Alat

Cara Menyembunyikan Kisah Snapchat Anda

Sangat menyedihkan setiap remaja di planet ini, Snapchat semakin popular di kalangan orang dewasa. Sudah tentu, aplikasi yang direka untuk memaparkan aspek yang lebih peribadi dalam hidup anda pasti akan membuat orang dewasa menghadapi masalah, katakanlah, bos, rakan sekerja, bekas api, dan banyak lagi. Oleh kerana orang semakin prihatin dengan imej awam dan profesional mereka di aplikasi, Snapchat harus mulai mencari cara yang lebih halus untuk melindungi privasi mereka. Sementara itu, ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mencegah mata yang tidak diingini masuk ke dalam gambar anda.

Cara Menyembunyikan Kisah Snapchat Anda

Cara Menyembunyikan Kisah Snapchat Anda

Kisah Snapchat anda adalah tempat penyimpanan gambar yang anda mahukan dapat dilihat orang pada waktu lapang. Gambar dalam Kisah Saya bertahan selama 24 jam sebelum hilang. Anda boleh mengedit siapa yang dapat melihat cerita anda. Ikuti langkah berikut dari kamera Snapchat.

 1. Ketik ikon hantu di sudut kiri atas. Sekiranya anda menggunakan bitmoji, ia akan kelihatan seperti bitmoji anda.
 2. Ketik ikon tetapan di sudut kanan atas.
 3. Tatal ke bawah ke Lihat Kisah Saya bawah Siapa boleh… dan ketiknya.
 4. Pilih salah satu daripada 3 pilihan yang ada.

Anda boleh membenarkan semua orang melihat cerita anda. Dengan kata lain, sesiapa sahaja yang memilih untuk mengikuti anda (sama ada anda mengenali mereka atau tidak) akan mengintipnya.

Anda hanya boleh membenarkan rakan melihat cerita anda. Ini bermaksud bahawa orang perlu mengikuti anda DAN anda perlu mengikutinya sebelum mereka dapat melihat kisah anda.

Anda boleh menyesuaikan siapa yang dapat dan tidak dapat melihat cerita anda dari senarai rakan anda. Sekiranya anda memilih pilihan ini, ketik nama rakan-rakan yang anda TIDAK mahu lihat kisah anda.

Cara Menyembunyikan Semua Tembakan

Anda tidak perlu menyembunyikan semua gambar anda. Apabila anda menghantar snap dengan cara tradisional, anda boleh memilih siapa dalam senarai kenalan anda untuk menghantarnya. Senarai ini akan merangkumi rakan dan beberapa pengikut. Pengikut yang bukan rakan anda dan yang telah menetapkan privasi kenalan mereka kepada "kawan sahaja" tidak akan muncul dalam senarai ini.

Cara Menyembunyikan Sambungan Orang Lain

Mungkin anda berada di sini kerana anda bosan melihat kemas kini berterusan orang lain. Anda tidak mahu berhenti mengikuti mereka kerana anda suka sekali-sekala melihat kisah mereka. Apa yang awak buat? Sekiranya mereka bukan rakan anda di aplikasinya (dengan kata lain, mereka tidak mengikuti anda kembali), maka anda dapat dengan mudah menghalangnya daripada menjerat anda tanpa berhenti mengikutinya.

 1. Ketik ikon hantu di sudut kiri atas. Sekiranya anda menggunakan bitmoji, ia akan kelihatan seperti bitmoji anda.
 2. Ketik ikon tetapan di sudut kanan atas.
 3. Tatal ke bawah ke Hubungi saya bawah Siapa boleh… dan ketiknya.
 4. Pilih Kawan-kawan saya.

Tidak ada cara untuk memilih pengguna tertentu dalam kes ini.

Katakan anda tidak mahu melakukan ini. Anda mempunyai banyak pengikut yang tidak anda ikuti dan anda seronok menerima sekejap dari mereka. Bagaimana anda boleh menghentikan pengguna yang satu ini daripada menjerat anda? Ringkas. Anda menyekat mereka.

 1. Ketik ikon hantu di sudut kiri atas. Sekiranya anda menggunakan bitmoji, ia akan kelihatan seperti bitmoji anda.
 2. Ketik Tambah Rakan.
 3. Cari nama Snapchat mereka.
 4. Ketik nama.
 5. Ketik Tetapan.
 6. Ketik Sekat.

Voila. Anda tidak akan lagi mendengar pendapat orang ini. Secara kebetulan, mereka juga tidak akan melihat gambar anda.

Bolehkah Pengguna Mengetahui Sekiranya Mereka Disekat?

Tidak ada pemberitahuan yang keluar jika anda menyekat seseorang atau menyembunyikan cerita anda dari mereka. Oleh itu, ia tidak akan jelas. Tetapi pengguna yang tekun dapat menggunakan trik untuk menyimpulkan bahawa mereka telah disekat. Dan jika anda menyembunyikan cerita anda dari mereka? Mereka tidak akan dapat melihat kisah anda. Jadi, kami rasa mereka akan memikirkan sesuatu. Lebih baik mula muncul dengan beberapa penjelasan yang baik.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found