Permainan

Cara Menyembunyikan Pesanan Amazon dari Prying Eyes

Adakah anda mempunyai rahsia membeli-belah yang bersalah? Adakah anda membelanjakan lebih banyak daripada yang sepatutnya baru-baru ini? Adakah anda membeli hadiah untuk orang dalam talian dan tidak mahu mereka melihatnya? Ini adalah semua alasan yang baik mengapa anda mungkin ingin menyembunyikan pesanan Amazon anda dari mata memandang. Saya akan menunjukkan caranya.

Rasa kepuasan yang tenang kerana berada di depan pada musim percutian, atau melepaskan diri dengan membeli sedikit lebih banyak daripada yang sepatutnya di Amazon akan cepat pudar jika anda mendapat tahu. Sekiranya anda dapat menyimpan penyata kad kredit anda kepada anda, satu-satunya bukti lain, selain produk itu sendiri, adalah sejarah pesanan anda di Amazon. Walaupun anda tidak dapat menyembunyikan banyak bungkusan di luar pintu anda yang menunjukkan rasa bersalah anda yang sangat jelas, anda boleh melakukan sesuatu mengenai sejarah pesanan yang menjengkelkan itu.

Walaupun anda tidak dapat menghapus sejarah pesanan anda, anda boleh mengarkibkannya. Kecuali orang yang melihat akaun anda mengetahui tentang arkib pesanan, rahsia anda harus selamat.

Cara menyembunyikan pesanan Amazon

Amazon tidak membenarkan anda memadam sejarah pesanan anda, yang memalukan. Sekiranya anda mempunyai rakan kongsi yang ingin tahu, anak-anak atau rakan (frenemy?) Yang tidak akan memikirkan apa-apa menggali melalui akaun Amazon anda untuk melihat apa yang telah anda lakukan, menyembunyikan pesanan anda semudah itu.

  1. Log masuk ke akaun Amazon anda.
  2. Pilih Akaun Anda di kiri atas.
  3. Pilih Sejarah Pesanan dan kemudian pesanan yang ingin anda sembunyikan.
  4. Pilih Sembunyikan Pesanan.
  5. Sahkan pilihan anda.

Ini membuang pesanan itu dari paparan sejarah pesanan lalai. Ia tidak menghapusnya sama sekali. Anda masih dapat melihat atau memesan semula menggunakan yang diarkibkan dengan memilih ‘Lihat Pesanan Tersembunyi’ yang sangat berguna. Nasib baik, walaupun anda dapat melihat butang ini, ia tidak begitu jelas seperti skrin sejarah pesanan biasa.

Sekiranya anda perlu, anda dapat Menyahlindungi Pesanan dengan mencari pesanan di Lihat Pesanan Tersembunyi dan memilih 'Unhide Order' di sebelah kanan.

Cara membeli hadiah tanpa diketahui

Dengan sebahagian besar belanja kami kini berlaku dalam talian, terdapat bukti elektronik yang mengikuti setiap pembelian kami. Di mana kita pernah menggunakan wang tunai untuk membeli produk dan kemudian menyembunyikan atau membuang resit, kita sekarang mempunyai rekod penyata kad kredit, pengesahan e-mel, penyata e-mel dan penyata akaun dengan peruncit. Oleh itu, semasa membeli-belah mungkin menjadi lebih mudah dan senang, menyembunyikan pesanan Amazon anda, dan perbelanjaan anda yang berlebihan, belum!

Sekiranya anda ingin merahsiakan misteri dan hadiah anda, masih ada pilihan untuk menyembunyikan pesanan hadiah itu untuk hadiah penting anda.

Hasil gambar untuk Wang Tunai

Pergi sekolah lama

Wang tunai masih sah dan masih banyak digunakan di mana-mana. Tidak ada yang menghalang anda untuk pergi ke kedai batu bata dan mortar dan membeli hadiah. Anda boleh menyembunyikan resit, membungkus hadiah sekarang atau membungkus sendiri dan menyembunyikan hadiah sehingga tiba waktunya. Tidak ada jejak dan tidak ada catatan mengenai apa yang telah berlaku. Selagi anda mempunyai tempat persembunyian yang baik untuk hadiah, anda bebas dari rumah!

Gunakan tahap pemisahan

Sekiranya anda memberikan jenis yang ingin tahu, anda memerlukan tahap pemisahan antara anda dan hadiah. Ini biasanya bermaksud menggunakan ahli keluarga atau rakan untuk membuat pembelian. Sekiranya anda mempercayai mereka untuk tidak membiarkannya, ini adalah kaedah membeli dalam talian yang sangat baik tanpa meninggalkan jejak. Anda kemudian boleh menggunakan wang tunai atau melakukan pindahan wang melalui bank untuk membayar pembeli sehingga semua orang tetap dan anda sudah siap!

Sekali lagi, selagi anda tahu bagaimana atau di mana untuk menyembunyikan hadiah, anda seharusnya tidak mempunyai masalah di sini. Sekiranya anda sudah memaksakan kebaikan rakan dan keluarga, mungkin anda boleh menyimpan gif di sana.

Hasil gambar untuk akaun amazon

Akaun kedua

Sekiranya anda kerap membeli barang yang tidak mahu dijumpai, anda mungkin menjalankan akaun Amazon kedua lebih berguna. Anda memerlukan kad kredit kedua dan alasan untuk akaun kedua. Sekiranya anda bekerja sendiri, kontraktor atau yang lain, itu mudah. Anda boleh membuka akaun peribadi dan perniagaan. Sekiranya anda pengguna biasa membuka akaun kedua mungkin sukar.

Anda boleh menggunakan kad kredit kedua tetapi kemudian anda masih meninggalkan jejak. Oleh itu, mengapa tidak menggunakan kad kredit pra-bayar? Ini masih kad yang sah tetapi biasanya tidak menghantar penyata ke rumah anda dan tidak akan meninggalkan jejak yang dapat dijumpai oleh orang lain. Mereka juga merupakan kaedah terbaik untuk membeli-belah dalam talian dengan selamat seolah-olah nombor dicuri, yang terburuk yang boleh berlaku adalah mereka dapat mencuri wang tunai yang anda masukkan.

Terdapat banyak sebab mengapa anda mungkin mahu menyembunyikan pesanan Amazon. Kami tidak menilai. Fungsi Sembunyikan Pesanan di laman web Amazon tidak apa-apa tetapi jika orang yang anda sembunyikan pesanan mengetahui tentangnya, kaedah itu tidak mudah dilakukan. Kaedah lain ini mungkin memberikan perlindungan yang lebih baik.

Adakah anda tahu cara lain yang berkesan untuk menyembunyikan pesanan Amazon? Beritahu kami tentang mereka di bawah jika anda melakukannya!