Hiburan

Bagaimana Menjamu Seseorang di Twitch

Host mode adalah ciri bawaan yang tersedia untuk semua pengguna Twitch. Ini membolehkan anda menggabungkan pelbagai perkara untuk pelanggan anda dengan menyiarkan aliran langsung dari saluran Twitch.tv lain.

Bagaimana Menjamu Seseorang di Twitch

Ini cara yang cukup mudah untuk tetap relevan, walaupun anda tidak membuat kandungan asli. Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan amalan ini. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menjadi tuan rumah seseorang di Twitch dan membincangkan kebaikan dan keburukan hosting.

Bagaimana Menjamu Seseorang di Twitch?

Terdapat banyak sebab mengapa pita Twitch menganjurkan pesta hos. Biasanya, untuk tujuan promosi. Pencipta yang lebih kecil dapat memperoleh lebih banyak pengikut dengan menyiarkan kandungan mereka di strim langsung dari beberapa saluran yang lebih besar. Ini juga merupakan kaedah terbaik untuk mengukuhkan komuniti dalam talian anda dan bertukar idea.

Hosting sangat sesuai untuk mengatur aliran amal, persidangan, dan acara serupa. Beberapa pencipta malah mengadakan konsert langsung di Twitch.tv di mana pemuzik lain membuat penampilan khas.

Beberapa kejohanan permainan terbesar, seperti SGDQ dan EVO, disiarkan melalui mod hos. Ini membolehkan anda menikmati acara esports semasa berbual dengan penonton lain dalam masa nyata.

Secara keseluruhan, anda boleh menggunakan hosting untuk aktiviti penyertaan yang tinggi. Terdapat beberapa cara untuk mengaktifkan ciri ini. Inilah cara untuk menjadi tuan rumah seseorang di Twitch:

 • Dengan menggunakan arahan kotak sembang.
 • Melalui Mod Host Mudah Alih (iOS sahaja).
 • Dengan mengaktifkan Auto Host.

Bagaimana Menghoskan Streamer Lain di Twitch?

Cara yang paling biasa adalah memulakan pesta hos adalah dengan menjemput pencipta melalui kotak sembang anda. Inilah cara untuk menjadi tuan rumah pita lain di Twitch:

 1. Buka kotak sembang anda.

 2. Cari saluran yang anda mahu hos dan salin namanya.

 3. Tampalkannya ke dalam sembang anda dan tambahkan / hos di hadapannya.

 4. Sekiranya anda ingin menambah saluran lain, anda boleh menggunakan arahan / host lagi. Walau bagaimanapun, anda hanya boleh melakukannya hingga tiga kali.

Sekiranya anda risau sama ada hosting akan membuat perubahan pada ruang sembang anda, anda boleh berehat dengan tenang. Selain membenarkan pelanggan anda berinteraksi, semua tetapan sembang anda akan tetap utuh.

Bagaimana Menghoskan Streamer Lain di Twitch Menggunakan Aplikasi Mudah Alih?

Sekiranya anda tidak mahu diikat ke tempat duduk anda semasa streaming, anda boleh mengaktifkan Mod Host Mudah Alih. Inilah cara untuk menjadi tuan rumah pita lain di Twitch menggunakan aplikasi mudah alih:

 1. Muat turun aplikasi Twitch dari App Store.

 2. Klik pada ikon gear kecil untuk membuka menu drop-down.

 3. Pilih pilihan untuk "Host" dari bahagian bawah senarai.

 4. Cari saluran yang anda mahu hos.

Malangnya, walaupun anda boleh memuat turun Twitch.tv ke telefon Android anda, anda tidak dapat menghoskan saluran lain. Setakat ini, Mod Host Mudah Alih hanya tersedia untuk pengguna iOS.

Bagaimana Menghentikan Hosting di Twitch?

Anda boleh menyelesaikan sesuatu dengan lancar dengan menggunakan perintah mudah. Inilah cara untuk menghentikan hosting di Twitch melalui kotak sembang:

 1. Buka sembang anda dengan saluran tetamu.
 2. Taip / hos di hadapan nama pengguna mereka.

 3. Tunggu pemberitahuan untuk memastikan anda berjaya menghentikan hos.

Perlu diingat bahawa editor anda boleh menguruskan sesi hos juga. Itu bermaksud mereka boleh memulakan dan mengakhiri sesi, bahkan menambahkan saluran. Anda boleh menggunakannya dengan baik dengan membiarkan mereka mempromosikan pencipta tertentu walaupun anda berada di luar talian. Cukup pastikan untuk membuat senarai saluran pilihan anda agar tidak ada pergaulan.

Soalan Lazim Tambahan

1. Apa Kelemahan Mengehoskan Saluran Lain?

Walaupun hosting umumnya menyeronokkan, terdapat beberapa kekurangan yang berpotensi. Isu terbesar tentunya kekurangan kawalan. Oleh kerana ia adalah siaran langsung, tidak ada cara untuk meramalkan bagaimana ia akan berubah. Berikut adalah beberapa perkara yang boleh menjadi salah semasa mengehoskan saluran lain:

• Tiada kimia. Sekiranya ini pertama kalinya anda berkolaborasi dengan pencipta lain, tidak ada cara untuk memastikan dengan pasti jika anda sesuai. Anda mungkin salah menilai keserasian saluran anda. Malah mereka mungkin menyinggung perasaan atau kasar kepada pelanggan anda. Itulah sebabnya penting untuk mengetahui siapa yang anda izinkan ke saluran anda.

• Penonton yang tidak responsif. Tidak ada jaminan keras bahawa hosting akan meningkatkan saluran anda. Streamer yang tidak berpengalaman cenderung melakukan kesalahan mengehos terlalu banyak saluran rawak. Tidak hanya itu tidak cekap, tetapi juga boleh membosankan bagi pelanggan anda. Bahkan mungkin menjadi kebakaran, seperti jika mereka lebih menyukai pencipta lain daripada anda.

• Tunda komunikasi. Apabila anda mengaktifkan mod hos, pengikut anda tidak dapat melihat sepanduk. Penting untuk diingat untuk menghantar mesej luar talian anda ke tempat lain.

• Penyelesaian lain. Sekiranya satu-satunya alasan anda menjadi pengacara adalah tetap aktif, ada cara lain. Sebagai contoh, anda boleh menggunakan ciri Twitch Video-On-Demand. Ini membolehkan anda menyiarkan rakaman aliran masa lalu anda dan mengekalkan status anda sebagai pencipta.

2. Apakah Perbezaan Antara Host dan Raid di Twitch?

Serangan twitch adalah cara yang menyeronokkan untuk berinteraksi dengan komuniti dalam talian anda. Mereka biasanya berlangsung tepat selepas berakhirnya pesta tuan rumah. Tidak seperti penyiaran, serbuan tidak berlangsung lama dan jauh lebih spontan.

Setelah aliran selesai, penonton yang tersisa dihantar berulang-alik ke saluran baru sebagai sebahagian daripada Twitch Raid. Di sana, mereka dapat mengambil bahagian dalam perbincangan ruang sembang, berinteraksi dengan pita baru, dan berpotensi bergabung dengan saluran mereka.

Sekiranya anda ingin pelanggan baru, serbuan adalah peluang terbaik untuk meningkatkan pengikut anda. Pastikan untuk menjauhi promosi diri yang terang-terangan. Itu boleh membuat orang tidak selesa dan menyebabkan mereka berhenti dari serbuan. Sebaiknya biarkan orang lain membuat anda gembira.

Sentiasa beri sedikit perhatian kepada pengikut anda sebelum anda mengarahkan mereka ke saluran baru. Anda boleh membuat pengumuman ringkas pada akhir siaran anda sebelum memulakan serangan. Inilah caranya:

1. Buka kotak sembang anda.

2. Taipkan nama saluran yang ingin anda serbuan.

3. Tulis / serbuan di hadapan nama pengguna.

4. Klik butang "Raid Now" setelah undur.

Anda juga boleh menunggu 80 saat untuk Twitch mengarahkan penonton anda secara automatik. Apabila anda ingin mengakhiri serangan, cukup klik "Batal".

Sekiranya, sebenarnya, serangan itu berlaku di saluran anda, jangan risau. Sekiranya ada masalah, Twitch mempunyai beberapa alat berguna yang boleh anda gunakan. Inilah cara anda boleh menguruskan serbuan:

1. Pergi ke Papan Pemuka Pencipta> Tetapan> Aliran.

2. Matikan tetapan lalai.

3. Pilih siapa yang dibenarkan menyerang saluran anda (mis., Saluran yang diikuti sahaja).

Anda boleh menyekat serangan yang masuk dengan menyesuaikan tetapan ruang sembang anda. Inilah caranya dengan menghidupkan ciri Pengikut-Sahaja:

1. Untuk membuka "Tetapan", klik ikon roda gigi kecil di kotak sembang anda.

2. Cari pilihan "Hanya Pengikut" dan tekan untuk menghidupkannya.

3. Tentukan berapa kali seseorang mesti mengikuti anda untuk mendapatkan akses.

Sekiranya seseorang telah mengganggu anda dengan Twitch Raids, anda boleh melarang mereka keluar dari saluran anda. Inilah caranya:

1. Buka sembang "Tetapan."

2. Untuk melihat senarai saluran, klik "Raids Terkini."

3. Cari saluran yang bermasalah dan klik pada butang "Ban" di sebelahnya.

3. Apa itu Host Auto Twitch?

Daripada hanya mengadakan pesta secara manual atau semasa anda tinggal, anda boleh menggunakan Twitch Auto Host. Ciri ini membolehkan anda menambahkan pencipta dan ahli Pasukan lain ke saluran anda semasa anda berada di luar talian. Ini adalah cara lain untuk streamer saling menghubungi untuk mendapatkan sokongan.

Inilah cara untuk mengaktifkan Twitch Auto Host:

1. Buka "Papan Pemuka Pencipta" dan buka "Tetapan Saluran".

2. Cari "Auto-Hosting" pada senarai di bawah.

3. Hidupkannya dengan mengklik suis di sebelahnya.

4. Untuk menjadi tuan rumah Anggota Pasukan Twitch semasa anda berada di luar talian, klik butang "Aktif".

5. Untuk membuat senarai pendek saluran, buka bahagian "Daftar Hos". Ketik ikon + kecil di sebelah setiap nama pengguna. Anda boleh menyesuaikan senarai dengan pergi ke bahagian "Priority Host". Di sana anda dapat menentukan pesanan dengan menyusun semula saluran secara manual.

6. Setelah selesai, klik "Simpan Perubahan."

Anda boleh mempunyai bilangan saluran yang tidak terhad dalam senarai anda, tetapi itu tidak bermaksud anda seharusnya. Sebaiknya mulakan dengan 10-20 saluran, yang semestinya memberi banyak waktu (40+ jam).

Sekiranya anda tidak puas dengan fitur Host Auto, anda dapat mematikannya melalui "Tetapan" kapan saja.

Menjadi Kehidupan Parti

Membolehkan pita lain di saluran anda mengalami naik turun. Sekiranya anda kekurangan kimia, penonton anda akan merasa bosan. Ada juga kemungkinan bahawa pembuat tamu boleh membuat anda menghadapi masalah dengan melanggar Garis Panduan Komuniti.

Walau bagaimanapun, terdapat banyak kelebihan yang terdapat pada hosting saluran lain. Ini membawa pendedahan, menghubungkan anda dengan rakan pencipta anda, dan membuat anda tetap aktif. Twitch membolehkan anda mengatur pesta tuan rumah di mana sahaja dan bila-bila masa; walaupun anda berada di luar talian. Secara keseluruhan, ini adalah ciri hebat yang tersedia untuk semua jenis pita.

Berapa kerap anda menggunakan Mod Hos? Mana yang anda gemari - menjadi tuan rumah saluran lain atau menjadi penstriman tetamu? Komen di bawah dan kongsi pengalaman anda dalam Twitch Host Mode.