluarkan atau mengubah item, tahan jari anda di atasnya semasa menggunakan aplikasi mudah alih atau klik padanya ketika menggunakan laman web, kemudian pilih "Edit" atau "Padam" dari pilihan yang muncul.

 10. Apabila anda selesai membuat pesanan, ketik "Teruskan ke pembayaran" di laman web atau aplikasi mudah alih iPhone / Android.

 11. Masukkan / Sahkan anda "Alamat" dan "nombor telefon" di laman web atau aplikasi.

 12. Pilih "Tinjau dan Buat Pesanan Anda" di laman web atau "Periksa Ulasan" pada aplikasi iOS / Android.

 13. Cari dan pilih "Bayar dengan pilihan tunai," yang sepatutnya berada di bahagian bawah skrin anda. Ketersediaan opsyen tunai ditentukan oleh restoran. Jika tidak, pilih kaedah pembayaran yang ada atau batalkan pesanan.

 14. Pilih "Buat pesanan penghantaran anda: $$$" di aplikasi mudah alih atau "Buat Pesanan Anda" di laman web.

Sekiranya pilihan untuk membayar dengan wang tunai tersedia, anda akan melihatnya di skrin. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, ini bukan jaminan bahawa restoran yang anda pesan akan menerima pembayaran tunai.

Mengapa Kebanyakan Restoran Tidak Mengambil Wang Tunai

Walaupun beberapa tempat masih mengambil wang melalui GrubHub, kebanyakannya tidak. Alasan di sebalik keputusan ini agak mudah. Membayar dengan wang menyukarkan perkara. Kurir GrubHub harus mengambil wang tunai dari anda dan memberikannya ke restoran.

Melakukannya menambah jarak tempuh perjalanan mereka , memerlukan lebih banyak masa melalui perjalanan , dan tidak memberi jaminan kepada pihak restoran bahawa anda atau pemandu penghantaran akan membayar . Lebih masuk akal bahawa kebanyakan restoran tidak akan bersetuju, walaupun lebih senang bagi pelanggan.

Seperti disebutkan, GrubHub adalah salah satu perkhidmatan penghantaran yang jarang berlaku yang menerima pembayaran tunai. Sebilangan besar pertandingan menolak terus naik (Instacart, Postmates, Uber Eats, DoorDash, dan banyak lagi yang lain).

GrubHub juga menerima banyak pilihan pembayaran lain, termasuk kad kredit dan debit, PayPal, Apple Pay, eGift, dan Android Pay. Ini adalah alternatif yang bagus jika restoran tertentu yang anda pesan tidak mengambil wang tunai.

Anda Selalu Memberi Tip dengan Wang Tunai

Berita baiknya ialah anda selalu dapat memberi petunjuk kepada kurier GrubHub anda dengan wang tunai. Orang-orang ini banyak bekerja untuk mendapatkan petua, dan mereka akan menghargai apa sahaja yang boleh dilakukan. Oleh itu, cuba tinggalkan tip jika anda berpuas hati dengan perkhidmatan ini.

Anda boleh melihat melalui aplikasi GrubHub jika anda mahu, tetapi itu tidak masuk akal jika anda membayar pesanan secara tunai. Bagaimanapun, semua perkara mengenai pemberian tip adalah pilihan peribadi anda, jadi kami menyerahkannya kepada anda.

GrubHub Cara Membayar Wang Tunai

Soalan Lazim

Bagaimana saya mengetahui restoran mana yang mengambil wang tunai?

Malangnya, GrubHub tidak mempermudah untuk melihat kaedah pembayaran mana yang diterima syarikat. Satu-satunya pilihan rasmi ialah memuatkan keranjang anda dan melihat kaedah pembayaran apa yang dipaparkan. Tetapi, anda juga boleh menyemak ulasannya. Walaupun mungkin lebih pantas untuk memeriksa beg, anda mungkin melihat sesuatu yang menunjukkan pilihan pembayaran.

Saya tidak melihat pilihan untuk membayar dengan wang tunai; kenapa tidak?

Sekiranya pilihan tersebut tidak muncul dengan wang tunai, maka restoran tersebut tidak menawarkan pilihan. Sudah tentu, anda selalu boleh menghubungi restoran secara langsung dan melihat apakah mereka menawarkan perkhidmatan penghantaran di mana anda boleh membayar dengan wang tunai. Pada akhirnya, syarikat itu menawarkan pilihan tunai dengan anggapan semua orang yang terlibat bersedia menerima risikonya. Hari ini merupakan risiko yang cukup besar untuk diambil oleh peniaga kecil dan pemandu Grubhub.

Mengapa pemandu penghantaran tidak boleh membayar restoran dan saya membayar pemandu itu kembali?

Selain fakta bahawa ini menjadikan pemandu penghantaran berisiko membayar pesanan seseorang, ia juga memaksa mereka untuk membawa wang tunai yang mungkin juga tidak selamat. Dasar rasmi Grubhub menyatakan bahawa tidak ada pemandu yang dapat membayar pesanan pelanggan dan mereka pasti tidak akan diganti jika mereka melakukannya.

Tunai Masih Menjadi Raja

Sebilangan orang cuba menyangkal fakta sederhana bahawa wang tunai tetap berkuasa. Sudah tentu, sekarang kita mempunyai Bitcoin dan banyak kaedah pembayaran moden yang lain, tetapi tidak ada yang dapat menggantikan bil kertas. Satu-satunya perkara yang lebih baik daripada wang tunai adalah emas kerana nilainya kekal.

Tapi jangan terbawa. Adakah ada sebab mengapa anda mahu terus menggunakan wang tunai? Adakah anda merasa lebih senang? Sekiranya semua perkhidmatan penghantaran dalam talian menerima wang tunai? Jangan ragu untuk membincangkan perkara itu dan topik lain yang berkaitan di bahagian komen di bawah.