Hiburan

Cara Menetapkan Semula Kilang Keras Sonos Soundbar

Kemunculan bar suara telah menjadi salah satu perkembangan yang paling ketara dalam sistem bunyi sejak dekad yang lalu. Dinamakan dengan tepat, sistem pembesar suara ini terdiri daripada satu peralatan yang digunakan untuk menyampaikan bunyi atmosfera tanpa memerlukan set pembesar suara atau woofer tambahan.

Cara Menetapkan Semula Kilang Keras Sonos Soundbar

Pembesar suara bar bunyi boleh mempunyai masalah, seperti perkakasan lain. Anda boleh menyelesaikan masalah kecil dengan memulakan semula sederhana, tetapi masalah yang teruk mungkin memerlukan tetapan semula kilang. Mari lihat cara melakukan tetapan semula kilang pada bar suara Sonos.

Kedatangan Sonos

Walaupun banyak syarikat yang menyediakan sistem pembesar suara kelas atas sudah ada, kedatangan Sonos pada awal abad ke-21 mengubah landskap suara dengan lebih banyak cara daripada satu. Direka sebagai pembesar suara pintar yang dapat berfungsi dengan pelbagai jenis peranti, pembesar suara Sonos dengan cepat menjadi terkenal.

Hampir dua dekad kemudian, bar suara Sonos, atau Playbars seperti yang disebutnya, telah memberikan juggernauts seperti Bose dan JBL untuk mencari wang mereka. Keupayaan Sonos untuk berpasangan dengan Alexa, Pembantu Google, dan peranti berkemampuan Siri adalah kelebihan terbesarnya di dunia pembesar suara pintar.

Bilah Suara Sonos

Beberapa Ciri Tambahan

Memasang bar suara Sonos dengan senang. Bergantung pada bagaimana anda merancang untuk menggunakan sistem pembesar suara baru anda, anda dapat menyiapkannya dalam beberapa minit selepas membuka kotak.

Bar bunyi Sonos dapat mengesan jenis bunyi yang anda perlukan dari jauh. Sonos 'AI terkenal kerana betapa mudahnya ia dapat menyesuaikan diri dengan permintaan pengguna.

Yang lebih menarik lagi ialah ciri tambahan seperti aplikasi Peningkatan Ucapan, yang dilancarkan oleh Sonos. Dengan menggunakan aplikasi melalui peranti mudah alih anda, anda dapat menyiapkan pembesar suara sehingga dialog berbisik dalam filem sejernih ke telinga seperti jeritan teratas.

Tetapi Saya Mengalami Masalah

Perlu diingat bahawa Sonos memberi amaran bahawa menetapkan semula peranti anda akan menghapus segalanya dan oleh itu, tetapan semula kilang tidak digalakkan untuk menyelesaikan masalah asas.

Walaupun jarang terjadi, ada kalanya anda menghadapi masalah dengan bar suara Sonos ketika cuba mengkonfigurasinya semula. Sebagai contoh, jika anda telah menggunakan Sonos Playbar dengan TV anda, tetapi sekarang anda ingin membawanya ke luar dan menyambung ke peranti Bluetooth, ada sedikit kemungkinan bahawa Sonos mungkin mengalami masalah untuk mengkonfigurasinya sendiri.

Ada masa lain ketika Sonos Playbar anda mungkin gagal menyambung ke rangkaian Wi-Fi anda atau gagal menyegerakkan dengan Alexa atau Siri. Mungkin pembesar suara Sonos tidak dapat memainkan muzik tanpa melangkau. Masalah seperti itu mungkin disebabkan oleh masalah lain seperti gangguan, tetapi jika anda telah menghabiskan semua pilihan untuk memperbaiki Sonos anda, masih ada jalan keluar.

Namun, mudah untuk keluar dari keadaan seperti itu. Anda boleh mengatur semula Sonos Playbar secara lembut dan keras. Kami mengesyorkan agar anda menghidupkan semula pembesar suara Sonos jika anda menghadapi masalah. Sekiranya but semula tidak membantu, anda mungkin mahu melakukan tetapan semula kilang.

Kami akan memberitahu anda cara menetapkan semula kilang bar Sonos anda di bahagian berikut. Tetapi ingat bahawa menetapkan semula pembesar suara Sonos anda akan menghapus semua data yang tersimpan di dalamnya. Setelah penetapan semula kilang dilakukan, anda boleh mendaftarkan Sonos Playbar ke alamat e-mel baru. Oleh itu, jika anda merancang untuk memberikan Sonos Playbar anda kepada orang lain, anda perlu melakukan tetapan semula kilang keras sebelum memberikannya.

Sebelum Kilang Tetap Semula

Seperti yang disebutkan di atas, Sonos mengesyorkan langkah lain sebelum melakukan reset kilang. Atas sebab inilah kami ingin memandu anda melalui pilihan penyelesaian masalah asas yang mungkin dapat menjimatkan sakit kepala di kemudian hari. Namun, jika anda melakukan reset kilang kerana anda ingin menjual atau memberikan Sonos Playbar anda, silakan lewati bahagian ini.

Syarikat menyenaraikan empat sebab utama anda menghadapi masalah:

  • Masalah sambungan
  • Rangkaian WiFi tidak dikemas kini
  • Peranti Sonos tidak dijumpai semasa persediaan
  • Produk yang hilang dalam aplikasi

Untuk setiap sebab ini, Sonos mempunyai artikel penyelesaian masalah mendalam yang boleh anda temukan di sini. Sudah tentu, anda juga akan menemui penyelesaian untuk beberapa masalah lain seperti masalah main balik dan kod ralat.

Sebilangan besar masalah anda dapat diselesaikan dengan mudah dengan mematikan peranti anda dan menghidupkannya semula. Tetapi, jika anda mengalami masalah sambungan, anda mungkin ingin menetapkan semula penghala atau mematikan VPN anda. Sonos Soundbar tidak akan selalu bekerjasama dengan VPN.

Proses Reset Kilang

Ikuti langkah di bawah untuk menetapkan semula kilang Sonos Playbar anda.

  1. Cabut kabel kuasa dari dinding.
  2. Seterusnya, tekan dan tahan butang Main / Jeda. Semasa anda menahan butang, sambungkan kembali kabel kuasa ke dinding.

  3. Terus tahan butang Main / Jeda sehingga cahaya mula berkedip kuning dan putih.
  4. Terus memegang butang. Setelah lampu di Playbar mula berkedip hijau, anda akan mengetahui bahawa pembesar suara anda berjaya diset semula.

Anda Selesai!

Sonos Playbar anda telah ditetapkan semula kilang. Semua data dan sambungan anda hilang, tetapi peranti ini sama baiknya dengan yang baru. Anda mungkin mahu menetapkan semula pembesar suara Sonos anda jika orang lain akan menggunakannya dalam jangka masa panjang.

Tetapkan Semula Kilang Keras Sonos Soundbar

Ada apa apa masalah?

Kami berharap bahawa menetapkan semula Sonos Playbar telah berjalan lancar. Tetapi jika masih ada masalah yang tidak dapat anda selesaikan, atau jika Sonos anda masih bertindak pelik, hubungi pasukan sokongan rasmi.

Adakah anda suka pembesar suara Sonos anda? Adakah ia berfungsi dengan baik selepas kilang ditetapkan semula? Beritahu kami di bahagian komen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found