PC & Mudah Alih

KEF M100: Tinggi pada kejelasan, tetapi tidak untuk bassheads

£ 120 Harga semasa dikaji

Sinonim dengan hi-fi, KEF bukan nama yang anda harapkan dapat dilihat pada sepasang earbud, tetapi itulah sebenarnya M100. Direka untuk mendengar muzik semasa dalam perjalanan, dan dengan fokus pada penggunaan dengan iPhone dan telefon pintar lain, mereka tidak mungkin lebih berbeza dengan output audio yang paling biasa yang biasanya anda kaitkan dengan jenama.

KEF M100: Tinggi pada kejelasan, tetapi tidak untuk bassheads

KEF M100: Ciri dan reka bentuk

Namun, melihat lebih dekat M100 mengkhianati warisan kelas tinggi mereka. Tersedia dalam empat warna yang berbeza - kami dikirim edisi Sunset Orange - M100 adalah reka bentuk yang berguna, tetapi senang di mata. Tidak hairanlah apabila mengetahui bahawa fon telinga ini merupakan pemenang Anugerah Reka Bentuk Red Dot yang berprestij awal tahun ini. kef_m100_d

Menampilkan apa yang disebut KEF sebagai casing aluminium "trek perlumbaan" dengan tepi yang bergerigi, M100s mengalahkan akar tahap awal mereka, dan seolah-olah pengeluar yang berpusat di Kent telah memikirkan segalanya. Kabel M100s terasa kokoh, dan kolar pelepasan regangan di mana kabel memasuki setiap fon telinga mengurangkan keausan.

Lihat ulasan Sennheiser Momentum In-ear yang berkaitan: Menambah ulasan Orbitsound A70 airSound Bar yang menyeronokkan: Untuk semua suara yang merangkumi

Anda akan menjangkau M100 dengan banyak. Cukup ringan untuk pergi ke mana-mana sahaja dengan anda, tetapi jumlah relatif mereka bermaksud mereka boleh berlari, sesi gim atau aktiviti fizikal yang lain. Berhati-hatilah, walaupun: sementara tepi M100 yang berlekuk-lekuk kelihatan hebat, mereka lebih mudah mengambil lekuk dan sarung. Unit tinjauan kami kelihatan sudah lapuk setelah hanya tiga minggu penggunaan sehari-hari.

kef_m100_b

Sudah tentu, kesesuaian fon telinga untuk sukan juga dibantu oleh beberapa faktor lain. M100 mempunyai jarak jauh sebaris iPhone yang sesuai, jadi, jika anda tidak mempunyai Apple Watch, anda masih boleh mengubah kelantangan, mengubah nada, dan berhenti sebentar dan melewati trek tanpa menyentuh telefon anda. Walaupun KEF tidak mempunyai hujung telinga yang paling mewah, mereka cukup sesuai untuk mengelakkannya jatuh.

KEF M100: Bagaimana kedengarannya?

Apabila anda pertama kali mendengar M100, jelas mereka dibuat oleh syarikat yang terkenal dengan peralatan hi-fi. Walaupun mempunyai pemacu neodymium 10mm yang agak kecil, M100 memberikan ketenangan dan kejelasan yang sesuai dengan hampir semua genre muzik.

Mampu mengeluarkan jerat, simbal dan menggambarkan vokal dengan sempurna dalam ukuran yang sama, KEF tajam dan tepat. Dan, apabila digabungkan dengan potongan telinga yang relatif sesuai, mereka hebat menenggelamkan suara biasa dalam perjalanan.

kef_m100_c

Walau bagaimanapun, walaupun ketepatannya hanyalah tahap permulaan, mereka tidak mempunyai rangkaian fon telinga lain, kekurangan kedalaman bass dan zing frekuensi tinggi yang memisahkan yang hebat dari yang sangat baik.

KEF M100: Keputusan

Adakah mereka bernilai membeli? Ia sangat bergantung kepada apa yang anda dengar. Dengan harga £ 120, KEF tidak menjadi murah, dan jika anda mendengar muzik dengan bass yang memerlukan jangkauan letupan, lebih baik anda memilih satu set fon telinga yang lebih murah dan tumpul seperti Sennheiser Momentums.

Tetapi, jika anda menginginkan prestasi yang lebih seimbang dan santai dalam shell yang bergaya, prestasi M100 yang halus dan tidak dapat dilupakan menjadikan mereka layak dipertimbangkan.

Sekiranya anda mahukan satu set fon telinga yang lebih murah, tetapi lebih meletup, baca tinjauan kami mengenai Sennheiser Momentum In-telinga

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found