PC & Mudah Alih

Cara Membeli Buku yang Boleh didengar

Meringkuk di atas katil dengan buku yang bagus adalah hiburan dan kesenangan lama. Namun, kita hidup dalam dunia pelbagai tugas, tarikh akhir, dan hari yang penuh dengan tugas. Di sinilah buku audio masuk; memudahkan anda mendengar buku kegemaran anda.

Cara Membeli Buku yang Boleh didengar

Walaupun anda boleh mendapatkan buku audio di mana-mana hari ini, Audible adalah salah satu pilihan yang lebih popular. Ini adalah perkhidmatan berasaskan Amazon yang menjadikan penyemakan imbas dan pembelian jenis kandungan semudah membuat pesanan Amazon.

Dalam entri ini, anda akan mempelajari cara membeli buku di Audible, dan lebih banyak lagi mengenai perkhidmatan ini, secara umum.

Cara Membeli Buku dari Didengar

Audible adalah perkhidmatan buku audio berasaskan langganan. Ini bermaksud bahawa anda dikenakan bayaran bulanan atau tahunan, bergantung pada pilihan anda.

Pelan Audible Plus dan Audible Premium Plus menawarkan percubaan 30 hari, yang membolehkan anda menggunakan perkhidmatan selama 30 hari secara percuma. Dengan percubaan ini, anda mendapat satu buku audio percuma untuk memulakan anda. Mulai dari itu, Audible akan mengenakan bayaran bulanan kepada anda untuk langganan anda. Anda juga mendapat kredit setiap bulan, yang boleh anda gunakan untuk membeli buku secara percuma.

Anda boleh membeli buku menggunakan Audible melalui laman web atau penyemak imbas mudah alih anda. Perlu diingat bahawa, walaupun aplikasi Audible tersedia untuk peranti Android, iOS, dan Kindle, anda tidak dapat membeli melalui aplikasi itu sendiri (lebih lanjut mengenai perkara ini di bahagian FAQ di bawah).

Aplikasi Audible iOS / Android / Kindle digunakan sebagai jenis perpustakaan, dari mana anda dapat mengakses semua kandungan buku audio anda.

Namun, pembelian di Audible dapat dilakukan melalui laman web mudah alih.

Bagaimana Membeli Buku yang Boleh didengar di Mac, Windows, atau Chromebook?

Sama ada anda menggunakan sistem berasaskan macOS, komputer Windows, atau Chromebook, anda akan membeli kandungan dari Audible melalui penyemak imbas. Sebaik sahaja anda mengakses penyemak imbas pilihan anda, semuanya akan berfungsi sama.

 1. Buka penyemak imbas pilihan anda.
 2. Pergi ke laman web pilihan anda yang didengar.

 3. Log masuk menggunakan kelayakan akaun Amazon anda.

 4. Cari buku Audible yang ingin anda beli.

 5. Pilih tajuk.

 6. Sediakan akaun anda (jika anda belum melakukannya).
 7. Tambahkan maklumat pembayaran anda.

 8. Pilih kaedah pembayaran (mata wang atau Kredit yang dapat didengar).

 9. Sahkan pembelian.

Cara Membeli Buku yang Boleh didengar di iOS / Android

Sama ada anda menggunakan iPhone, iPad, atau perangkat Android, prinsip membeli buku dari Audible tetap sama, seperti bagaimana anda akan menggunakan penyemak imbas mudah alih.

 1. Buka penyemak imbas mudah alih pilihan anda.

 2. Pilih tajuk yang ingin anda beli.

 3. Masukkan maklumat pembayaran anda.

 4. Sahkan pembelian.

Cara Membeli Buku yang Boleh didengar untuk Orang Lain

Setiap buku mengenai Audible dapat dihadiahkan kepada orang lain, sama seperti yang dapat dibeli. Ya, ini bermaksud bahawa anda dapat membeli seseorang buku dengan menggunakan wang atau kredit yang dapat didengar. Perhatikan bahawa orang itu tidak semestinya menjadi ahli yang boleh didengar. Inilah cara membeli buku yang Boleh didengar untuk orang lain:

 1. Pergi ke laman web yang boleh didengar menggunakan komputer anda.
 2. Cari buku yang ingin anda berikan dan pergi ke halamannya.

 3. Di sebelah kanan halaman, di bawah pilihan pembelian dan Wish List, klik Beri sebagai hadiah.

 4. Anda boleh memilih sama ada anda mahu menghantar e-mel buku kepada seseorang atau mencetak kod dan menghantar hadiah itu sendiri.

 5. Isi bidang yang diperlukan.

 6. Pilih tarikh yang anda mahukan hadiah itu dihantar.
 7. Anda akan diminta untuk menambah nota (jika anda mahu).

 8. Sahkan pembelian dan pilih Beli dengan harga [jumlah].

 9. Periksa peti masuk anda untuk e-mel pengesahan.

Anda juga dapat memberikan buku audio melalui Audible menggunakan peranti mudah alih / tablet anda. Perkara hampir sama di sini, terutamanya jika anda menggunakan versi desktop laman web Audible.

Cara Membeli Buku yang Boleh Dengar

Malangnya, pilihan untuk membeli buku audio di Audible tanpa membuat akaun dan memilih langganan tidak ada. Namun, untuk mengelakkan kos langganan bulanan, anda boleh memilih untuk tidak ikut serta dan memilih langganan Terdengar mengikut pilihan anda. Sekiranya matlamat anda adalah membeli satu buku dan tidak pernah menggunakan perkhidmatan ini lagi, anda boleh log masuk ke Audible, memasukkan maklumat pembayaran, membeli buku pilihan anda (menggunakan kredit awal), dan membatalkan langganan Audible anda. Ini adalah pilihan percuma.

Sekiranya langganan anda tidak aktif selama beberapa waktu, anda boleh mengaktifkannya semula selama satu bulan, membuat satu pembelian buku audio, dan memilih untuk tidak ikut perkhidmatan. Perlu diingat bahawa anda mendapat kredit Audible bulanan, yang boleh anda gunakan untuk pembelian.

Jadi, dengan berkesan, anda boleh beli satu buku audio di Audible jika anda tidak keberatan mengaktifkan / membatalkan langganan anda setiap masa.

Cara Membeli Buku yang Boleh didengar di Amazon

Audible adalah perkhidmatan eksklusif Amazon. Ini bermaksud bahawa apabila anda membeli dari Audible, anda sebenarnya membeli dari Amazon. Anda tidak boleh membeli kandungan yang didengar kerana anda memesan item khas lain dari Amazon.

Didengar dari Negara ke Negara

Anda akan perhatikan bahawa terdapat beberapa laman web yang dikendalikan oleh Audible. Setiap laman web ini memfokus pada kumpulan populasi yang berbeza, berdasarkan lokasi geografi dan pilihan bahasa. Laman web Audible khusus wilayah yang berbeza membawa tajuk khusus wilayah ke pilihan Audible anda, pilihan mata wang yang berbeza, alat sokongan pelanggan yang berbeza, dan pelbagai penjualan dan promosi.

Audible.com adalah laman web induk Audible. Ia tertumpu pada Amerika Syarikat dan semua negara lain yang tidak mempunyai pilihan berdasarkan wilayah.

Berikut adalah senarai semua laman web Audible khusus wilayah yang tersedia:

 1. Audible.ca - Kanada
 2. Audible.com.au - Australia dan New Zealand
 3. Audible.co.uk - United Kingdom dan Ireland
 4. Audible.de - Jerman, Switzerland, dan Austria
 5. Audible.fr - Perancis, Switzerland, dan Belgium
 6. Audible.in - India
 7. Audible.co.jp - Jepun
 8. Audible.es - Sepanyol
 9. Audible.it - ​​Itali

Untuk negara yang tidak tersenarai, gunakan Audible.com.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah saya perlu memainkan sampel untuk membeli buku itu?

Tidak, anda tidak. Sekiranya anda menggunakan kaedah yang disebutkan di atas untuk membeli buku, anda tidak perlu bersusah payah menggunakan sampel. Namun, perkara berbeza dengan Alexa. Untuk mendapatkan pilihan untuk membeli buku, anda perlu meminta Alexa untuk membaca contoh buku untuk anda sebelum anda mendapat pilihan untuk membeli buku audio.

Ingatlah bahawa anda tidak boleh menggunakan mata wang apa pun untuk membeli kandungan yang didengar menggunakan Alexa. Anda harus bergantung pada kredit Audible anda yang ada di sini.

Adakah saya perlu mendengar keseluruhan sampel untuk membeli buku itu?

Membeli buku audio menggunakan Alexa mungkin memerlukan anda memainkan sampel, tetapi anda tidak perlu mendengar keseluruhannya - mengganggu sampel dan berkata, "Alexa, beli buku ini."

Di mana saya boleh membeli buku audio?

Audible bukan sahaja merupakan pilihan yang sangat sesuai untuk pembelian buku audio, tetapi mungkin kaedah yang paling popular, mudah dan berpatutan di pasaran. Walau bagaimanapun, terdapat banyak tempat lain di mana anda dapat mencari buku audio. iTunes dan Apple Music, misalnya, menawarkan buku audio, dan begitu juga Spotify. Audible mempunyai perpustakaan buku audio yang paling luas di luar sana.

Mengapa saya tidak dapat membeli buku yang Boleh didengar di iPhone?

Kerana Apple mengenakan yuran transaksi yang besar, itulah sebabnya Amazon tidak memilih untuk memilih fungsi ini. Tepatnya, Apple mengenakan 30% keuntungan penjualan untuk setiap bahagian kandungan yang dibeli menggunakan aplikasi iOS. Ini bukan sahaja merugikan keuntungan Amazon, tetapi juga akan meningkatkan keseluruhan harga buku audio di platform. Menggunakan penyemak imbas mudah alih untuk membeli kandungan yang didengar adalah pilihan yang sangat sesuai.

Berapakah kos untuk mendapatkan buku mengenai Audible?

Ini bergantung pada setiap buku audio. Walaupun rilis baru dan popular cenderung mahal, terdapat juga pilihan buku audio percuma. Setiap bulan, anda mendapat kredit Audible yang boleh anda gunakan untuk membuat pembelian percuma. Sudah tentu, ini sebenarnya tidak "percuma" kerana cara anda membayar langganan bulanan untuk mendapatkan kredit yang didengar setiap bulan.

Berapakah kos untuk mengubah buku menjadi buku audio?

ACX mungkin merupakan perkhidmatan pembuatan buku audio yang paling popular dan terbaik di pasaran. Sekiranya anda mempunyai buku yang ditulis, anda boleh memilih untuk menceritakan buku itu sendiri. Sebagai alternatif, anda boleh mengupah orang lain untuk melakukannya untuk anda. Kemudian, terdapat produksi, penerbitan, ejen, dan pelbagai faktor lain yang membuat buku audio. Pilihan projek Share Share percuma ada, tetapi dengan pilihan ini, anda mengambil risiko kualiti. Untuk menjawab soalan tersebut, kos pembuatan buku audio bergantung kepada banyak faktor.

Bolehkah anda membeli buku di Audible tanpa keahlian?

Tidak. Anda mesti menjadi ahli yang dilanggan di Audible untuk membeli atau memberikan buku audio pada perkhidmatan ini.

Adakah saya memerlukan kredit untuk membuat pembelian?

Walaupun menggunakan kredit untuk membeli buku adalah pilihan termurah di Audible, anda juga dapat menggunakan mata wang pilihan anda, kecuali jika anda menggunakan Alexa.

Membuat Pembelian Terdengar

Sebagai salah satu pilihan buku audio yang paling berpatutan di pasaran yang menawarkan rangkaian kandungan yang cemerlang, Audible telah mendapat tempat di teratas senarai pembekal buku audio. Perkhidmatan proprietari Amazon adalah berdasarkan langganan, jadi anda tidak akan dapat membuat pembelian buku audio sekali sahaja.

Adakah anda berjaya mendapatkan kandungan Audible yang anda cari? Adakah pembelian / pemberian hadiah berjalan lancar? Beri tahu kami tentang pengalaman anda yang dapat didengar dalam komen di bawah, dan jangan menahan diri untuk membuat pertanyaan - komuniti kami dengan senang hati dapat membantu.