Media Sosial

Apakah Ikon Hati di Instagram (2021)

Instagram adalah platform media sosial dengan ikon hati. Adakah ini benar-benar tempat cinta dan penyayang atau adakah kecenderungan jantung ini sedikit berlebihan? Daripada suka dan tidak suka, di Instagram, anda boleh menyenaraikan catatan seseorang, menghantar mesej hati, atau memberi komen kepada mereka.

Apakah Ikon Hati di Instagram (2021)

Yang jelas, simbol hati bukanlah sesuatu yang diciptakan oleh Instagram. Telah digunakan di internet selama bertahun-tahun, kebanyakannya dengan menaip tanda kurang diikuti dengan nombor tiga (<3). Pada masa ini, kita dikelilingi oleh emoji, dan hati mungkin yang paling biasa digunakan.

Baca terus dan ketahui semua tentang ikon hati di Instagram, apa yang mereka wakili, dan apa yang boleh anda capai dengannya.

Ikon Hati Suapan Instagram

Ikon hati pertama yang akan anda lihat di Instagram adalah ikon dalam suapan anda. Bila-bila masa anda melancarkan aplikasi Instagram, anda akan melihat ikon jantung di sudut kanan atas, di sebelah Mesej Langsung anda. Ini adalah halaman "Aktiviti". Apabila anda mengetuknya, anda akan melihat semua suka pada catatan anda oleh rakan dan pengikut anda, sebarang komen atau siaran yang mungkin anda ditandai, dan balasan apa-apa komen yang anda buat.

Selain itu, anda akan melihat permintaan ikuti di bahagian atas skrin "Aktiviti" ini. Ketuk dan lihat semua orang yang ingin mengikuti anda serta beberapa cadangan ikuti. Cukup ketuk Ikuti di sebelah nama mereka untuk menghantar permintaan kepada mereka. Anda akan mendapat memo jika mereka mengikuti anda kembali, yang juga akan muncul di skrin ini.

ig ikut permintaan

Itulah ikon hati di Instagram yang paling menonjol, tetapi anda mungkin sudah tahu apa yang dilakukannya. Ini adalah ciri yang sangat telus dan kemas yang menyimpan semua interaksi sosial anda di Instagram di satu tempat.

Ikon Hati Komen Instagram

Ikon hati seterusnya di Instagram yang muncul di sebelah setiap komen di bawah foto dan video. Anda boleh menyentuh hati di sebelah komen dari rakan untuk menyukainya. Sekiranya anda ingin menyukai komen anda dengan alasan apa pun, anda juga boleh melakukannya (orang tidak menganggap perkara ini keren, tetapi kami tidak menghakimi di sini.) Butang "hati" muncul di sebelah kanan komen, dan jumlah suka yang diterima komen muncul di bawah.

Akhirnya, anda boleh menyukai siaran dari orang lain di Instagram dengan mengetuk ikon hati di bawah siaran atau mengetuk dua kali foto / video.

Ikon Hati Mesej Langsung Instagram

Ikon hati di Instagram yang mendapat banyak kebencian (pun dimaksudkan) adalah ikon yang digunakan di bahagian Mesej Langsung dari aplikasi. Untuk menyukai seseorang mengarahkan mesej kepada anda, yang perlu anda lakukan ialah ketik dua kali mesej individu. Orang mengeluh kerana mengirim hati yang tidak disengajakan kepada orang yang tidak dikenali, penghancuran mereka, atau yang lebih buruk lagi, kerana mereka tidak ada butang buat asal jika anda secara tidak sengaja "menyakitkan hati" seseorang!

Dulu ada ikon jantung yang terletak di bahagian kanan bawah skrin Mesej Langsung. Syukurlah, Instagram mendengar banyak aduan dan mengubahnya beberapa waktu lalu. Sekarang, ada ikon pelekat di mana dulu ada hati. Anda masih boleh mengirim hati kepada seseorang dengan cara ini, tetapi anda perlu mengetuknya sekali lagi, bukan hanya mengetuknya sekali.

pelekat ig

Hati yang terkenal masih menjadi yang pertama dalam senarai pelekat, tetapi perubahan ini menjadikannya kurang menyedihkan. Orang-orang akhirnya terhindar dari memalukan diri kerana mengetuk ikon hati secara tidak sengaja. Sekiranya ini pernah berlaku kepada anda sebelum ini, anda pasti tahu betapa teruknya perkara itu.

Perubahan Hati Instagram

Emoji jantung dan simbol telah wujud jauh sebelum Instagram, dan ia akan bertahan di internet walaupun Instagram tidak. Mereka adalah bahagian yang sangat penting dalam interaksi sosial melalui web, dan orang suka menghantarnya.

Walau bagaimanapun, tidak ada yang suka menghantar sesuatu secara tidak sengaja, dan menghantar hati yang tidak disengajakan mungkin antara perkara paling janggal yang boleh anda lakukan di media sosial. Instagram menyedari bahawa pada waktunya dan mengeluarkan ikon hati ini, menyelamatkan banyak orang dari rasa malu lagi.

Apa pendapat anda mengenai semua ini? Adakah anda mengalami situasi yang serupa di mana anda secara tidak sengaja mengirim hati kepada seseorang di Instagram? Beritahu kami dalam komen di bawah.