Internet

Cara Membeli Saham dengan RobinHood

Apa yang dimulakan sebagai projek haiwan peliharaan dua graduan Stanford dengan cepat berubah menjadi salah satu platform perdagangan yang paling mengganggu sehingga kini. Robinhood bertujuan untuk merevolusikan perdagangan dengan menghapus yuran komisen untuk perdagangan di platform.

Cara Membeli Saham dengan RobinHood

Akibatnya, platform ini mendapat perhatian ramai, terutama di kalangan milenium. Bahagian berikut memberikan maklumat mengenai cara berdagang di platform. Selain itu, artikel itu menerangkan beberapa soalan yang mungkin anda ada.

Bagaimana Membeli Saham Robinhood?

Membeli saham di Robinhood sangat mudah di aplikasi mudah alih dan melalui papan pemuka berasaskan web. Bahagian berikut memberikan panduan ringkas untuk kedua kaedah dan menganggap anda sudah membuat dan log masuk ke akaun anda.

Papan Pemuka Berasaskan Web

 1. Pergi ke halaman perincian. Di sinilah anda dapat mengesan pendapatan, prestasi saham, dan penilaian penganalisis. Ketik ikon kaca pembesar dan cari stok yang ingin anda beli.

 2. Klik pada stok yang ingin anda beli.

 3. Ketik jumlah yang ingin anda belanjakan kemudian klik pada 'Review Order'.

 4. Ikuti petunjuk yang tinggal untuk membeli stok anda.

Aplikasi Mudah Alih

 1. Buka aplikasi Robinhood di telefon anda dan ketuk kaca pembesar di bahagian bawah skrin. Dari sini anda boleh mencari mengikut kategori atau mencari syarikat tertentu untuk membeli stok.

 2. Apabila anda berada di syarikat atau kategori, ketuk stok yang ingin anda beli. Kemudian, ketik pilihan ‘Beli’ di bahagian bawah halaman.

 3. Taipkan jumlahnya (dalam dolar). Sekiranya anda ingin membuat pesanan, ketuk "Dolar" di sudut kanan atas, kemudian masukkan nombor pin anda dan ketuk 'Ulasan.'

 4. Periksa pesanan anda sebelum pengesahan akhir dan ketuk "Edit" untuk membuat perubahan. Leret ke atas untuk menyelesaikan pesanan.

Bagaimana Membiayai Akaun Robinhood Anda?

Robinhood menjadikan simpanan wang menjadi mudah dan anda boleh melakukannya melalui aplikasi mudah alih dan papan pemuka web. Berikut adalah langkah-langkah untuk setiap kaedah.

Papan Pemuka Berasaskan Web

 1. Di bahagian kanan atas papan pemuka, pilih "Akaun" kemudian "Perbankan."
 2. Di sebelah kanan papan pemuka, klik panel "Pemindahan" dan pilih akaun untuk memindahkan dana dari. Kemudian, taipkan jumlahnya.
 3. Pilih "Tinjau" untuk memeriksa jumlahnya, lalu selesaikan tindakan dengan mengklik "Kirim".

Aplikasi Mudah Alih

 1. Pilih "Akaun" anda. Pada iOS, ia adalah ikon orang di kanan bawah skrin. Untuk pengguna Android, ini adalah ikon Menu di kanan atas skrin.
 2. Pilih "Pemindahan", kemudian "Pindah ke Robinhood" dan pilih akaun anda.
 3. Taipkan jumlah deposit, tinjau, dan serahkan untuk menyelesaikan tindakan.

Nota PENTING: Pada hari bekerja, mungkin deposit hingga $ 50,000. Robinhood tidak mengambil cek, tetapi mereka yang mempunyai akaun Pengurusan Tunai boleh mengaktifkan deposit langsung.

Soalan Lazim Tambahan

Bolehkah Saya Membeli Saham Robinhood?

Pada masa penulisan, anda tidak dapat membeli stok Robinhood kerana syarikat itu belum disenaraikan. Syarikat itu tidak mendedahkan tarikh IPO, tetapi ia mungkin berlaku tidak lama lagi.

Pada suku pertama 2021, Robinhood berada di tengah pertempuran antara pelabur runcit institusi dan dalam talian yang mengejar AMC Entertainment dan GameStop. Ramai pelabur membeli saham syarikat-syarikat ini melalui Robinhood.

Ini adalah tanda yang menjanjikan, tetapi anda masih perlu menunggu sehingga syarikat itu tersenarai.

Adakah Robinhood Selamat untuk Pelabur?

Ya, Robinhood selamat. Syarikat ini berada di bawah peraturan SEC (Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa). Mereka juga merupakan ahli FINRA (Lembaga Pengawalseliaan Industri Kewangan).

Lebih baik lagi, akaun anda dilindungi melebihi liputan SIPC (Securities Investor Protection Corporation) standard. Lebih tepat lagi, terdapat "kelebihan SIPC" setelah SPIC standard habis, dan ini meliputi perkara berikut:

• Sekuriti $ 10 juta untuk setiap pelanggan

• $ 1.5 juta (deposit tunai)

Bilakah Saya Boleh Membeli Saham Robinhood?

Secara amnya, pasaran dibuka untuk perdagangan antara jam 9: 30-4: 00 PM EST pada hari bekerja. Walau bagaimanapun, Robinhood menawarkan perdagangan berjam-jam, jadi anda boleh berniaga sebelum dan selepas pasaran. Waktu adalah seperti berikut:

• Pra-Pasar - 30 minit lebih awal dari pasar (9:00 pagi)

• Waktu Larut Malam - 2 jam selepas pasaran ditutup (18:00)

Semasa berdagang selama beberapa jam, harga saham yang disenaraikan adalah harga masa nyata. Pesanan yang anda buat pada waktu tersebut dapat dipenuhi di pasar terbuka atau pada awal waktu tambahan.

Nota PENTING: Anda boleh menjalankan perdagangan dua minit sebelum waktu lanjutan bermula (8:58 AM). Terdapat pasaran yang menyokong waktu yang lebih luas daripada yang digunakan oleh Robinhood.

Adakah Robinhood Broker yang Baik untuk Digunakan untuk Perdagangan Hari?

Ya, Robinhood adalah broker yang baik untuk perdagangan hari, tetapi ada perkara tertentu yang harus anda ketahui.

Pertama, ramai yang menyukai Robinhood kerana membuat perdagangan hari dapat diakses oleh semua orang melalui aplikasinya. Keseluruhan pengalaman telah dimainkan sehingga sangat menarik bagi milenium. Namun, anda memerlukan akaun yang cukup besar untuk memperoleh keuntungan yang besar.

Akaun Robinhood rata-rata adalah antara $ 1,000- $ 5,000 yang mungkin tidak mencukupi untuk melihat pulangan yang anda harapkan. Anda juga perlu memperhatikan peraturan dan jenis pesanan PDT (Pattern Day Trader).

Bolehkah Anda Menjual Dengan Jual Ringkas di Robinhood?

Buat masa ini, anda tidak boleh menjual secara rasmi di Robinhood. Aplikasi ini menawarkan anda untuk membeli opsi put, yang dapat dianggap sebagai strategi multi-dimensi untuk stok pendek. Selagi anda mengetahui pemboleh ubah yang mempengaruhi harga, pilihan meletakkan boleh menguntungkan seperti pemendekan.

Anda juga boleh membuka Robinhood Gold, yang merupakan akaun margin. Kemudian, cari stok untuk menjual pendek, dan cari strategi keluar anda. Tetapi sila berhati-hati; ini adalah strategi yang sangat berisiko, dan kerugian ditolak dari nilai akaun anda, bukan hanya dana yang dipinjam. Oleh itu, ada kemungkinan margin akan meningkatkan kerugian anda.

Adakah Percuma Membeli Saham Robinhood?

Ya, percuma untuk membeli saham, menukarnya, dan menukar dana di Robinhood. Perkara yang sama berlaku untuk perdagangan dan membeli cryptocurrency dengan aplikasi. Syarikat itu mendakwa bahawa perkhidmatan tersebut akan bebas komisen selama-lamanya.

Tetapi, SRO (organisasi pengawalseliaan diri) seperti FINRA akan mengenakan yuran semasa anda menjual. Bayarannya kecil dan dikenakan untuk semua penjualan tidak kira broker. Aplikasi akan memberikan yuran kepada anda, kemudian menyerahkan dana ke SRO yang betul.

Terdapat dua lagi yuran FINRA yang harus anda ketahui.

1. Bayaran Urus Niaga Peraturan - ini adalah bayaran yang FINRA bayar kepada SEC, dan Robinhood mungkin memberikannya kepada anda jika nilai penjualan anda melebihi $ 500.

2. Yuran Aktiviti Dagangan - FINRA mengenakannya kepada syarikat broker dan Robinhood akan menyerahkannya kepada anda sekiranya penjualan anda melebihi 50 saham. Tetapi, yuran itu sendiri sangat kecil.

Selain daripada itu, anda mungkin perlu membayar ADR (Resit Depositari Amerika). Ini adalah untuk saham asing yang boleh anda jual di bursa AS. Lazimnya, bayaran sesaham antara $ 0,01- $ 0,03.

Adakah Sah Membeli Saham Dengan Robinhood?

Ya, adalah sah untuk membeli saham dengan Robinhood. Tetapi berdasarkan tuntutan undang-undang baru-baru ini terhadap syarikat itu, anda mungkin mempercayai sebaliknya.

Sekumpulan pengguna menggugat platform tersebut kerana menyekat perdagangan saham tertentu agar tidak berubah. Ini mungkin kelihatan seperti tindakan tidak adil, tetapi platform ini mempunyai hak undang-undang untuk melakukannya. Langkah itu bertujuan untuk mencegah peniaga maverick menaikkan harga yang boleh mengganggu pasaran.

Adakah Selamat Membeli Saham Robinhood?

Ya, sangat selamat untuk membeli stok di Robinhood. Seperti disebutkan sebelumnya, SEC mengatur pertukaran dan mereka adalah anggota FINRA. Anda juga mendapat lapisan keselamatan tambahan yang disebut "kelebihan SPIC." Jadi, tidak ada alasan untuk membimbangkan wang anda selagi anda membuat perdagangan yang baik.

Mengapa Anda Menawarkan Pecahan Saham?

Robinhood ingin mendemokrasikan perdagangan dan kewangan, dan saham pecahan membolehkan semua orang mendapat tindakan. Jika tidak, orang mungkin tidak mempunyai cukup kaedah untuk memulakan perdagangan.

Untuk menjelaskan, saham pecahan membolehkan anda melabur satu dolar, misalnya, dalam stok yang mungkin berharga ratusan dolar. Oleh itu, anda mempunyai fleksibiliti untuk membeli hanya sebahagian kecil bahagian dan mengurangkan risiko kerana anda tidak mengikat semua wang anda ke seluruh bahagian.

Saham pecahan juga membolehkan anda membina portfolio yang pelbagai tanpa mengeluarkan banyak wang.

Bagaimana Anda Berdagang Saham Pecahan?

Platform ini membolehkan anda berdagang dalam dolar atau saham. Inilah cara untuk melakukannya.

Berdagang Saham

1. Di dalam aplikasi, pilih "Jual dalam Saham" atau "Beli dalam Saham", kemudian ketik jumlah yang diinginkan - minimum ialah 0.000001 saham.

2. Navigasi ke halaman saham, pilih "Perdagangan" dan pilih "Jual" atau "Beli" pilihan.

3. Klik atau ketik perkataan hijau di bahagian kanan atas skrin. Saya boleh mengatakan "Dolar." Kemudian, pilih "Beli dalam Saham."

Berdagang dalam Dolar

1. Buat pesanan untuk "Jual dalam Dolar" atau "Beli dalam Dolar." Ketik jumlah yang diinginkan dan Robinhood menukarnya menjadi saham.

2. Navigasi ke halaman saham, pilih Perdagangan, kemudian klik '' Jual '' atau '' Beli. ''

3. Pilih kata hijau yang dapat mengatakan "Saham." Sekali lagi, ia berada di kanan atas skrin. Kemudian, selesaikan tindakan dengan mengetuk "Beli dalam Dolar."

Selamat Berniaga

Apabila semuanya telah selesai, perdagangan dengan Robinhood adalah selamat, mudah dan fleksibel. Hebatnya aplikasi ini membolehkan pembahagian pecahan, memberi pilihan kepada semua orang untuk mendapatkan rasa pasaran saham.

Jadi, tidak ada alasan untuk ragu-ragu melaburkan wang ke syarikat kegemaran anda.

Apa pengalaman anda dengan aplikasi ini? Adakah anda mendapati Robinhood mudah digunakan? Beritahu kami lebih banyak di bahagian komen di bawah.