Media Sosial

Berapa kerapkah kemas kini wawasan Instagram?

Berapa kerapkah Instagram Insights dikemas kini? Bagaimana saya dapat menggunakannya untuk menganalisis usaha pemasaran saya? Bagaimana saya boleh mendaftar ke Insights Instagram? Soalan dan banyak lagi akan dijawab di sini.

Berapa kerapkah kemas kini wawasan Instagram?

Insight Instagram adalah bahagian analitik rangkaian sosial. Ia digunakan terutamanya oleh pemasar media sosial untuk melihat bagaimana khalayak berinteraksi dengan jenama, seberapa berkesan kempen yang berbeza, berapa banyak pengunjung yang terlibat dengan jenama tersebut dan banyak perkara lain. Pemasar menyukai data dan Insight Instagram menyediakan seberapa banyak yang anda boleh makan.

Bagaimana anda mendaftar ke Insights Instagram?

Insight Instagram hanya tersedia untuk akaun perniagaan. Sekiranya anda ingin menggunakannya untuk pemasaran anda, maka anda perlu menggunakan akaun perniagaan dan mendaftar untuk Wawasan. Prosesnya mudah dan masih percuma buat masa ini. Anda memerlukan Halaman Facebook yang ada untuk perniagaan anda dan akaun anda juga perlu diumumkan. Akaun peribadi tidak boleh ditukar menjadi akaun perniagaan.

  1. Log masuk ke Instagram dan pilih profil anda.
  2. Pilih ikon roda gigi untuk mengakses tetapan.
  3. Pilih Tukar ke Profil Perniagaan dalam senarai tetapan.
  4. Tambahkan halaman perniagaan Facebook anda apabila diminta.
  5. Kaji maklumat hubungan anda untuk memastikan semuanya betul.
  6. Pilih Selesai.

Anda akan mendapat pemberitahuan untuk memberitahu anda bahawa akaun Instagram anda sekarang adalah akaun perniagaan tetapi anda boleh mula menggunakannya dengan segera.

Cara mengakses Wawasan Instagram

Setelah bertukar ke akaun perniagaan, anda dapat melihat Wawasan Instagram dari profil anda. Anda akan melihat ikon baru di bahagian atas yang kelihatan seperti grafik. Di sinilah anda menjumpainya. Pilih grafik dan anda akan melihat beberapa data mengenai siapa yang telah berinteraksi dengan akaun anda. Sekiranya anda mengakses Maklumat selepas menukar ke akaun perniagaan, anda mungkin belum melihat apa-apa. Ia memerlukan masa untuk mengumpulkan data yang digunakan dalam analisis.

Anda mesti melihat tiga tab, Aktiviti, Kandungan dan Penonton. Aktiviti akan menunjukkan kepada anda berapa banyak kunjungan yang dilakukan oleh akaun anda dan berapa banyak klik yang dilakukan oleh laman web anda dari pengguna Instagram. Anda juga harus melihat grafik Discovery yang menunjukkan dari mana pengunjung datang dan apa yang mereka lihat.

Kandungan menunjukkan kepada anda catatan di profil Instagram anda, Cerita, video dan sebarang catatan berbayar atau iklan yang telah anda terbitkan. Anda dapat melihat bagaimana prestasi kandungan anda dengan menunjukkan tayangan, pandangan, keterlibatan dan sebagainya.

Penonton memberi anda data mengenai siapa yang melihat kandungan Instagram anda. Itu termasuk demografi mereka, ketika mereka berada dalam talian, dari mana asalnya, julat umur, jantina dan berapa banyak pengikut yang anda dan mereka miliki.

Berapa kerapkah Instagram Insights dikemas kini?

Setelah akaun perniagaan anda berjalan sebentar, Instagram Insights akan menunjukkan data mingguan kepada anda. Data disusun dan disimpan secara berterusan, tetapi Wawasan memberi anda seminggu dalam satu masa. Ini dikemas kini setiap 24 jam mengikut jadual berjalan, jadi anda melihat 7 hari pada satu masa, dikemas kini setiap hari.

Ini cukup lama untuk dapat memiliki data yang cukup untuk dianalisis tetapi cukup pendek untuk bertindak balas dengan cepat terhadap perubahan atau memperbaiki pendekatan anda tanpa membuang banyak waktu.

Bagaimana saya dapat menggunakan Instagram Insights untuk menganalisis usaha pemasaran saya?

Cara anda menggunakan Insight Instagram bergantung sepenuhnya kepada apa yang ingin anda capai. Pemasaran media sosial bukanlah satu ukuran yang sesuai dengan semua penyelesaian. Anda boleh membina kesedaran jenama, menghasilkan petunjuk, membina komuniti yang kuat atau sesuatu yang sama sekali berbeza.

Mari gunakan peningkatan kesedaran jenama sebagai contoh kerana itu adalah tujuan yang sangat umum. Dalam kes ini, anda akan berminat dengan tiga titik data utama, jumlah pengikut, tera dan jangkauan. Semua ini boleh didapati di gambaran umum tetapi anda boleh mengetahui secara terperinci lebih lanjut mengenai Instagram Insights.

Kiraan pengikut akan berada di halaman utama Instagram Insights. Ini akan menunjukkan kepada anda berapa banyak pengikut yang dimiliki oleh akaun anda. Untuk kesedaran jenama, membina nombor ini sangat penting.

Tayangan diakses dari Kandungan. Anda dapat melihat berapa banyak tayangan yang diterima oleh siaran, Kisah atau kandungan anda di sini. Anda boleh memperbaikinya bergantung pada demografi khalayak yang akan anda perolehi dari tab Khalayak.

Jangkau mengesan bilangan tontonan tetapi hanya pandangan yang unik. Tayangan tidak membezakan antara akaun jadi ini memberitahu anda berapa banyak pandangan unik yang diterima oleh kandungan anda.

Kami dapat menghabiskan puluhan tutorial membincangkan bagaimana Insight Instagram berfungsi, data apa yang berguna untuk situasi apa dan cara terbaik menggunakannya. Anda mungkin lebih berguna untuk mendaftar ke akaun perniagaan anda dan mula meneroka dalam masa anda sendiri. Tidak ada yang mengalahkan pembelajaran dengan melakukan!

Adakah anda menggunakan Wawasan Instagram? Ada petua untuk pengguna baru? Kongsikan di bawah jika anda melakukannya!