Permainan

Bagaimana Memulakan DLC di Hollow Knight

The Hollow Knight DLC menyediakan pemain dengan banyak kandungan menarik. Bergantung pada jalan yang anda pilih, anda akan menemui banyak bos baru yang mencabar yang akan membuat darah anda berlumba. Ini menambahkan bakat unik untuk permainan dan dapat menghidupkan kembali semangat anda untuk permainan. Jadi, bagaimana anda mengakses kandungan tambahan ini?

Walaupun anda pemain Hollow Knight berpengalaman, anda mungkin menghadapi masalah untuk mengakses DLC. Untuk membantu mencegah kerumitan yang berpotensi, kami akan menerangkan bagaimana anda dapat mengaktifkannya dan mengalami beberapa jam permainan yang mendebarkan.

Bagaimana Memulakan DLC di Hollow Knight

Anda boleh menemui banyak DLC di Hollow Knight, termasuk Impian Tersembunyi, Godmaster, dan Grimm. Inilah cara anda boleh mengakses setiap satu:

Cara Mengakses DLC Hidden Dreams Hollow Knight

The Hidden Dreams DLC adalah salah satu sebab utama pemain memutuskan untuk kembali ke permainan. Salah satu tarikannya ialah Stag Station yang baru. Langkah-langkah ini menggariskan apa yang perlu anda lakukan untuk mencarinya:

 1. Perjalanan ke Perkarangan Istana.

 2. Pecah dinding dan cari mesin yang tinggi.

 3. Bayar tol (300 GEO) untuk membuka Stag Station.

Bahagian lain yang menarik dari DLC ini adalah penambahan dua bos. Anda kini boleh berhadapan dengan Gray Prince Zote dan White Defender. Anda boleh melawan kedua-duanya berkali-kali, dan pertempuran akan lebih mencabar setiap kali.

Anda boleh menemui Pembela Putih di Bilik Rahsia setelah melalui Dung Defender Arena. Bos berada di Ground Pound, betul-betul di bawah platform berhampiran tangki bendalir.

Sebaliknya, Gray Prince Zote boleh didapati di rumah Bretta. Walau bagaimanapun, pertama anda perlu menyelesaikan beberapa misi.

 1. Memperolehi Monarch Wings di Basin Kuno setelah menyelesaikan perjuangan Broken Vessel. Anda perlu mendapatkan Crystal Heart untuk mengakses lokasi.

 2. Selamatkan Bretta dari Fungal Waste.

 3. Selamatkan Zote dan kalahkan dia di Colosseum of Fools.

 4. Sebaik sahaja anda menaklukkan musuh, masuk ke ruang bawah tanah rumah dengan menggunakan Monarch Wing.

 5. Cari patung yang boleh berinteraksi dengan Kuku Impian anda.

 6. Anda akan segera dibawa ke Gray Prince Zote, dan pertarungan akan bermula.

Tambahan lain yang kemas dalam HLC Dreams DLC ialah Dreamgate. Ia membolehkan anda melakukan perjalanan pantas ke lokasi Dreamgate anda. Kemampuannya senang di kawasan di mana jalan menuju bos sangat menjengkelkan.

Inilah cara memperoleh Dreamgate:

 1. Kumpulkan 900 atau lebih Essence.

 2. Bercakap dengan Seer dan berniaga Essence untuk Dreamgate anda.

 3. Sekiranya anda telah mengumpulkan Essence, tetapi Seer sudah mati, keupayaannya akan dibuka secara automatik.

Setelah memperoleh Dreamgate, sudah tiba masanya untuk mengaktifkannya:

 1. Tahan butang Nail dan bawah Dream anda untuk menyiapkan Dreamgate.
 2. Setelah membuatnya, ikon bulat dan lokasi akan muncul di peta anda.
 3. Tekan butang Nail Mimpi dan ke atas untuk teleport ke Dreamgate yang dibuat. Setiap kali anda menghantar teleport ke Dreamgate anda, anda akan kehilangan satu Essence.

Bagaimana Memulakan DLC Godmaster di Hollow Knight

DLC percuma lain yang boleh anda mainkan di Hollow Knight ialah Godmaster. Walaupun tidak mudah dicari, pencarian itu sepadan dengan usaha.

Zon tengah DLC adalah wilayah bernama Junk Pit. Sebilangan besar kerja memulakan DLC ini adalah mencari wilayah. Tetapi pertama, anda perlu mendapatkan Kunci Mudah:

 1. Anda mungkin telah menggunakan semua Kekunci Ringkas anda kerana permainan ini hanya mengandungi tiga sebelum Godmaster DLC. Walau bagaimanapun, anda boleh mendapatkan yang keempat di Colosseum of Fools. Jalan ke kawasan.

 2. Bunuh Pale Lurker untuk memperoleh kuncinya.

Anda kini boleh menuju ke Junk Pit:

 1. Pergi ke Flukemarm, sebuah unit kelahiran-Fluke besar di Royal Waterway.

 2. Cari celah di siling bilik di luar sarang bos.

 3. Pukul terbuka untuk menampakkan ruangan seperti labirin.

 4. Masuk ke bilik dan ikuti jalan sehingga anda sampai di Junk Pit.

 5. Navigasi rangkaian terowong menyeramkan untuk mengakses sarkofagus.

 6. Berinteraksi dengan sarkofagus menggunakan Kunci Ringkas anda untuk membukanya.

 7. Kumpulkan objek baru dan cetuskan Dream Nail di badan, membawa anda ke destinasi anda.

Di sini, anda akan menemui banyak bos baru yang dapat menjadikan permainan lebih sukar daripada sebelumnya - Pantheons. Mereka adalah bos yang akan membuat anda mengalahkan sejumlah musuh yang berturut-turut. Terdapat lima Pantheon untuk dikalahkan di DLC, dan menyelesaikan masing-masing membuka Pantheon yang baru dan sukar untuk dihadapi.

Sebelum mencabar Pantheon, anda mungkin ingin terlebih dahulu mencari bangku yang berfungsi sebagai tempat berehat. Ini membolehkan anda mempersiapkan dan mengubah daya tarikan sebelum melibatkan Pantheon. Mengesannya tidak terlalu rumit:

 1. Cari platform dengan tiga pintu Pantheon pertama.

 2. Gunakan dinding kanan atau kiri untuk melompat ke atas dan mencapai platform yang lebih tinggi.

 3. Bangku ada di platform ini.

Pantheon pertama yang akan anda hadapi adalah Pantheon of Master. Anda boleh mengaksesnya melalui pintu gerbang pertama yang terdapat di platform tengah di Godhome Tower. Setelah menyelesaikan Pantheon, anda akan membuka kunci pencapaian Ikhwan. Fasa ini terdiri daripada 10 musuh:

 • Ibu Gruz
 • Raja Vengefly
 • Kesatria Palsu
 • Hornet
 • Pengecas Moss Besar
 • Gorb
 • Pahlawan Jiwa
 • Brooding Mawlek
 • Pembela tahi
 • Saudara Mato dan Oro

Sekiranya Pantheon terlalu mudah untuk anda, anda boleh mengikat diri anda untuk menjadikannya lebih sukar. Senarai ikatan yang ada adalah seperti berikut:

 • Jiwa - Hadkan kapasiti Jiwa anda hanya untuk satu penggunaan, tanpa mengira kapasiti asal anda.
 • Charms - Menyahaktifkan semua daya tarikan yang lengkap.
 • Shell - Turunkan HP anda dengan maksimum empat warna putih.
 • Nail - Membuang sebarang peningkatan Nail yang mungkin anda perolehi. Pada dasarnya, fungsi ini mengubah kuku anda menjadi keadaan pada awal permainan.

Melengkapkan Pantheon dengan ikatan bermanfaat kerana beberapa sebab. Pertama, mereka adalah sumber pertempuran yang mencabar. Kedua dan yang lebih penting, pergaduhan memberi anda akses ke bilik berhampiran Hall of Gods. Mengaksesnya tidak boleh terlalu rumit:

 1. Lengkapkan lapan ikatan dan 12 daripada 16.
 2. Setelah mengumpulkan koleksi anda, cari penangkap impian biru.
 3. Gunakan Dream Nail untuk memukul item, dan ia akan membuka kunci lampu di kawasan rehat semasa Pantheons anda.

Sebab lain anda mahu menggunakan ikatan anda ialah mengakses wilayah yang bernama Land of Storms. Wilayah dapat dicapai dengan menyelesaikan lima Pantheon menggunakan setiap pengikatan. Setelah berjaya melakukannya, anda akan melihat celah di sebelah kiri mata air panas di bawah Pantheon kelima. Berinteraksi dengannya untuk mencari Tanah Ribut.

Satu item menarik yang akan anda dapati di sini ialah Weathered Mask. Ini adalah entri jurnal Hollow Knight dengan lambang kepunyaan Land of Storms Godseekers.

Bagaimana Memulakan Grimm DLC di Hollow Knight

Seperti DLC sebelumnya, mengaktifkan Grimm DLC tidak mudah. Jalannya tidak diketahui dari awal. Sebaliknya, anda mesti mencari laman web tersembunyi sebelum memulakan pencarian. Untuk melakukannya, anda harus mengambil langkah berikut:

 1. Jalan ke tebing Howling.

 2. Cari tembok yang mudah pecah berhampiran Tebing. Hancurkan dinding untuk menampakkan lorong tersembunyi yang menuju ke kanan anda. Ikuti jalan untuk mencapai mayat serangga dan jalan buntu.

 3. Periksa mayat dan kembali ke bilik yang anda akses sebelum menemui jalan buntu.

 4. Cari api unggun dan nyalakan. Setelah memukulnya, obor latar harus menyala, dan muzik harus dimainkan.

 5. Kembali ke Dirtmouth dan imbas wilayahnya. Anda mesti melihat khemah baru.

 6. Masukkan khemah kecil di bahagian kiri skrin dan bercakap dengan Ilahi. Dia akan bertanya mengapa anda memanggil Grimm Troupe.

 7. Keluar dari khemah kecil dan masuk ke khemah besar. Bercakap dengan Troupe Master, dan dia akan meminta anda untuk pergi dan mengumpulkan api yang tersebar di peta. Untuk memudahkan pencarian anda, Master akan memberi anda Grimmchild Charm. Pesona itu menunjukkan lokasi api di peta, yang membolehkan anda menyelesaikan perburuan dengan lebih berkesan.

 8. Anda kini boleh bersiap untuk pencarian dan menyelesaikan Grimm DLC.

Selain memanggil dan bercakap dengan Troupe Master Grimm, anda akan dapat melakukan banyak pencarian mendebarkan semasa DLC ini:

 • Kalahkan tiga Novel Grimmkin menggunakan daya tarikan Grimmchild.
 • Kalahkan tiga Grimmkin Masters menggunakan daya tarikan Grimmchild.
 • Hilangkan Mimpi Buruk Grimmkin menggunakan daya tarikan Grimmchild.
 • Buang Grimm's Troupe dari Dirtmouth dan bantu Brumm.
 • Bantu rombongan Master Grimm dan selesaikan ritual.

Pencarian Bertindak Tindakan Lebih Dekat Daripada yang Pernah

Walaupun mengaktifkan Hollow Knight DLC boleh memakan banyak masa dan sumber daya, mereka semestinya pantas. Hidden Dreams akan memberi anda wang untuk anda kerana kehebatan pertempuran Prince Prince Zote, tetapi anda juga akan mendapat Dreamgate yang didambakan. Godmaster mungkin DLC yang paling mencabar, dengan siri Pantheons yang akan menjadikan anda berada di pinggir tempat duduk anda. Akhirnya, misi Grimm akan membolehkan anda menjelajahi kawasan yang mempesonakan dan mencari barang yang unik.

Apakah Hollow Knight DLC kegemaran anda? Berapa lama masa yang anda perlukan untuk mengaktifkan ketiga-tiga DLC? Adakah anda akan memainkan permainan lain jika pemaju menambahkannya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.