Media Sosial

Berapa kerapkah Peta Snapchat Dikemas kini?

Peta Snapchat, atau Peta Snap, masih merupakan ciri yang memecah belah walaupun beberapa bulan setelah dilancarkan. Beberapa orang yang saya bercakap untuk menganggapnya sangat baik sementara yang lain telah mematikannya atau menggunakan Snapchat kurang kerana itu. Walau bagaimana pun, semakin banyak yang anda tahu tentang cara kerjanya, semakin baik anda dapat menguruskannya. Bahagian ini akan membincangkan seberapa kerap kemas kini peta Snapchat, cara mematikannya dan beberapa trik kemas yang lain juga.

Berapa kerapkah Peta Snapchat Dikemas kini?

Snap Map dilancarkan lebih dari setahun yang lalu dan tidak terlalu lancar dengan masyarakat umum. Walaupun idea itu bagus, untuk melihat di mana rakan dan kenalan berada di dunia pada peta yang menarik, dalam praktiknya tidak begitu bagus. Ini adalah ciri pilihan jadi tidak ada yang dikongsi secara lalai dan mudah untuk melumpuhkan tetapi banyak orang walaupun terlalu mengganggu.

Bilakah peta Snapchat dikemas kini?

Peta Snap dalam masa nyata sehingga akan mengemas kini peta setiap beberapa saat. Berita baiknya adalah bahawa ia hanya akan melakukannya semasa anda membuka Snapchat. Oleh itu, jika anda biasanya peminat di Peta Snap tetapi mahu sedikit masa untuk diri sendiri, jangan gunakan Snapchat. Sekiranya anda terlalu paranoid, log keluar dari aplikasi dan matikan.

Setelah selesai, log masuk semula ke Snapchat dan Peta Snap akan segera dikemas kini dengan lokasi anda.

Siapa yang dapat melihat lokasi anda di Peta Snap?

Jadi sekarang anda tahu bahawa Peta Ringkas dikemas kini dalam masa nyata semasa aplikasinya terbuka, siapa yang dapat melihat di mana anda berada? Ada pengaturan untuk itu dalam menu tetapan peta yang memungkinkan Anda membatasi siapa yang dapat melihat lokasi anda.

Anda boleh memilih Mode Hantu yang menyembunyikan lokasi anda, Rakan Saya yang hanya membenarkan rakan Snapchat anda untuk melihat anda, Sahabat Saya Kecuali… yang membolehkan anda menyaring rakan atau Sahabat Ini sahaja yang membolehkan anda menentukan dengan tepat siapa yang dapat melihat di mana anda berada.

Anda boleh mengakses tetapan ini dengan:

  1. Buka Peta Snap dan pilih Tetapan.
  2. Pilih ‘Siapa Yang Boleh Melihat Lokasi Saya’.
  3. Pilih tetapan yang anda rasa paling sesuai dengan keadaan anda.

Sekiranya anda sama sekali tidak mahu menggunakan Peta Snap, pilih Mode Hantu dan tetapkannya untuk selama-lamanya. Ini adalah bagaimana anda berhenti muncul di Peta Snap sama sekali. Aktifkan Mode Hantu, tetapkannya selama-lamanya dan jalankan perniagaan anda. Ciri penjejakan lokasi Snapchat yang lain tetap berfungsi dan anda masih dapat menggunakan geoteg dan semua perkara yang baik tetapi anda tidak akan muncul di Peta Snap.

Cerita kami juga akan berkongsi lokasi anda

Ciri Cerita Kami Snapchat adalah mengenai lokasi dan pengalaman bersama. Sekiranya anda peminat festival atau ingin melihat bagaimana orang lain melihat karnival, permainan bola sepak atau acara lain, Kisah Kami adalah tempat anda melakukannya. Yang perlu anda ketahui adalah bahawa ciri ini juga berkongsi lokasi anda.

Berita baiknya adalah bahawa Kisah Kita hanyalah satu ciri rangkaian sosial dan bukan satu yang harus anda sertai. Snapchat mengumpulkan dan mengkategorikan entri Cerita Kami dan meletakkannya di sekitar acara sehingga anda dapat melihat siapa lagi di sana dan bagaimana mereka menikmati ia. Ini adalah satu lagi ciri Snapchat yang sangat baik yang pada hakikatnya banyak berkongsi tentang di mana anda berada.

Untuk menghantar entri Cerita Kami:

  1. Buat Snap seperti biasa.
  2. Pilih Kisah Kami dari skrin Hantar Ke.
  3. Pilih anak panah biru untuk dimuat naik.

Ketahuilah bahawa anda berkongsi lokasi anda pada masa yang sama!

Sekiranya anda menyiarkan entri Cerita Kami dan ingin menghapusnya sekarang anda tahu berapa banyak yang anda kongsi, anda boleh:

  1. Pilih profil Snapchat anda dan pilih Kisah Saya.
  2. Pilih Snap yang ingin anda alih keluar.
  3. Pilih ikon tong sampah untuk dihapuskan.

Sudah tentu, peraturan 24 jam yang biasa berlaku untuk Cerita Kami seperti yang berlaku pada Snaps sehingga anda tidak perlu risau tentang catatan sejarah.

Peta Ringkas

Ketika Snap Maps pertama kali dilancarkan, itu tidak dipenuhi dengan pujian universal. Saya tidak senang melihatnya tetapi dengan cepat melihat bahawa anda boleh mematikan ciri dengan Mode Hantu. Pengguna memerlukan masa yang lama untuk menerima ciri ini dan kebanyakan orang yang saya kenal sebenarnya tidak menggunakannya kecuali untuk acara seperti pertunjukan atau festival.

Namun, jika anda menguruskan Peta Snap dengan betul, ia dapat menambahkan tahap baru dalam interaktiviti dan bersama dengan Cerita Kami, dapat menunjukkan perspektif mengenai perkara-perkara yang tidak pernah anda lihat sebelumnya. Walaupun saya tidak suka berapa banyak data yang saya kongsi di Snapchat, ciri ini terlalu baik untuk diabaikan!