Alat

Ulasan Onkyo H500BT: Kaleng Hi-Res ini sangat sedap didengar

Ulasan Onkyo H500BT: Kaleng Hi-Res ini boleh didengar dengan baik

Gambar 1 dari 5

onkyo_h500bt_2

onkyo_h500bt_1
onkyo_h500bt_3
onkyo_h500bt_4
onkyo_h500bt_5
£ 169 Harga apabila ditinjau Lihat yang berkaitan Headphone terbaik pada tahun 2018: 14 fon kepala over-and-in-ear terbaik yang boleh anda beli sekarang Ulasan Etymotic ER-4PT: Kejelasan, ditakrifkan semula

Onkyo bukanlah nama pertama yang terlintas dalam fikiran anda apabila memikirkan fon kepala kelas atas. Ia lebih terkenal dengan penerima pawagam rumah dan sistem suara sekelilingnya, tetapi fon kepala H500BTnya adalah sebahagian daripada rangkaian yang luas merangkumi semua perkara dari fon kepala telinga telinga £ 30 hingga yang teratas, unit H900M over-ear £ 230.

H500BT adalah model on-ear yang terletak di puncak jajaran Onkyo, dan spesifikasi utama adalah sokongan untuk audio resolusi tinggi. Apakah maksud ini? Ringkasnya, H500BT dapat, dengan bahan sumber yang betul (fail MP3, fail WAV atau FLAC yang dikodkan pada kadar sampel 96kHz atau lebih tinggi, misalnya), mewakili nada audio dari 7Hz hingga 40kHz. Dengan kebanyakan fon kepala maksimum pada 20kHz, ini adalah perkara yang baik, bukan?

[galeri: 1]

Tidak semestinya. Pertama, anda perlu mendengar fail audio yang dikodkan dan dirakam dengan mempertimbangkan pemutaran resolusi tinggi. Kedua, anda perlu menyambungkan fon kepala melalui kabel (kerana Bluetooth tidak menyokong audio resolusi tinggi, hanya mencapai 23kHz di sini), dan kedua, anda perlu mempunyai telinga yang sangat baik untuk mendengar apa-apa di atas 20kHz, dan pendengaran kebanyakan orang tetap kekurangan itu.

[galeri: 2]

Namun, tanpa mengira labelnya, fon kepala tanpa wayar ini adalah sepasang fon kepala yang baik. Ia selesa, dengan cawan busa memori yang menghasilkan kedap suara yang selesa namun mengejutkan di telinga. Terdapat sokongan untuk codec aptX dan AAC selain SBC standard, jadi semua pangkalan anda dilindungi di bahagian depan. Bahagian luar cawan kanan mempunyai permukaan sensitif sentuhan yang membolehkan anda melangkau trek, menyesuaikan kelantangan dan berhenti sebentar, serta anda mendapat mikrofon terpasang sehingga anda dapat membuat panggilan telefon. Ia juga memiliki NFC untuk berpasangan sederhana dan cepat.

[galeri: 3]

Yang paling penting, kualiti suara sangat baik, dengan banyak pukulan kelas bawah, kekayaan pada jalur tengah, dan banyak perincian di hujung spektrum audio. Fon kepala ini tidak analitis dalam cara membawakan audio. Muzik terdengar sangat hangat dan selesa di fon kepala ini, membungkus telinga anda dengan selimut suara yang betul, tetapi setelah anda membiasakan diri dengan tanda tangan, anda akan dapat mendengarnya dengan sangat senang.

Yang paling penting, mereka seimbang, tidak pernah terlalu bosan atau terlalu bersemangat di bahagian atas. Satu-satunya kekecewaan, mungkin, adalah kurangnya pembatalan bunyi, tetapi pada harga ini, biasanya pilihan antara pembatalan bunyi atau Bluetooth tanpa wayar, bukan keduanya.

Sekiranya semua yang anda mahukan adalah sepasang fon kepala tanpa wayar telinga yang selesa dan terdengar hebat, Onkyo H500BT sesuai dengan bil.

BACA SETERUSNYA: Fon kepala terbaik tahun 2016 - panduan kami untuk tin terbaik yang boleh anda beli

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found