Alat

Rumah Tidak Semasa - Kesalahan Tongkat Api

Fire Stick Amazon menawarkan banyak faedah kepada penggunanya. Sebahagian daripadanya termasuk akses tanpa had ke ratusan rancangan TV, dan filem, serta ribuan lagu di Amazon Prime Music.

Rumah Tidak Semasa - Kesalahan Tongkat Api

Walaupun Fire Stick cukup inovatif dan menyegarkan, ia tidak bebas bug. Oleh itu, anda boleh menghadapi beberapa masalah di sepanjang jalan.

Salah satu masalah yang paling umum pada perangkat ini adalah bug "Rumah Saat Ini Tidak Tersedia".

Artikel ini akan memberi anda beberapa kemungkinan penyelesaian.

Apa yang Harus Dilakukan Sekiranya Anda Mengalami Ralat "Rumah Saat Ini Tidak Tersedia"?

Dilihat dari topik dan pertanyaan yang sering diajukan oleh pengguna di forum Amazon, kebanyakan orang menemui mesej ralat ini walaupun tersambung ke Wi-Fi dan mempunyai isyarat yang kuat.

Beberapa pengguna malah menukar TV atau menetapkan semula keseluruhan konfigurasi tetapi tidak ada yang menyelesaikan masalahnya.

Rumah Pada masa ini tidak tersedia

Sekiranya anda mempunyai masalah dengan Amazon Fire Stick anda juga, berikut adalah penyelesaian yang mungkin:

Tetapkan Semula Firestick dan Penghala Anda

 1. Cabut penghala dan Firestick anda dan tunggu 30 saat.
 2. Sekarang, Setelah anda memasang semula penghala anda, lakukan perkara yang sama dengan Fire Stick anda.
 3. Seterusnya, cuba akses aplikasi anda dan periksa apakah mesej ralat masih ada.

Batalkan pendaftaran Stick TV Kebakaran / TV Kebakaran Anda

Sekiranya kaedah sebelumnya tidak sesuai untuk anda, cuba nyahdaftarkan Fire TV Stick anda. Untuk membatalkan pendaftaran peranti anda, ikuti langkah berikut:

 1. Masukkan Tetapan dari menu Fire TV.
 2. Pilih Akuan Sayapilihan t.
 3. Pilih Akaun Amazon.
 4. Pilih Batalkan pendaftaran, apabila anda memilih Batalkan pendaftaran pilihan, tetingkap lain akan muncul meminta anda mengesahkan keputusan anda, cukup klik Batalkan pendaftaran sekali lagi untuk menyelesaikan proses.Rumah tidak tersedia

Selepas itu, anda akan diarahkan ke halaman pendaftaran. Daftar atau Log masuk dan periksa sama ada Ralat Rumah Saat Ini Tidak Tersedia masih ada semasa anda cuba menyambung.

Tetapkan semula Sistem Fire Stick

Menetapkan semula sistem Fire Stick dapat menyelesaikan kemungkinan kesalahan lain. Untuk menetapkan semula sistem, tekan dan tahan butang Pilih dan Main / Jeda serentak pada alat kawalan jauh peranti anda. Selepas beberapa saat, sistem anda akan diset semula dan siap digunakan.

Tukar Port HDMI

Anehnya, bagi sesetengah pengguna, menukar port HDMI menyelesaikan masalah seperti daya tarikan. Untuk menguji pilihan ini, cuba pasangkan Amazon Fire Stick anda ke port HDMI lain di TV anda.

Walaupun HDMI tidak ada kaitan dengan WiFi, helah ini telah diketahui berfungsi, mungkin kesalahan yang tidak dijangka menyebabkan peranti tersebut bertindak pelik.

Hubungi Sokongan Pelanggan

Sekiranya tidak ada kaedah ini yang membantu anda menyingkirkan Laman Utama Saat ini adalah ralat yang tidak tersedia, anda mungkin perlu menghubungi sokongan pelanggan. Untuk menghubungi Perkhidmatan Sokongan Pelanggan Amazon, log masuk ke akaun Amazon anda dan klik pada Perkhidmatan Pelanggan. Pastikan untuk menerangkan apa yang anda hadapi secara terperinci. Adalah idea yang baik untuk memasukkan tangkapan skrin jika anda boleh. Perkhidmatan Sokongan Pelanggan Amazon cukup aktif sehingga anda tidak perlu menunggu lama untuk mendapat sambutan.

Tongkat Api Amazon dengan Alat Jauh Suara Alexa

Beberapa model Amazon Fire Stick terbaru termasuk pembantu Alexa. Dengan Alexa, anda dapat membuka, memasang, atau menghapus aplikasi dengan mudah menggunakan perintah suara.

Model Fire Stick ini juga menawarkan gambar yang cemerlang. Resolusi dan format gambar yang disokong termasuk 4K Ultra HD, HDR, dan Dolby Vision.

Pemproses yang terdapat dalam model Fire Stick baru adalah antara yang paling kuat di kelasnya dan berfungsi dengan lancar.

Saluran Apa yang Boleh Anda Dapatkan Dengan Amazon Fire Stick?

Amazon Fire Stick mempunyai pelbagai saluran yang boleh anda pilih. Senarai tersebut merangkumi, tetapi tidak terhad kepada:

 1. Netflix
 2. Cengkerik
 3. Tonton HGTV
 4. Tonton ESPN
 5. HBO Sekarang
 6. Berita BBC
 7. Masa pertunjukan
 8. Youtube
 9. Radio iHeart
 10. Saluran Sejarah
 11. Masa Permainan NBA
 12. Disney Junior
 13. Huff Post Langsung

Beberapa saluran ini menawarkan percubaan percuma selama 30 hari untuk membolehkan anda memutuskan sama ada anda mahu beralih ke langganan penuh atau tidak.

Selain dari pelbagai saluran, Amazon Fire Stick juga membolehkan anda menghidupkan dan mematikan kapsyen tertutup.

Nikmati Tongkat Api Amazon Anda

Selain menunjukkan kepada anda cara menyelesaikan masalah Fire Stick yang paling biasa, artikel ini juga memberi anda gambaran mengenai beberapa kemampuan peranti ini.

Terokai Amazon Fire Stick anda dan nikmati semua ciri-cirinya dengan sepenuhnya. Ada banyak lagi yang perlu dipelajari, jadi jangan buang masa anda.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found