Media Sosial

Berapa Nilai Poin Hadiah TikTok?

TikTok adalah aplikasi yang sangat menarik dan menggembirakan. Ia semakin popular di seluruh dunia, walaupun kebanyakan pengguna berada di Asia dan Amerika Utara. Pencipta menayangkan video klip pendek mengenai bakat dan minat mereka yang menghiburkan penonton di seluruh dunia. Penonton yang ingin menyumbang kepada pencipta kegemaran mereka boleh melakukannya dengan menghantar hadiah.

Berapa Nilai Poin Hadiah TikTok?

Terdapat sedikit maklumat rasmi dari TikTok mengenai hadiah, tetapi itulah sebabnya artikel ini ada di sini. Ketahui berapa nilai mata hadiah TikTok dan bagaimana anda boleh membelinya atau menguangkannya. Mata ini pada dasarnya adalah ganjaran untuk pencipta kandungan, tidak seperti sumbangan TV Twitch.

Pengaruh TikTok yang paling popular dapat menghasilkan ribuan dolar untuk setiap pos. Syarikat ini membuat percubaan untuk mengatur aliran tunai dalam aplikasi dengan menggunakan hadiah dan intan maya, jadi penting untuk memahami bagaimana mata wang digital ini berfungsi.

Hadiah TikTok

Setelah anda mencapai 1,000 pengikut, TikTok akan membolehkan anda menerima hadiah dari peminat anda semasa video Langsung anda. Hadiah maya sebenarnya adalah ikon mulai dari panda hingga ratu drama. Setiap hadiah ini menunjukkan jumlah dolar yang berbeza. Setelah mengumpulkan hadiah, anda boleh menukar ikon maya untuk berlian maya. Anda kemudian boleh menggunakan berlian untuk mengumpulkan wang sebenar menggunakan PayPal atau kaedah pembayaran selamat yang lain.

Hadiah dibeli dalam aplikasi TikTok menggunakan duit syiling. Duit syiling ini adalah satu-satunya pembelian wang yang dibenarkan dalam aplikasi. Setelah duit syiling dibeli, anda boleh mengklik ikon hadiah berwarna merah jambu sambil menonton video TikTok Live untuk menghantar ikon maya kepada pengguna lain.

Penting untuk disebutkan bahawa hanya mereka yang berumur 18 tahun ke atas yang boleh menghantar hadiah di TikTok. Setelah beberapa protes awam, syarikat tersebut terpaksa melaksanakan dasar yang melindungi pengguna yang lebih muda dari penipuan.

Kos untuk membeli setiap hadiah adalah seperti berikut:

Panda - Lima Syiling

Tangan Itali - Lima Syiling

Suka Bang - Dua puluh lima Syiling

Krim Matahari - Lima Puluh Duit Syiling

Pelangi Puke - Seratus Syiling

Konsert - Lima Ratus Duit Syiling

Saya Sangat Kaya - Satu Ribu Syiling

Ratu Drama - Lima Ribu Duit Syiling

Setelah menerima hadiah, pencipta dapat menukar hadiah mereka menjadi berlian, dan kemudian berliannya menjadi wang sebenar. Walaupun TikTok belum mengeluarkan cara mudah untuk menerangkan berapa nilai setiap hadiah, hadiah seperti ini:

 • Berlian bernilai 50% daripada nilai syiling
 • TikTok mengambil komisen sebanyak 50%

Pada asasnya, ini bermaksud bahawa jika anda mengirim Drama Queen kepada seseorang yang dibeli dengan harga lima ribu syiling, mereka akan mendapat sebilangan intan berharga kira-kira $ 0.5 sen setiap satu. Tidak semestinya banyak apabila anda memikirkannya dalam istilah tersebut, tetapi pencipta hebat dapat memperoleh beberapa hadiah dalam satu suapan langsung sehingga ada wang yang akan dihasilkan.

Pencipta boleh mengambil bahagian atau membuat cabaran dalam aplikasi untuk hadiah. Pengumpulan dana juga popular di laman media sosial. Penggalangan dana ini mempunyai pilihan 'menderma' dan melibatkan menolong orang lain yang memerlukan.

Sebelum menghantar hadiah di TikTok, perlu diketahui bahawa terdapat penipuan dalam aplikasi. Beberapa pengguna mencari hadiah dengan menawarkan suka dan ikuti untuk bentuk digital mata wang dalam aplikasi. Hadiah TikTok bertujuan untuk menyokong pencipta kegemaran anda, bukan menggunakannya sebagai taktik untuk menjadi lebih popular (kerana ini jarang berlaku).

Apa itu Titik Hadiah TikTok?

TikTok boleh memberi tekanan kepada pengguna baru kerana sukar untuk melacak semua mata wang dalam aplikasi. Sekiranya anda pergi ke tetapan profil anda, anda akan melihat menu Imbangan. Anda akan melihat berapa banyak duit syiling yang anda ada.

Syiling Tik Tok digunakan untuk membeli hadiah. Duit syiling terdapat dalam bentuk bundle, di mana kumpulan yang lebih besar menunjukkan potongan kuantiti. Inilah cara untuk mengakses baki Tik Tok anda:

 1. Buka TikTok pada peranti Apple atau Android anda.
 2. Ketik ikon profil di kanan bawah, bertajuk Saya.

  profil tik tok

 3. Buka menu Lagi di sudut kanan atas dan pilih Imbangan dari menu lungsur.

  menu tik tok

 4. Akan ada ikon duit syiling dan duit syiling yang ada. Ketik Isi semula untuk membeli lebih banyak duit syiling. Anda akan melihat kos pelbagai bundel, dari 100 hingga 10,000 syiling. Aplikasi dengan serta-merta menyesuaikan mata wang ke wilayah anda.

  baki tik tok

 5. Sebaik sahaja anda memilih paket, anda akan diminta kaedah pembayaran. Anda boleh menggunakan kad kredit yang disambungkan ke kedai mudah alih Apple atau Google.
 6. Setelah pembayaran selesai, akaun anda akan dikreditkan dengan jumlah syiling yang dibeli.

Wang syiling ini berharga dari $ 0,99 USD untuk 65 syiling atau $ 99,99 USD untuk 6,607 syiling. Setelah membuat pembelian, anda sudah bersedia untuk menghantar hadiah. Apabila baki anda hampir habis, anda akan menerima pemberitahuan untuk dimuat semula.

Perbezaan antara Duit Syiling, Hadiah, dan Berlian

Anda tidak boleh menukar duit syiling TikTok dengan mata wang sebenar. Perkara yang sama berlaku untuk mata hadiah. Satu-satunya perkara yang dapat dikeluarkan adalah berlian. Anda boleh mendapatkan jumlah berlian anda di bawah Baki. Berlian dianggarkan $ 0,05 USD tetapi TikTok juga mengekalkan bayaran di atasnya.

Nilai berlian berbeza dan bergantung sepenuhnya kepada pencipta TikTok, ByteDance. Anda boleh mengeluarkan jumlah minimum $ 100 hingga $ 1,000 seminggu. Sebarang jurang antara intan dan duit syiling pada Tik Tok diatasi dengan mata hadiah.

Sekiranya anda menyukai kandungan pelakon TikTok, teruskan dan beri mereka emoji tertentu. Ini akan mengeluarkan duit syiling dari baki wang anda dan menambahkannya dalam bentuk wang hadiah. Mata hadiah ini kemudiannya dapat ditukar menjadi berlian dan sekali lagi untuk nilai tunai dengan nilai tukar tertentu.

Ini dapat dibandingkan dengan langganan saluran Twitch, di mana anda membayar untuk menggunakan pelbagai emoji tersuai. Sama seperti Twitch, sumbangan Tik Tok adalah sukarela. Anda tidak perlu menghadiahkan duit syiling kepada sesiapa, tetapi anda boleh jika anda benar-benar menikmati kandungannya.

Cara Mengumpul Wang dari Tik Tok

Walaupun pelanggan tidak mempunyai cara untuk mengaut wang syiling mereka, pencipta kandungan dapat memperoleh wang dari kandungan mereka di Tik Tok. Anda memerlukan akaun PayPal yang sah untuk mendapatkan wang tunai berlian anda. Apabila anda mengumpulkan sejumlah mata hadiah dan mendapatkan intan anda, anda boleh mengubahnya menjadi mata wang negara anda.

Tanya TikTok Support sebarang pertanyaan yang mungkin anda ada mengenai prosesnya. Ini rumit dan mungkin memerlukan sedikit masa untuk benar-benar menjana wang pada Tik Tok. Walau bagaimanapun, ia dapat dilakukan dan ada pihak yang mencari wang dari sumbangan penonton dan kandungan tajaan mereka di Tik Tok.

Dapatkan Banyak Mata Hadiah

Salah satu aspek penting dalam pemberian TikTok adalah mendapatkan pengikut. Ini mudah jika anda mempunyai banyak bakat dan minat untuk membuat video. Dengan menggunakan perisian dan ciri penyuntingan dalam aplikasi seperti duet, anda dapat menjangkau 1.000 pengikut yang diperlukan untuk mula menerima hadiah.

Memahami nilai wang ikon digital ini bermaksud anda sudah bersedia untuk menghantar atau menerimanya dengan yakin. Seperti yang dinyatakan di atas, berhati-hatilah dengan penipu dan hadiah untuk suka atau ikuti.

Soalan Lazim

TikTok boleh menjadi tempat yang membingungkan. Jangan bimbang! Kami ada jawapan untuk lebih banyak soalan anda yang biasa di sini!

Saya tidak dapat menerima hadiah! Apa yang sedang berlaku?

Dasar Item Maya TikTok secara khusus menyatakan bahawa pengguna di bawah usia 16 tahun tidak dapat menerima hadiah TikTok. Ini mungkin kelihatan tidak adil bagi pengguna yang lebih muda (dan sebenarnya) tetapi polisi ini dirancang untuk melindungi pengguna yang lebih rentan dari eksploitasi.

Sebaliknya, secara rasmi, tidak ada orang di bawah usia 18 tahun (atau usia dewasa di wilayah mereka) yang dapat menerima Hadiah Mata. Tetapi, TikTok akan membenarkan pengguna tertentu menebus dan menerima hadiah. Sekiranya anda melebihi syarat umur minimum, hubungi sokongan TikTok untuk mendapatkan lebih banyak bantuan. Ada kemungkinan TikTok mencabut kemampuan anda untuk menjana pendapatan sekiranya anda melanggar piawaian masyarakat tertentu.

TikTok tidak akan menerima maklumat PayPal saya. Apa yang boleh saya lakukan?

Dasar TikTok menyatakan bahawa maklumat PayPal anda mesti sepadan dengan maklumat TikTok anda yang bermaksud bahawa nama mesti sepadan. Sekiranya terdapat ketidakcocokan maklumat, kami mempunyai artikel untuk menukar nama anda di TikTok di sini.