PC & Mudah Alih

Cara Menggunakan Papan Tangan di Pesta Rumah

Bahkan mereka yang tidak pernah menggunakan House Party akan mengenali logo terkenalnya - tangan melambai kuning di latar belakang merah. Nampaknya ia mengundang anda untuk bergabung dalam keseronokan dan mula berbual dengan rakan anda.

Cara Menggunakan Papan Tangan di Pesta Rumah

Apabila anda memasuki aplikasi, anda akan melihat tanda tangan yang serupa di sebelah nama semua kenalan anda. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan maksud tangan dan bagaimana anda dapat menggunakannya untuk meningkatkan pengalaman Pesta Rumah anda.

Apa maksud Tanda Tangan?

Sekiranya anda membuka senarai kenalan anda, anda akan melihat nama pengguna dan foto semua rakan anda. Anda juga dapat melihat sama ada mereka sedang dalam talian atau luar talian.

Di samping itu, anda akan melihat tanda tangan kuning kecil di sebelah setiap nama, serta tanda telefon hijau kecil. Sekiranya anda mengetuk tanda tangan, ini bermaksud anda mengajak rakan anda untuk berbual. Sebagai gantinya, mereka akan menerima pemberitahuan bahawa anda melambaikannya kepada mereka. Dan jika mereka percuma, mereka boleh menghantar mesej atau menghubungi anda.

Sebagai alternatif, jika anda mengklik tanda telefon kecil, aplikasi akan menghubungi rakan anda. Itu bagus jika rakan anda mengharapkan panggilan anda. Namun, jika anda tidak yakin mereka dapat berbicara sekarang, lebih baik melambaikan tangan terlebih dahulu, hanya untuk melihat bagaimana reaksi mereka.

Lebih-lebih lagi, jika rakan anda sedang membuat panggilan dengan orang lain, anda dapat menyertainya. Yang harus anda lakukan ialah mengetuk tanda Gabung di sebelah namanya, kecuali panggilan terkunci.

cara menggunakan tangan

Perbezaan Antara Gelombang dan Mesej

Sebilangan orang percaya bahawa melambaikan tangan dan menghantar mesej adalah sama. Atau mereka mungkin bertanya-tanya mengapa mereka harus melambaikan tangan kepada seseorang ketika mereka dapat segera mengirimi mereka pesan.

Melambai boleh membawa maksud banyak perkara. Orang muda lebih menyukainya kerana sangat tidak formal. Anda boleh menghubungi rakan untuk menunjukkan bahawa anda berada di sana dan bersedia untuk berbual. Dengan begitu, mereka dapat menghubungi anda setiap kali mereka mendapat peluang. Tiada tekanan.

Juga, jika anda ingin memberitahu seseorang bahawa anda memikirkannya, melambaikan tangan mungkin merupakan kaedah terbaik untuk melakukannya. Ini menunjukkan kepada mereka bahawa ia tidak mendesak. Mereka dapat menjawab apabila mereka mempunyai masa lapang.

Ini juga boleh menjadi cara yang baik untuk menunjukkan bahawa anda merindui seseorang. Gelombang sederhana menyelamatkan anda dari rasa canggung ketika berusaha memasukkan perasaan anda ke dalam kata-kata.

Bolehkah Saya Beralih ke Lebih Ramai Orang?

Sekiranya anda ingin memberitahu semua rakan anda bahawa anda sudah bersedia untuk berbual, anda boleh melayari mereka semua. Walaupun tidak ada pilihan untuk melakukan perbualan secara automatik, ada pilihan lain yang boleh anda gunakan.

Anda sentiasa boleh membuat sembang baru, dan menambahkan sehingga lapan peserta (termasuk anda sendiri). Anda boleh melakukannya dengan mengetuk tanda Plus di sudut kanan atas skrin. Kemudian taipkan nama rakan yang ingin anda jemput.

Anda sekarang telah membuat ruang di mana anda boleh berbual, mengadakan panggilan video, atau bermain permainan. Sekali lagi, anda akan melihat tanda tangan kuning di antara ikon di bahagian bawah skrin. Apabila anda mengkliknya, semua peserta akan mendapat pemberitahuan bahawa anda ingin berbual.

rumah menggunakan tangan

Perbezaan antara Tangan Pesta Rumah dan Gelombang Facebook

Tangan melambai bukanlah konsep baru dengan cara apa pun. Kami telah melihatnya di banyak aplikasi pemesejan, seperti Facebook Messenger. Walau bagaimanapun, ia boleh mempunyai makna yang sangat berbeza. Di Facebook, anda boleh menghubungi seseorang yang tidak ada dalam senarai kenalan anda. Mungkin anda baru saja menghantar permintaan kepada mereka, tetapi tidak bermaksud untuk menambahkannya sebagai rakan.

Walaupun tangan House Party berfungsi untuk melambaikan tangan kepada orang-orang yang pernah Anda ajak bual, atau dengan siapa Anda berencana untuk memulakan panggilan. Ia lebih peribadi. Sebaliknya, melambai pada aplikasi lain boleh membawa maksud apa sahaja.

Cara Mudah dan Cepat untuk Berbual

Kita semua cenderung mempermudah tugas harian kita, dan ini juga berlaku untuk perbualan kita. Aplikasi House Party sangat sesuai untuk orang yang ingin menghubungi rakan mereka dengan hanya satu klik. Orang muda lebih suka cara komunikasi ini, tetapi tidak ada batasan umur bagi mereka yang menggunakan aplikasi ini.

Lagipun, kita semua mahu terus berhubung dengan rakan kita walaupun kita mungkin tidak tinggal di bandar yang sama. Adakah anda sudah mencuba aplikasi House Party? Apa pendapat anda mengenainya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found