PC & Mudah Alih

Cara Memperbaiki HEIC Tidak Disokong oleh Shutterfly

Shutterfly adalah penyelesaian yang tepat untuk mencetak foto dan kenang-kenangan di era digital. Anda memuat naik foto, membuat reka bentuk baru, dan membuat pesanan. Syarikat kemudian akan menghantar salinan fizikal ciptaan anda. Sudah tentu, seperti mana-mana perkhidmatan dalam talian, anda mungkin menghadapi masalah, terutamanya dengan format HEIC.

Cara Memperbaiki HEIC Tidak Disokong oleh Shutterfly

Pada satu masa, Shutterfly tidak menyokong jenis fail ini dan oleh itu pengguna perlu memformat semula fail untuk memuat naiknya. Kini, Shutterfly memang menyokong HEIC tetapi beberapa pengguna masih menyatakan bahawa mereka menghadapi masalah.

Sekiranya anda menyukai Shutterfly tetapi anda menghadapi masalah memuat naik foto dari peranti iOS anda, jangan risau. Kami telah menyenaraikan jalan penyelesaian dalam artikel ini untuk anda.

Cara Memuat Naik Gambar ke Shutterfly

Sebelum kita mencari jalan keluar, mari kita pastikan terlebih dahulu anda memuat naik gambar anda dengan betul. Penting untuk diperhatikan bahawa Shutterfly menyokong jenis fail berikut pada bulan Mei 2021:

  • JPG
  • JPEG
  • PNG
  • BMP
  • HEIC
  • KETUA

Sahkan bahawa foto anda dalam format yang sesuai, kemudian ikuti langkah berikut:

  1. Buka Shutterfly dan ketuk ikon ‘Upload’ di bahagian bawah skrin.
  2. Album iOS anda akan muncul. Ketik pada tempat foto anda berada. Kemudian, pilih foto yang ingin anda muat naik.
  3. Ketik ‘Muat naik’ dan tunggu Shutterfly untuk memberitahu anda bahawa foto anda sudah siap. Foto yang telah menyelesaikan proses dicirikan oleh ‘S.’ kecil

Sekiranya anda tidak melihat foto anda pada langkah 2, anda perlu memastikan bahawa Shutterfly mempunyai kebenaran untuk mengakses storan peranti anda. Cukup buka Tetapan pada iPhone anda dan ketik ‘Privasi.’ Kemudian, ketik ‘Kamera’. Cari ‘Shutterfly’ dan alihkan suis hidup.

Apa yang perlu dilakukan dengan Fail HEIC?

Sekiranya anda mengikuti langkah-langkah di atas dan anda masih menghadapi masalah memuat naik foto HEIC anda, anda mungkin perlu menukarnya ke format lain. Berikut adalah beberapa penyelesaian dalam talian dan luar talian. Kami ada artikel di sini yang akan membimbing anda langkah demi langkah menukar gambar HEIC anda. Tetapi, mari kita lihat beberapa sumber tambahan.

Penukar Dalam Talian

Nah, mesti ada penukar HEIC-ke-JPEG di suatu tempat di luar sana, bukan? Sudah tentu, ada. Dan bukan hanya satu. Berikut adalah pilihan yang paling popular.

FreeToolOnline

Laman web ini mengumpulkan pelbagai alat di satu tempat. Penukar HEIC ke JPEGnya dapat mengambil fail berukuran hingga 20MB, dengan jumlah maksimum 200 gambar per kumpulan.

Tukar dalam talian

Laman web ini menawarkan pelbagai pilihan penukaran untuk gambar, serta segala-galanya dari eBook hingga perisian. Penukar HEIC ke JPEGnya menawarkan pelbagai pilihan penukaran.

Zamzar

Zamzar menawarkan penukaran dokumen, gambar, video, dan suara yang paling mudah. Ia menyokong lebih daripada 1,100 format fail. Penukar HEIC ke JPEGnya sangat mudah digunakan.

Penyelesaian Lain

Sebilangan orang tidak suka menggunakan laman penukar dalam talian. Sekiranya anda tidak mahu mengubah fail HEIC anda ke JPEG dengan cara ini, berikut adalah beberapa penyelesaian lain.

heic tidak disokong oleh shutterfly

Berikut adalah beberapa pilihan terbaik dan paling selamat.

Penukar iMazing HEIC

Anda boleh menggunakan perisian pihak ketiga yang dipercayai, seperti iMazing HEIC Converter, misalnya. Aplikasi ini serasi dengan kedua-dua peranti Apple dan Windows. Aplikasi ini juga percuma, dan berjalan di luar talian. Ini bermakna anda boleh menukar gambar tanpa perlu risau tentang privasi anda.

Aplikasi ini membolehkan pengguna menukar fail HEIC mereka ke JPEG atau PNG.

Ia juga membolehkan anda menyesuaikan kualiti JPEG. Setelah selesai menyiapkan sesuatu, klik Tukar, dan itu sahaja. Sekarang anda boleh memuat naik fail yang ditukar ke Shutterfly atau laman web lain yang serupa.

Ciri Pemindahan Automatik

Ciri pemindahan automatik secara automatik menukar fail HEIC ke JPEG yang serasi dengan Windows. Semudah menghidupkan tetapan ini. Hanya pergi ke Tetapan dan kemudian akses Gambar pada peranti iOS anda. Kemudian, tatal ke bawah, dan anda akan melihatnya Pindahkan ke Mac atau PC bahagian.

Sebab mengapa anda melihat fail HEIC di PC anda adalah bahawa Simpan Asal tetapan dihidupkan. Periksa Automatik. Sekarang, telefon anda akan menukar foto dan video secara automatik ke format yang sesuai dengan penerima.

heic tidak disokong oleh shutterfly - bagaimana anda membetulkannya

Kaedah ini adalah kaedah terbaik untuk menukar fail HEIC ke JPEG. Sekarang, foto anda akan siap dimuat naik ke Shutterfly. Perlu diingat, bahawa fail JPEG lebih besar daripada fail HEIC, walaupun mempunyai kualiti yang serupa.

OneDrive

Banyak perkhidmatan boleh menukar format HEIC secara automatik ke JPEG. Untuk satu, memuat naik foto ke OneDrive akan melakukannya. Namun, perlu diingat bahawa memuat turun gambar JPEG dari OneDrive ke PC Windows anda akan menyimpannya sebagai HEIC.

E-mel

Adakah anda tahu bahawa e-mel foto HEIC dari peranti iOS anda kepada diri anda akan mengubahnya menjadi JPEG apabila anda mengaksesnya melalui komputer Windows? Ya, ini adalah cara yang sangat menarik untuk mengubah foto HEIC ke JPEG, dan ia berfungsi seperti pesona.

Memuat naik ke Shutterfly

Akan lebih baik jika Shutterfly menyokong format fail HEIC, kerana format fail ini membawa banyak faedah ke meja. Ia akan menghasilkan cetakan yang lebih baik untuk pelbagai objek yang disokong oleh Shutterfly.

Sehingga ia mula menyokong HEIC, yang boleh anda lakukan ialah menukar foto menjadi HEIC. Anda boleh menggunakan penukar dalam talian, aplikasi desktop, atau bahkan perkhidmatan awan dan surat.

Adakah anda merasakan perkara ini berguna? Adakah anda dapat memuat naik foto anda ke Shutterly? Adakah anda tahu mengenai kaedah yang lebih baik untuk menukar HEIC ke JPEG? Silakan tekan bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found