PC & Mudah Alih

Fon kepala pembatalan bunyi terbaik 2018: Fon kepala terbaik untuk mematikan bunyi latar belakang

Terdapat begitu banyak jenama berbeza yang melontarkan istilah "pembatalan bunyi" sehingga kadangkala agak sukar untuk mengatasi kebisingan ... erm ... untuk mengetahui fon kepala mana yang terbaik untuk keperluan anda.

Fon kepala pembatalan bunyi terbaik 2018: Fon kepala terbaik untuk mematikan bunyi latar belakang

Terdapat dua jenis fon kepala pembatalan bunyi yang perlu anda perhatikan: Aktif dan pasif. Pembatalan bunyi pasif bermaksud ia mampu menyekat suara luaran melalui pembalut dan pembinaan alat dengar. Beberapa syarikat menyebutnya sebagai "pengasingan suara" dan biasanya berlaku untuk fon kepala di telinga. Pembatalan bunyi aktif, atau ANC secara ringkas, jauh lebih bijak. Ini dengan berkesan membatalkan kebisingan luaran dengan memainkan gelombang suara yang berlawanan melalui fon kepala untuk mengimbangkan bunyi latar belakang.

Fon kepala ANC tidak murah, terutamanya jika anda tidak mahu mengorbankan kualiti dan ciri suara semasa prosesnya. Nasib baik untuk anda, kami telah mengumpulkan fon kepala ANC terbaik yang boleh anda beli dari £ 70. Di akhir artikel ini, anda juga akan mendapat penjelasan ringkas mengenai bagaimana teknologi ANC berfungsi.

BACA SETERUSNYA: Fon kepala terbaik pada tahun 2018

Tawaran fon kepala pembatalan bunyi terbaik bulan ini

Bose QuietComfort 25 Fon kepala pembatalan kebisingan (adalah £ 250, sekarang £ 170) - Beli sekarang dari Currys

best_noise-Cancelling_headphones_bose_quietcomfort_25_headphone

Dipaparkan dalam rundingan kami di bawah ini, fon kepala Bose QuietComfort 25 adalah salah satu model penghapusan bunyi yang paling popular di pasaran dengan alasan yang baik. Menampilkan reka bentuk yang tenang dan selesa, mereka hebat dalam menyekat kebisingan latar belakang dan alat kawalan jauh juga mudah digunakan. Currys telah mengurangkan fon kepala over-the-ear menjadi hanya £ 170, yang akan menjimatkan penjimatan £ 80. Tawar-menawar.

Fon kepala pembatalan bunyi terbaik 2018

1. Bose QuietComfort 35 II: Fon kepala ANC terbaik yang boleh anda beli

Harga: £ 330 -

bose_quietcomfort_35_ii_hero

Bose's QuietComfort 35 adalah fon kepala penghilang bunyi tanpa wayar terbaik yang boleh anda beli sebentar dan ia baru sahaja dikemas kini. Fon kepala mark II tidak banyak berubah.

Pembatalan kebisingan masih merupakan yang terbaik yang anda dapat, mengurangkan jumlah bunyi persekitaran yang luar biasa. Kesesuaiannya masih sangat selesa. Dan kualiti suara masih hebat. Satu-satunya perkara yang Bose telah berubah, sebenarnya, adalah menambah butang pada earcup sebelah kiri untuk mengaktifkan Google Assistant. Ketik butang dan fon kepala akan membaca pemberitahuan baru-baru ini, tahan dan anda boleh mengajukan soalan kepada Pembantu Google atau mengeluarkan arahan, seperti yang anda lakukan sekiranya telefon bimbit anda berada di tangan anda.

Ia berfungsi dengan cemerlang, dan fon kepala berharga lebih tinggi daripada sebelumnya. Mereka masih fon kepala pembatalan bunyi tanpa wayar kegemaran kami.

Spesifikasi utama - Jenis fon kepala: Alat dengar lebih telinga; Mikrofon dan jarak jauh terbina dalam; Jenis plag: Palam bicu alat dengar 2.5mm (pilihan); Sokongan Pembantu Google; Berat: 310g; Panjang kabel: 1.2m

2. Sony MDR-1000X: Fon kepala ANC yang terbaik

Harga: £ 250 - Beli sekarang dari Amazon

best_noise-Cancelling_headphones_sony_mdr-1000x

Sony MDR-1000X adalah, boleh dikatakan, fon kepala ANC tanpa wayar terbaik yang ada sekarang berkaitan dengan kualiti suara. Pembiakan bass pada fon kepala ini sangat hebat dan mids dan treble juga tidak boleh dianggap ringan, mewujudkan panggung suara yang mendalam dengan pemisahan instrumen yang banyak.

Di sisi yang membatalkan kebisingan, MDR-1000X tidak cukup dengan Bose's QC35, tetapi sudah tentu pilihan yang lebih baik jika kualiti suara lebih penting bagi anda daripada mengeluarkan sedikit pembatalan bunyi tambahan. Fon kepala ini juga mempunyai beberapa ciri menarik, seperti sokongan untuk kawalan audio dan isyarat beresolusi tinggi yang, antara lain, membolehkan anda menjeda muzik dan menampal suara dari dunia luar dengan menangkup satu alat dengar dengan tangan anda. Ini membolehkan anda melintas jalan dengan selamat atau bercakap dengan orang lain dengan mudah. Sekiranya anda menyukai versi krim, anda kini dapat menjimatkan £ 50 lagi di Amazon, mengambilnya dengan harga £ 199.

Spesifikasi utama - Jenis fon kepala: Alat dengar lebih telinga; Butang kawalan mikrofon dan muzik terbina dalam; Jenis palam: palam bicu 3.5mm; Berat: 275g; Panjang kabel: 1.5m

3. B&W PX: Fon kepala ANC tercantik

Harga semasa ditinjau: £ 329 - Beli Sekarang dari Amazon

best_anc_headphone_bw_px

PX adalah sepasang fon kepala pembatalan kebisingan pertama B & W, dan wajar untuk mengatakan bahawa mereka patut ditunggu-tunggu. Tampilan dan nuansa sangat ketara berbanding pesaingnya dengan harga yang sama dan kedengarannya sangat hebat. Di mana Bose cenderung mengutamakan kegembiraan daripada ketepatan, PX's tajam dan tajam dari kapal selam terdalam hingga tertinggi. Bass fiends mungkin ingin mencari di tempat lain, dan ada yang mungkin mendapati frekuensi atasnya agak reda (terutamanya dengan ANC diaktifkan), tetapi tidak perlu diragukan lagi - ini adalah antara fon kepala pembatalan bunyi yang terbaik yang mungkin anda akan dapati .

Walau bagaimanapun, masih ada ruang untuk peningkatan taraf keselesaan - kami mendapati ikat kepala memerlukan beberapa minggu untuk melembutkan dan walaupun begitu, kami lebih menyedari mereka daripada alternatif Bose kelas bulu. Kebolehan membatalkan kebisingan PX tidak sehalus pesaingnya yang berjenama Bose. Akhirnya, ciri 'pintar' B & W - menjeda dan menyambung semula muzik secara automatik semasa anda mengangkat gegendang telinga, atau semasa anda menanggalkan fon kepala dan memasangnya semula - tidak semestinya pintar, jadi cuba sebelum anda membeli jika anda boleh.

4. Bose QuietComfort 25: Fon kepala ANC berwayar terbaik

Harga: £ 160 - Beli sekarang dari Amazon

best_noise-Cancelling_headphones_bose_quietcomfort_25

Fon kepala ANC berwayar Bose QuietComfort 25 adalah fon kepala penghilang bunyi yang paling popular di pasaran. Mereka bukan sahaja hebat dalam menyekat kebisingan persekitaran, mereka juga sangat ringan, beratnya hanya 195.6g. Sebenarnya, satu-satunya titik penting mengenai QC25 adalah kenyataan bahawa mereka dikabelkan. Tiada sambungan Bluetooth di sini.

Dari segi kualiti suara, mereka setanding dengan QC35 dan, jika anda tidak suka mengeluarkan sepasang Sony MDR-1000X atau Bose QC35, ini adalah alternatif terbaik dengan mudah - berwayar atau tidak.

Spesifikasi utama - Jenis fon kepala: Alat dengar lebih telinga; Butang kawalan mikrofon dan muzik terbina dalam; Jenis palam: palam bicu 3.5mm; Berat: 195.6g; Panjang kabel: 1.42m

5. B&O BeoPlay E4: Earphone berkemampuan ANC dengan output yang mengagumkan

Harga: £ 199 - Beli sekarang dari Amazon

best_noise-Cancelling_headphones_bo_beoplay_e4

Kadang-kadang anda tidak mahu memakai fon kepala telinga yang canggih untuk mendengar muzik tanpa bunyi latar belakang yang mengganggu. Di sinilah B&O BeoPlay E4 masuk. Fon kepala di telinga ini berfungsi dengan baik untuk menyekat suara latar, dengan semua elektronik ANC diletakkan di dalam pod kecil yang dipasang pada kabel audio utama.

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa kotak hitam yang tergantung di leher anda agak berat pada fon telinga. Syukurlah, E4 hebat dalam memotong frekuensi rendah dan kualiti suaranya hebat untuk sepasang fon telinga dengan pengeluaran semula tahap suara yang kuat.

Spesifikasi utama - Jenis fon kepala: Dalam telinga; Mikrofon dan jarak jauh terbina dalam; Jenis palam: palam bicu alat dengar 3.5mm; Berat: 50g; Panjang kabel: 1.3m

6. Philips SHB9850NC: Fon kepala ANC dengan sokongan bakat dan aptX

Harga: £ 110 - Beli sekarang dari Amazon

best_noise-Cancelling_headphones_philips_shb9850nc

Walaupun nama yang benar-benar mengerikan, Philips SHB9850NC adalah sepasang fon kepala yang sangat baik dengan reka bentuk yang cukup menarik dan harga yang manis. Fon kepala ringan, sangat selesa dan melakukan kerja penghapusan bunyi yang cukup baik, walaupun bukan yang terbaik dalam hal ini.

Dari segi kualiti suara, fon kepala Philip sedikit kehangatan pada mereka, tetapi bass cukup tajam dan treble cukup untuk membuat anda mengetuk kaki dengan muzik. Terdapat juga panel sensitif sentuhan yang agak kemas di fon telinga kanan, yang membolehkan anda mengawal muzik anda tanpa perlu bermain-main dengan butang fizikal.

Spesifikasi utama - Jenis fon kepala: Alat dengar lebih telinga; Mikrofon dan jarak jauh terbina dalam; Jenis plag: Palam bicu set kepala 3.5mm (pilihan); Berat: 275g; Panjang kabel: 1.2m

7. Lindy BNX-60: Fon kepala ANC hebat dengan harga yang berpatutan

Harga: £ 80 - Beli sekarang dari Amazon

lindy_bnx-60_kawal Lindy BNX-60 adalah sepasang fon kepala Bluetooth ANC yang berpatutan dan selesa yang menawarkan 15 jam mendengar melalui Bluetooth dengan ANC diaktifkan - dengan kabel yang terpasang, anda dapat menikmati pendengaran ANC sehingga 30 jam.

Kualiti bunyi adalah baik, dengan bass pertengahan yang hebat dan pengeluaran semula pertengahan dan tinggi yang tepat. BNX-60 juga menyokong codec aptX, menghasilkan aliran Bluetooth berkualiti tinggi. Ringkasnya, mereka adalah fon kepala ANC terbaik dengan harga di bawah £ 100. Sekiranya anda mencari tandatangan suara yang sama, dan tidak keberatan dengan kabel, dapatkan Lindy NC-60 sebagai gantinya. Ini adalah varian berwayar £ 57 dari BNX-60. Ia memerlukan dua bateri AA untuk ANC berfungsi dan mempunyai reka bentuk dan kualiti bunyi yang sama dengan kakaknya.

Baca selengkapnya dari Lindy BNX-60 di tajuk kakak kami Ulasan Pakar Spesifikasi utama - Jenis fon kepala: Alat dengar lebih telinga; Mikrofon dan kawalan terbina dalam; Jenis plag: Palam bicu set kepala 3.5mm (pilihan); Panjang kabel: 1.2m

Apakah Pembatalan Kebisingan Aktif (ANC)?

ANC berfungsi dengan menggunakan mikrofon kecil yang menghadap ke luar untuk mendaftarkan bunyi persekitaran di persekitaran anda. Ia kemudian menghasilkan gelombang suara yang menghilangkan kebisingan dan memainkannya di samping sumber audio apa pun yang anda dengarkan. Hasilnya: suara yang mengganggu hilang, menjadikan anda fokus pada muzik, filem, permainan atau podcast anda.

ANC juga bagus untuk melindungi pendengaran anda. Kerana mengurangkan kebisingan sekitar, anda akan dapat mendengar muzik dengan kelantangan yang jauh lebih rendah. Ini bermaksud ANC adalah fantasi bagi penghidap hipersensitiviti, hiperacusis atau keadaan kesihatan yang serupa kerana mengurangkan tekanan pada telinga anda.

ANC tidak sempurna. Ia unggul dalam memotong frekuensi yang lebih rendah, tetapi kerana bunyi frekuensi tinggi mempunyai panjang gelombang yang lebih pendek, lebih sukar bagi ANC untuk memotongnya. Apa yang sangat baik ialah mengurangkan deretan enjin pesawat, perjalanan kereta api atau keriuhan umum persekitaran kerja yang sibuk. Perlu juga diperhatikan bahawa, walaupun ANC adalah ciri menarik untuk dimiliki, jika anda seorang audio purist, ia akan sedikit mempengaruhi kualiti suara apa pun yang anda dengarkan. Malangnya, ini hanya kejahatan teknologi yang diperlukan kerana sebilangan frekuensi muzik anda akan habis ketika ANC cuba membersihkan kebisingan latar belakang.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found