Internet

Bagaimana Kilang Keras Menetapkan Semula Palam Pintar Amazon

Palam Pintar Amazon sangat berguna dan agak murah. Dalam beberapa keadaan, seperti ketika anda bergerak, atau tidak memerlukan palam pintar lagi, adalah berguna untuk melakukan tetapan semula kilang atau tetapan semula peranti yang keras.

Bagaimana Hard Factory Menetapkan Semula Palam Pintar Amazon

Anda perlu membatalkan pendaftaran peranti dari akaun Amazon anda dan mengembalikannya ke tetapan kilang. Kedengarannya rumit dan mengerikan, tetapi sebenarnya tidak. Anda boleh melakukannya sendiri, dan kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana dengan langkah-langkah yang mudah diikuti.

Teruskan membaca dan anda akan belajar semua yang perlu anda ketahui mengenai perkara ini.

Mengapa Anda Harus Menetapkan Semula Palam Pintar Amazon?

Sekiranya anda ingin memberi atau menjual Amazon Smart Plug anda kepada seseorang, anda dinasihatkan agar anda menetapkannya semula dengan sukar. Malah, anda tidak boleh memberikannya kepada orang lain sekiranya peranti tersebut masih diselaraskan dengan peranti rumah pintar anda (Amazon Echo).

Sekiranya anda membeli terlalu banyak peranti ini, anda boleh menjualnya semula dengan mudah. Mereka akan praktikal baru selepas tetapan semula. Mengapa membuang peranti sejuk ini apabila anda dapat menjana wang menjualnya?

Lebih kerap orang suka memberikan peranti pintar ini, dan itu tidak dapat dilakukan jika tidak diset semula dengan betul. Sekiranya anda memberikannya kepada orang yang tinggal di rumah anda, maka anda tidak perlu bersusah payah menetapkan semula.

Tanpa basa-basi lagi, mari kita beralih ke penjelasan prosesnya.

Tetapan Semula Keras Palam Pintar Amazon

Terdapat penjelasan yang sangat ringkas mengenai hard reset atau kilang semula Amazon Smart Plug di laman web sokongan Amazon rasmi. Langkah-langkah untuk melakukannya adalah tepat di bawah, tetapi anda juga perlu membatalkan pendaftaran Amazon Smart Plug dari akaun Amazon anda melalui aplikasi.

Mulakan dengan bahagian fizikal, iaitu tetapan semula keras:

 1. Pastikan bahawa Palam Pintar Amazon anda terpasang, dan disambungkan ke rangkaian Wi-Fi yang anda gunakan untuk menyiapkannya (kemungkinan besar rangkaian rumah anda).
 2. Tekan dan tahan butang reset yang terletak di sisi peranti. Setelah sekurang-kurangnya dua belas saat berlalu, lepaskan butang.
 3. Palam pintar pihak ketiga mempunyai proses yang sedikit berbeza. Anda perlu mencabutnya dan tunggu selama sepuluh saat. Kemudian tahan butang reset dan pasangkan peranti ke soket anda. Apabila LED menyala, lepaskan butang.
 4. Peranti itu sendiri akan ditetapkan semula kilang. Anda masih perlu memadamkan palam dari aplikasi Alexa agar ia dapat diset semula sepenuhnya.

Deregister dan Tetapkan Semula Palam Pintar Amazon

Pastikan aplikasi Alexa anda dipasang pada telefon pintar anda dan dikemas kini ke versi terbaru. Berikut adalah pautan muat turun untuk Google Play Store dan Apple App Store. Ikut arahan:

 1. Mulakan aplikasi Alexa pada Android atau iPhone anda.
 2. Ketik ikon Peranti di sudut kanan bawah skrin anda.
 3. Pilih pilihan Palam.
 4. Anda akan melihat senarai Palam Pintar Amazon yang dikaitkan dengan akaun Amazon anda. Ketik pada peranti yang anda mahu nyahdaftar.
 5. Ketuk pilihan Lagi (sudut kanan atas skrin anda).
 6. Ketik sekali lagi di sudut kanan atas skrin, kali ini pada pilihan Padam (ikon tong sampah).
 7. Sahkan dengan mengetuk Padam pada tetingkap pop timbul.

  padamkan palam pintar

 8. Periksa tetingkap Peranti pada aplikasi Alexa sekali lagi. Sekarang, palamnya mesti dilepaskan. Sekiranya anda hanya mempunyai satu palam pintar, senarai palam akan kosong.
 9. Ini juga akan memulakan semula kilang dari Amazon Smart Plug anda. Sekiranya anda belum melakukannya atau tidak melakukannya dengan betul, ini akan menjadikan keadaan lebih mudah bagi anda. Semasa tetapan semula ini, penunjuk LED akan berkelip oren. Apabila tetapan semula selesai, ia akan mula berkelip biru.

  plug amazon

 10. Keluarkan palamnya. Pada masa berikutnya anda memasangkannya, atau orang lain melakukannya, ia memerlukan pemasangan baru.

Nasihat Terakhir

Itulah cara anda melakukan tetapan semula kilang dari Amazon Smart Plug anda. Ingat juga untuk membatalkan pendaftarannya dari akaun Amazon anda menggunakan aplikasi Alexa, kerana jika tidak, ia tetap akan dilampirkan ke akaun anda. Ini adalah tetapan semula keras atau kilang.

Terdapat tetapan semula lembut juga, yang mudah dilakukan. Anda boleh menetapkan semula Amazon Smart Plug anda hanya dengan mencabutnya dan memasangnya kembali. Anda boleh mencubanya apabila peranti tidak berfungsi dengan betul. Sekiranya anda masih menghadapi masalah, lakukan tetapan semula kilang yang sukar dan ia akan berfungsi seperti baru.

Gunakan bahagian komen untuk menambahkan komen anda.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found