Alat

Ulasan Audio-Technica ATH-MSR7NC: Batalkan kebisingan, bukan muzik

Ulasan Audio-Technica ATH-MSR7NC: Batalkan kebisingan, bukan muzik

Gambar 1 dari 5

audio-technica-ath-msr7nc-review-1

audio-technica_ath-msr7nc_review_4
audio-technica_ath-msr7nc_review_2
audio-technica_ath-msr7nc_review_3
audio-technica_ath-msr7nc_review_5
£ 249 Harga semasa dikaji

Di sekitar meja saya, dua kipas selalu berpusing-pusing, sebuah unit penyaman udara berdebar-debar, namun saya hampir tidak dapat mendengar apa-apa. Perbincangan pejabat yang sibuk jauh, dan semua yang mengganggu saya adalah skrin kosong di hadapan saya tempat semestinya ulasan. Pada kesempatan ini, fon kepala ATH-MSR7NC yang membatalkan kebisingan Audio-Technica harus disalahkan - saya terlalu sibuk mendengar senarai main iTunes saya untuk menaip satu perkataan.

BACA SETERUSNYA: Fon kepala terbaik yang boleh anda beli sekarang

Reka bentuk & ciri

The ATH-MSR7NC mungkin kelihatan biasa bagi penggemar fon kepala, dan untuk alasan yang baik: Audio-Technica hanya menggunakan fon kepala ATH-MSR7 over-ear (£ 180) dan menambahkan pembatalan bunyi aktif ke senarai ciri. Diam adalah keemasan, seperti yang mereka katakan - atau sekurang-kurangnya bernilai membayar tambahan £ 50 untuk.

Jika tidak, reka bentuknya serupa dengan ATH-MSR7, dengan ikat kepala yang boleh disesuaikan dan penutup telinga yang ditutupi kulit lembut dan palsu dan dipenuhi dengan busa memori. Hasilnya, ini adalah fon kepala yang sangat selesa. Selain memberi saya telinga yang sedikit berpeluh ketika bergegas mengelilingi bandar, saya jarang menyedari saya memakai ATH-MSR7NC. Sebenarnya, saya sering melupakannya sepenuhnya setelah muzik berhenti.

Anda juga mendapat kabel pengecasan USB, penyesuai syarikat penerbangan, dan dua kabel sepanjang 1.2m di dalam kotak. Kedua-duanya mempunyai penyambung 3.5mm di setiap hujungnya, yang baik untuk umur panjang, dan sementara yang satu adalah kabel audio standard bog, yang lain menambah mikrofon in-line universal dan mesra telefon pintar untuk menjawab panggilan, menyesuaikan kelantangan, berhenti muzik dan trek lompat. Terdapat beg galas yang lembut, dan apabila alat dengar berpusing sehingga rata, ATH-MSR7NC tidak mengambil terlalu banyak ruang dalam beg.

[galeri: 2]

Membatalkan kebisingan

Sekiranya anda mahu, anda boleh menggunakannya sebagai fon kepala standard, tetapi tekan suis pada lubang telinga kiri, dan mikrofon berkembar - satu di bahagian luar setiap earcup - lakukan sedikit untuk mengurangkan bunyi latar. Bateri lithium-ion dalaman ATH-MSR7NC memberikan jangka hayat bateri selama 30 jam, dan penyambung mikro-USB mengecasnya dengan kapasiti penuh dalam sekitar empat jam. Namun, tidak seperti sebilangan pesaing, anda dapat terus mendengar muzik walaupun bateri sudah habis.

Pembatalan kebisingan tidak begitu dramatik seperti pada fon kepala saingan, seperti Bose QuietComfort QC35, tetapi masih lebih baik untuk mengurangkan secara drastik jumlah bunyi latar belakang yang berterusan, seperti bunyi kereta api atau kapal terbang, atau kelembapan berterusan unit penghawa dingin. Ini bermakna tidak perlu mengurangi volume ke tahap yang merosakkan telinga untuk menenggelamkan kebisingan lalu lintas atau bunyi keretapi kereta api Tube.

Kualiti bunyi

Lihat ulasan Audeze Sine yang berkaitan: Fon kepala iPhone utama? Ulasan Bose QuietComfort 35: Salah satu wang fon kepala penghilang bunyi terbaik boleh membeli fon kepala terbaik pada tahun 2018: 14 fon kepala over-and-in-ear terbaik yang boleh anda beli sekarang

Audio-Technica memasarkan ATH-MSR7NC sebagai fon kepala "resolusi tinggi", dan ini adalah penerangan yang sangat tepat. Tindak balas frekuensi yang diukur melampaui pendengaran manusia, jauh ke inframerah dan tepat hingga 40kHz yang mengganggu anjing, tetapi hasil keseluruhannya hanyalah muzik yang hebat.

Baiklah, selalunya. Makan rakaman berkualiti rendah ATH-MSR7NC atau MP3 dengan kadar bit rendah, dan telinga anda tidak akan berterima kasih atasnya. Mereka membujuk butiran setiap minit dari rakaman, dan sementara itu menghasilkan keajaiban untuk fail berkualiti murni, itu juga bermaksud bahawa keretakan dan kerosakan fail vinil atau muzik yang terlalu dimampatkan datang dengan kuat dan jelas.

Namun, mereka tidak pernah mendengarkan yang mendebarkan. Bahagian biola, tali dan tanduk nampaknya terapung dari fon kepala, menyebar jauh dan lebar, dan elektronika menghantar bunyi yang mengorbit dengan cara hipnotis; berbanding dengan £ 400 Audeze Sine, Audio-Technica jauh lebih terbuka dan terdengar luas.

Tentu saja mereka tidak sempurna Peningkatan sedikit pada frekuensi jarak pertengahan dapat memberikan perkusi dan vokal sedikit kasar dan kasar pada beberapa trek, dan terutama pada volume yang lebih tinggi, tetapi tidak pernah menjadi tidak dapat disenaraikan. Bass tegang dan treble yang jernih menggoda setiap auns perincian dan kegembiraan daripada muzik yang ada.

Keputusan

Dengan harga ini, fon kepala ini terdapat dalam syarikat yang sangat berkemampuan - lihat senarai fon kepala terbaik kami, dan anda akan melihat bahawa tidak ada kekurangan pilihan hebat yang tersedia, tidak kurang juga Bose QuietComfort 35, yang mempunyai kedua-dua wayarles DAN pembatalan bunyi aktif, dan pada harga £ 290 tidak memerlukan kos yang besar. Walau apa pun cara anda memotongnya, ini adalah fon kepala berkualiti tinggi yang memberikan penghapusan bunyi yang berkesan dalam pakej yang selesa dan dipikirkan dengan baik. Sekiranya sesuai dengan anggaran anda, Audio-Technica ATH-MSR7NC pasti akan membuat senarai pendek anda.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found