Permainan

Fon kepala tanpa wayar untuk TV: Apa yang perlu dicari semasa membeli

Mencari fon kepala tanpa wayar yang betul untuk TV boleh menjadi sukar. Fon kepala tanpa wayar lebih masuk akal untuk menonton TV daripada pasangan berwayar; tidak ada yang mahu ditambat ke TV mereka dengan jarak jauh terutama ketika mereka berusaha untuk bersantai.

Fon kepala tanpa wayar untuk TV: Apa yang perlu dicari semasa membeli Lihat yang berkaitan Fon kepala pembatalan bunyi terbaik 2018: Fon kepala terbaik untuk meredam kebisingan latar belakang Alat dengar permainan terbaik 2017: Alat dengar permainan PS4, Xbox One dan PC terbaik yang anda boleh beli Fon kepala terbaik pada tahun 2018: 14 dari fon kepala over-and-in-ear terbaik anda boleh beli sekarang

Melabur dalam sepasang fon kepala tanpa wayar yang baik untuk menonton TV boleh membuat perbezaan besar dalam cara anda menggunakan hiburan anda. Tidak semua fon kepala tanpa wayar sama, dan laman web saudara kita Ulasan Pakar mempunyai panduan lengkap mengenai yang terbaik yang boleh dibeli oleh wang. Tetapi sebelum anda memilih untuk memilih fon kepala tanpa wayar terbaik de-facto di pasaran, terdapat banyak pertimbangan yang perlu dibuat terlebih dahulu kerana hanya membeli fon kepala tanpa wayar mungkin tidak akan berfungsi dengan TV anda. Jadi, inilah panduan kami untuk membeli fon kepala tanpa wayar untuk TV, dan buku panduan ringkas mengenai cara membuatnya berfungsi.

Fon kepala tanpa wayar untuk TV: Cara membeli fon kepala yang sesuai untuk anda

Fon kepala tanpa wayar untuk TV: Adakah TV anda mempunyai Bluetooth?

Perkara pertama yang perlu anda fikirkan semasa membeli fon kepala tanpa wayar ialah sama ada TV anda mempunyai Bluetooth terpasang atau tidak. Sekiranya berlaku, maka anda sudah siap untuk menyambung ke hampir semua pasangan fon kepala tanpa wayar - walaupun tidak semua TV pintar dengan Bluetooth akan menyokong fon kepala, jadi periksa terlebih dahulu manual TV individu anda.

Sekiranya tidak, langkah seterusnya adalah mempertimbangkan sama ada anda mempunyai peranti bersambung dengan kemampuan Bluetooth. Beberapa bar bunyi akan mempunyai pemancar Bluetooth yang terpasang, seperti Yamaha MusicCast YAS-306. Sebilangan streamer juga mempunyai keupayaan Bluetooth terbina dalam:

  • Apple TV: Bluetooth bersepadu
  • Kotak TV api: Bluetooth bersepadu
  • Tongkat TV Api Lama: Tiada Bluetooth bersepadu
  • Tongkat TV Kebakaran Baru: Bluetooth bersepadu
  • Chromecast: Tiada Bluetooth bersepadu

Perangkat dengan Bluetooth bersepadu dapat disiapkan dengan mencari pilihan Bluetooth dalam menu Tetapan.

Sekiranya TV atau peranti yang disambungkan tidak mempunyai Bluetooth, pilihan terbaik anda ialah membeli pemancar Bluetooth, yang dapat dipasang ke output USB atau audio TV anda. Pemancar Bluetooth TaoTronics, misalnya, berharga £ 24.

Perkara terakhir yang perlu dipertimbangkan adalah, jika anda mempunyai PS4 dan Xbox One, anda boleh menggunakannya sebagai sumber audio tanpa wayar. Ini bukan penyelesaian yang paling elegan, kerana anda memerlukan fon kepala berwayar yang dipasang ke alat kawalan tanpa wayar, tetapi cara lain untuk bermain permainan dan menonton filem dengan fon kepala.

Fon kepala Tanpa Wayar untuk TV: Fon kepala tanpa wayar khas

Penyelesaian bukan Bluetooth untuk mendengar tanpa wayar adalah membeli sepasang fon kepala tanpa wayar khusus. Ini dilengkapi dengan stesen pangkalan yang dipasang ke TV anda melalui bicu fon kepala 3.5mm atau port optik, dan menghantar melalui frekuensi radio (RF). Ini memberi mereka dorongan dari segi jangkauan dan kualiti dan cenderung ditujukan kepada pencinta audio kesetiaan tinggi.

Walaupun terdapat beberapa pilihan yang lebih berpatutan, pilihan ini cenderung berada pada tahap spektrum harga yang lebih tinggi. Sennheiser adalah pengeluar yang perlu diketahui di kawasan ini, umumnya dianggap sebagai tujuan untuk fon kepala RF tanpa wayar berkualiti tinggi.

Fon kepala tanpa wayar untuk TV: Apa yang perlu dipertimbangkan

Sama ada anda memilih fon kepala Bluetooth di telinga, atau set RF khusus, anda pasti ingin mempertimbangkan beberapa titik: gaya, keselesaan, kualiti suara dan hayat bateri.

Gaya dan keselesaan

Tidak dapat tidak ada banyak perbezaan dalam reka bentuk fon kepala, tetapi kita bercakap di sini mengenai dua pilihan utama - di telinga atau di kepala. Sekiranya anda mencari sesuatu yang mudah alih, pertaruhan terbaik anda ialah sepasang earbud telinga. Sekiranya anda lebih suka melonggarkan telinga, anda ingin mempertimbangkan pasangan yang berlebihan. Ini lebih chunkier, tetapi selalunya lebih selesa dipakai. Banyak juga yang menawarkan ciri pembatalan bunyi, yang akan membantu menjauhkan dunia luar dari rancangan TV anda.wayarles_pusat telefon_untuk_tv_2

Kualiti bunyi

Anda ingin menyemak ulasan untuk mengetahui sama ada kesetiaan bunyi fon kepala anda sesuai dengan tugasnya. Satu perkara yang perlu dipertimbangkan adalah bahawa beberapa peranti akan mempunyai sambungan yang lebih baik daripada yang lain. Jangkauan Bluetooth mungkin menjadi faktor di sini, kerana jangkauannya terbatas hingga sekitar 10 meter dengan jarak pandang. Kecuali ruang tamu anda berukuran dewan perjamuan kecil, namun ini cukup untuk keperluan pendengaran TV kebanyakan orang, walaupun perlu diperiksa - sekali lagi, melalui ulasan, atau dengan mencuba fon kepala untuk anda sendiri.

Hayat bateri

Fon kepala tanpa wayar perlu mendapat kuasa dari suatu tempat, yang bermaksud mereka perlu dicas semula. Ukuran dan kecekapan bateri mereka akan menentukan berapa lama bateri dapat digunakan antara sesi pengisian. Model berkualiti tinggi cenderung ke arah tanda 30 jam, yang bermaksud anda mungkin tidak perlu mengecasnya selama seminggu, bergantung pada seberapa kerap anda menggunakannya. Fon kepala yang lebih murah hanya boleh bertahan sekitar 15 atau 20 jam. Itu masih lebih daripada cukup untuk pesta boxset, tetapi perkara terakhir yang anda mahu berlaku ialah fon kepala anda mati di tengah-tengah filem selepas anda terlupa untuk mengecasnya semalaman.

Untuk melihat cadangan fon kepala tanpa wayar kami, anda boleh melihatnya AlphrSenarai fon kepala terbaik, dan koleksi fon kepala Bluetooth dari Ulasan Pakar adik-beradik kami.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found