Permainan

Cara Membiakkan Penyu di Minecraft

Ketika Minecraft Bedrock dibebaskan hampir satu dekad yang lalu, ia menambah 3,000 spesies ikan, termasuk Bubble Columns, Drown Zombies, dan, tentu saja, Sea Turtles. Jadi, apa yang menjadikan Penyu Laut begitu istimewa? Nah, tidak seperti kebanyakan spesies yang ditambahkan, pemain sebenarnya dapat membiakkan Sea Turtles.

Cara Membiakkan Penyu di Minecraft

Walaupun pelepasan telah tersedia selama bertahun-tahun sekarang, beberapa pemain masih memerlukan bantuan untuk belajar membiakkan penyu laut. Artikel ini akan mengajar anda bagaimana anda dapat membiakkan Penyu Laut dan mengajar anda lebih banyak mengenai spesies maya yang menarik ini.

Penyu Laut yang tumbuh sepenuhnya sering kali menjadi lokasi bioma Pantai di Minecraft. Anda boleh menjumpainya dengan berjalan di sepanjang pantai atau berenang di air. Sudah tentu, anda boleh menelurkan kura-kura atau Telur Spawn dengan menggunakan cheat, tetapi ini tidak betul-betul sesuai semangat Minecraft.

Cara Membiakkan Penyu di Minecraft

Sebelum kita membahas lebih banyak maklumat mengenai Penyu Laut di Minecraft, mari kita lihat bagaimana tepatnya seseorang membiakkannya. Terdapat dua perkara yang anda perlukan untuk membiakkan Penyu Laut: dua anggota spesies dan sekurang-kurangnya dua item Rumpai Laut.

  1. Cari di Least Two Turtles. Sudah tentu, untuk membiakkan penyu, anda memerlukan dua penyu induk.

  2. Gali lubang di pasir sekitar (sekurang-kurangnya) dua kura-kura.

  3. Gunting Kraf. Item ini memerlukan dua Besi Ingot, yang dibuat menggunakan Bijih Besi. Pergi ke menu kerajinan dan letakkan satu Bijih Besi di kotak kedua di barisan atas grid kerajinan 3 × 3. Kemudian, letakkan Bijih Besi yang lain di kotak pertama barisan tengah kedua. Sekarang, buat Shears.

  4. Dapatkan Rumpai Laut. Rumpai laut harus terletak di bawah air berhampiran pantai. Letakkan gunting ke tangan anda seperti senjata atau barang aksi di Minecraft. Arahkan ke ranjang Seagrass dan gunakan Shears untuk mendapatkan Seagrass. Anda sekurang-kurangnya memerlukan dua perkara ini.

  5. Sekarang, beri makan setiap penyu dengan Rumpai Laut. Setelah anda makan kedua kura-kura, hati merah akan muncul di atasnya

  6. Selepas beberapa ketika, hati akan hilang. Kemudian, salah satu dari dua Penyu Laut harus mula menggali dan bertelur hingga empat telur di tanah.

  7. Sekarang, semua yang tinggal menunggu bayi Penyu Laut menetas. Mereka hanya akan menetas pada waktu malam, jadi jangan menunggu-nunggu di siang hari. Untuk menumbuhkan Penyu Laut bayi menjadi dewasa, beri makan sepuluh item Rumpai Laut.

Tingkah Laku Penyu Laut dan Mekanik Telur

Penyu Laut adalah makhluk Minecraft yang pasif. Itu bermaksud bahawa mereka tidak akan melawan ketika diserang. Ini penting untuk diingat kerana kura-kura kadang-kadang diserang oleh pelbagai makhluk Minecraft, dari Zombies hingga Ravagers. Sekiranya anda berencana untuk membuat ladang Penyu Laut, bersiaplah untuk menerapkan beberapa langkah pertahanan. Selain itu, ingatlah bahawa, walaupun Penyu Laut cukup lambat di daratan kering, mereka cepat di perairan. Mengetahui perkara ini akan membantu anda menyelesaikannya dengan lebih mudah.

Setelah diletakkan, telur Penyu Laut sangat rapuh. Sekiranya anda atau entiti Minecraft lain berdiri di atas telur, kemungkinan ia akan pecah. Selain itu, menjatuhkan telur kemungkinan akan mengakibatkannya pecah. Jadi, berhati-hatilah dengan mereka. Ingatlah bahawa penyu dewasa juga boleh memecahkan telur. Simpan telur dengan selamat.

Fakta yang menyeronokkan mengenai penyu bayi: di 0.12 blok, mereka adalah kumpulan terkecil di Minecraft. Ini hanyalah satu lagi alasan lucu untuk mempunyai pasangan penyu Sea Turtle.

Soalan Lazim

1. Adakah penyu Minecraft berkembang biak secara semula jadi?

Tidak, Penyu Laut di Minecraft hanya berkembang biak jika diberi makan Rumpai Laut. Mereka juga tidak akan mencari dan memakan Rumpai Laut sendiri. Untuk pembiakan, penyu perlu diberi makan Rumpai Laut dan berdekatan dengan satu sama lain.

2. Apakah langkah-langkah untuk membuat penyu membiak?

Tidak ada cara untuk membuat penyu membiak sendiri. Anda mesti memberi mereka Rumpai Laut.

3. Bagaimana penyu bertelur di Minecraft?

Penyu yang hamil akan menggali lubang di pasir dan bertelur di antara satu hingga empat telur. Namun, anda harus perhatikan bahawa setiap Penyu Laut memiliki "rumah". Ini adalah tempat di mana ia menetas. Oleh itu, seekor kura-kura hanya akan bertelur di pantai di mana ia menetas. Jangan terkejut apabila anda melihat seekor kura-kura sedang berjuang untuk sampai ke pantai rumahnya setelah keluar dari mod cinta.

4. Apa yang boleh anda lakukan dengan penyu di Minecraft?

Memelihara kura-kura adalah pengalaman yang lucu dan menyeronokkan, tetapi kelucuan dan pembiakan itu sendiri bukan satu-satunya sebab mengapa seseorang ingin menjadikan Sea Turtles berkembang biak. Penyu bayi membesar menjadi orang dewasa dari masa ke masa (anda boleh memberi mereka 10 item Rumpai Laut untuk mempercepat). Ketika mereka dewasa, mereka akan menjatuhkan scute. Kumpulkan lima scute, dan anda boleh membuat cangkang kura-kura, yang boleh anda pakai dan pakai di bawah air untuk mencetuskan pernafasan air.

Kerang penyu juga dapat digunakan untuk membuat ramuan yang disebut "penyu tuan." Ramuan ini akan memberikan pemain Slowness IV dan Resistance IV.

5. Di mana penyu bertelur di Minecraft?

Penyu dapat dijumpai di Overworld, terutama di lokasi bioma pantai / lautan. Perlu diingat bahawa mereka tidak akan muncul di varian bersalji di kawasan ini atau di tepi batu. Mereka bergerak dalam kumpulan sekitar lima, 10% daripadanya cenderung bayi. Di Minecraft Bedrock, kira-kira dua hingga enam kura-kura tingkat tujuh (atau lebih tinggi) dihasilkan.

Bayi Penyu Laut bertelur di Minecraft, tetapi menunggu untuk menghadapi lima kura-kura bayi boleh memakan masa. Menyerahkan perkara itu ke tangan anda sendiri adalah kaedah terbaik untuk sampai ke sini.

6. Berapa lama penyu bertelur di Minecraft?

Setelah salah satu penyu kembali ke pantai asalnya, ia akan menggali lubang pasir dalam beberapa saat dan bertelur beberapa saat selepas itu. Keseluruhan proses peletakan berlangsung sekitar 10-30 saat. Penetasan, bagaimanapun, boleh memakan masa dan berlaku pada waktu malam.

7. Mengapa saya tidak dapat membiak kura-kura di Minecraft?

Oleh itu, anda telah mengumpulkan dua atau lebih kura-kura dan berjaya menjadikannya kawin, tetapi salah satu kura-kura itu terus berusaha melarikan diri, dan kedua-dua kura-kura itu tidak bertelur. Seperti yang dijelaskan sebelumnya, seekor kura-kura tidak akan bertelur kecuali di pantai rumahnya sendiri. Masa juga tidak akan membantu di sini. Oleh itu, jika anda ingin membuat ladang penyu, anda perlu memastikan bahawa ia ada di pantai. Anda juga tidak boleh mencari kura-kura di pantai yang berlainan - lihat yang tempatan.

Perkara yang baik adalah bahawa anda akan mendapat ladang penyu dengan semua yang anda perlukan di dekatnya - Penyu Laut dan Rumpai Laut.

Mengakhiri

Seperti yang anda lihat, Penyu Laut mengawan jauh dari kompleks. Anda tidak memerlukan terlalu banyak item, dan keseluruhan pengalaman boleh menyenangkan. Selain menjadi aktiviti yang keren, penyu bayi menjatuhkan scutes yang dapat anda gunakan untuk membuat cangkang penyu untuk bernafas di bawah air. Selain itu, anda boleh membuat ramuan yang memberi anda ketahanan. Bahagian yang paling baik - anda tidak mendapat curang dengan membunuh kura-kura bayi; mereka dijatuhkan ketika anak-anak kecil membesar.

Adakah anda berjaya mengawan dua Penyu Laut? Adakah anda menghadapi sebarang masalah? Jangan ragu untuk melayari bahagian komen di bawah dan meminta bantuan.