Media Sosial

Bagaimana Anda Mencari URL Instagram Anda?

Instagram adalah aplikasi media sosial popular pertama yang ditujukan terutamanya untuk penggunaan peranti mudah alih (telefon, tablet). Walaupun laman web desktop Instagram dilucuti dari beberapa fungsi penting, aplikasi telefon, baik di iOS dan Android, menawarkan pelbagai jenis fitur, beberapa di antaranya tidak dapat ditemukan di versi desktop.

Bagaimana Anda Mencari URL Instagram Anda?

Sebahagian besarnya, anda tidak memerlukan URL di Instagram. Namun, ada kalanya anda perlu menghadapinya. Inilah cara mencari, menghantar, dan mengurus URL di Instagram.

Mencari URL Instagram Anda

Mari kita mulakan dengan versi desktop. Mencari URL Instagram anda di penyemak imbas (desktop atau mudah alih) agak mudah. Cukup arahkan ke profil anda dengan mengklik / mengetuk ikon profil di sudut kanan bawah skrin. Ini akan membawa anda ke profil anda. Untuk menyalin URL profil anda, cukup pergi ke bar alamat, pilih kandungan dan salin. Sekarang, tampalkannya di tempat yang diperlukan.

Jadi, anda mungkin boleh mengatakan bahawa mencari URL ke profil anda agak mudah di desktop. Malangnya, sebilangan besar orang tidak menggunakan Instagram di komputer mereka. Sekiranya mereka lebih suka memeriksa suapan IG dari unit desktop, kemungkinan besar mereka akan menggunakan aplikasi desktop. Ini hampir sama dengan aplikasi mudah alih dan mempunyai kebanyakan fungsi aplikasi mudah alih (misalnya, berbual).

Anda tidak dapat mencari URL Instagram anda menggunakan aplikasinya. Walau bagaimanapun, corak URL untuk profil Instagram semudah itu. Setiap profil mempunyai gabungan URL Instagram dan nama pengguna literal anda. Jadi, URL profil Instagram anda ialah //www.instagram.com/username.

Dalam keadaan di mana anda ingin mengirim URL profil anda kepada seseorang atau menempelkannya di medan di laman web, cara termudah untuk pergi adalah menggunakan versi laman web Instagram.

instagram

Kirim URL

Instagram menjadikan perkongsian foto dan video sangat mudah - di bawah setiap catatan di Instagram, terdapat ikon anak panah, yang menunjukkan ciri kongsi. Sekiranya anda menggunakan aplikasi mudah alih atau desktop, mengetuk ikon ini akan membuka pilihan untuk menghantar siaran kepada seseorang secara langsung. Anda juga boleh memilih beberapa profil untuk menghantarnya secara berasingan. Selalunya, ini adalah cara anda menghantar catatan kepada pengguna lain.

Oleh itu, anda mungkin ingin menghantar siaran yang berkenaan ke tempat lain di luar Instagram. Mungkin anda mahu kumpulan Facebook Messenger melihat foto tersebut dan mungkin anda memerlukan URL untuk forum dalam talian. Nasib baik, dengan mengikuti tiga titik, yang terletak di sudut atas setiap siaran, anda akan melihatnya Salin pautan pilihan. Klik atau ketuknya, bergantung pada sama ada anda menggunakan aplikasi desktop atau mudah alih.

Ini akan menyalin URL siaran yang dimaksudkan secara automatik. Sekarang, tampalkannya di mana sahaja anda perlukan dan cukuplah.

Akhirnya, jika anda menggunakan penyemak imbas untuk mengakses Instagram, mencari dan menyalin URL pos semudah menyalin URL lain dalam talian. Cukup klik foto yang dimaksud dan pilih dan salin URL dari bar alamat. Ini berfungsi walaupun siaran dibuka di tetingkap pop timbul.

url instagram

Sebagai alternatif, dengan mengikuti ikon Instagram Direct (ketika berada dalam penyemak imbas) anda akan melihat senarai pilihan saham yang merangkumi Kongsi ke Facebook, Kongsi ke Messenger, Kongsi ke Twitter, Kongsi melalui E-mel, dan Salin pautan.

Mendapatkan URL Profil Orang Lain

Anda mungkin mahu menghantar URL ke profil orang lain. Pada versi penyemak imbas, agak mudah. Pergi ke profil yang dimaksud, arahkan ke bar alamat dan salin URL. Kemudian, tampalkan di mana sahaja anda mahu ia dihantar.

Terdapat dua cara untuk berkongsi URL profil menggunakan aplikasi Instagram.

Cara pertama adalah berpusatkan Instagram. Setelah berada di halaman profil, arahkan ke ikon tiga titik di sudut kanan atas dan anda akan melihat senarai muncul. Ke arah bawah, anda akan melihatnya Kongsi Profil Ini pilihan. Dengan mengetuk entri ini, senarai akan muncul, seperti senarai yang anda lihat semasa berkongsi siaran atau cerita secara langsung. Pilih orang yang ingin anda hantar profil.

Sebagai alternatif, jika anda ingin menghantar profil seseorang ke sumber di luar Instagram, arahkan ke tiga titik yang disebutkan di atas. Hanya kali ini, pilih Salin URL Profil dari senarai. Sekarang, anda boleh menampal URL di mana sahaja anda mahu.

Berkongsi URL Luar di Instagram

Dengan menggunakan ciri sembang Instagram, Instagram Direct, anda boleh berkongsi pautan apa pun yang anda mahukan, seperti yang anda lakukan di aplikasi messenger lain. Cukup salin pautan yang dimaksud dan tampal ke dalam sembang langsung Instagram. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menambahkan pautan ke keterangan profil anda, anda tidak akan dapat menggunakannya jika anda menampalnya di Bio (ia tidak akan ditunjukkan sebagai pautan kepada pengguna lain dan mereka tidak dapat menyalinnya). Inilah yang Laman web bidang adalah, jadi pertimbangkan dengan teliti taktik penghubung anda.

Menambah pautan yang boleh diklik ke siaran Instagram tidak mungkin dilakukan pada siaran biasa. Pautan yang anda tampal ke keterangan tidak akan dapat diklik dan pengikut anda tidak dapat menyalinnya menggunakan aplikasi. Satu-satunya cara untuk menambahkan pautan yang boleh diklik ke siaran adalah dengan menjalankannya sebagai promosi Instagram. Oleh itu, pertimbangkan dengan teliti siaran yang anda promosikan.

Mengenai cerita, perkara sedikit lebih mudah. Sekiranya anda mempunyai 10,000 atau lebih pengikut, itu adalah. Untuk menambahkan pautan yang boleh diklik ke cerita anda, anda mempunyai Leret Ke Atas pilihan dalam menu penyesuaian cerita. Pilihan ini hanya tersedia apabila anda mencapai 10,000 pengikut.

Instagram dan URL

Seperti yang anda lihat, Instagram agak pelik mengenai URL secara umum. Beberapa URL senang dikongsi dan disalin, sementara yang lain (seperti URL anda sendiri) tidak dilengkapi dengan pilihan "salin" yang mudah. Sekiranya anda tidak fikir anda perlu mengetahui tentang URL di Instagram, anda akan mendapat perkara lain. Lebih baik mendidik diri sendiri dan mempunyai pengetahuan ini untuk dilupuskan.

Apa URL Instagram yang anda perlukan? Untuk apa anda menggunakannya? Adakah anda menganggap tutorial ini berguna? Jangan ragu untuk menambah petua, trik, atau pertanyaan ke bahagian komen di bawah.