PC & Mudah Alih

Cara Membatalkan Muzik Amazon dari Telefon, PC, atau Itunes anda

Dengan begitu banyak pilihan streaming yang tersedia, seperti Spotify dan Apple Music, anda mungkin cenderung untuk memotong anggaran aliran muzik bulanan anda dengan membatalkan langganan Muzik Amazon anda.

Mendaftar untuk perkhidmatan ini adalah mudah, cepat dan mudah. Namun, untuk memilih tidak memerlukan lebih banyak usaha. Jangan bimbang, dalam artikel ini, anda akan belajar cara membatalkan langganan Muzik Amazon anda dari pelbagai peranti.

Cara Membatalkan Muzik Amazon

Cara paling mudah untuk membatalkan langganan Muzik Amazon anda adalah menggunakan penyemak imbas web komputer anda. Sama ada anda menggunakan komputer Windows atau Mac, atau bahkan Chromebook, prosesnya dilakukan dengan cara yang sama. Inilah caranya:

 1. Buka penyemak imbas web pilihan anda.

 2. Pergi ke Amazon.com.

 3. Navigasi ke sebelah kanan halaman utama Amazon.

 4. Klik Akaun & Senarai.

 5. Pilih Keahlian & Langganan dari menu lungsur turun.

 6. Di bahagian bawah skrin, klik Langganan Muzik. Kemudian, pada skrin seterusnya, pergi ke Muzik Amazon Tidak terhad bahagian.

 7. Pilih Batalkan langganan di bawah Butiran Pembaharuan Langganan bahagian. Kemudian, Sahkan dengan mengklik Sahkan pembatalan.

Setelah membatalkan langganan semasa, anda masih dapat mengakses kandungan Amazon Music sehingga tarikh akhir langganan (sebelumnya tarikh pembayaran langganan bulanan anda). Ini berlaku untuk kaedah pembatalan langganan yang anda gunakan.

Cara Membatalkan Muzik Amazon di Android

Sekiranya anda menggunakan Android atau peranti bukan iOS yang lain, anda boleh membatalkan langganan Muzik Amazon menggunakan aplikasi telefon / tablet yang sesuai.

 1. Buka aplikasi Amazon Music.

 2. Pilih ikon gear

 3. Ketik Muzik Amazon Tidak terhad.

 4. Di skrin maklumat rancangan anda, arahkan ke Pembaharuan Langganan bahagian, dan tekan Batalkan langganan.

 5. Sahkan pembatalan.

Cara Membatalkan Muzik Amazon di iOS

Sama ada anda pengguna iPhone atau iPad, anda akan dapat mencari aplikasi Amazon Music di App Store. Aplikasi ini berfungsi dengan prinsip yang hampir sama dengan yang Android. Namun, anda tidak dapat membatalkan langganan anda menggunakan aplikasi Amazon Music iOS. Anda mesti menggunakan penyemak imbas web untuk pembatalan langganan.

 1. Buka penyemak imbas web pilihan anda.

 2. Pergi ke Amazon.com.

 3. Log masuk ke akaun anda melalui menu hamburger (tiga garis mendatar) di sudut kiri atas skrin.

 4. Di menu Akaun, arahkan ke Tetapan akaun bahagian.

 5. Pergi ke Keahlian & Langganan Anda.

 6. Cari Muzik Amazon Tidak terhad masukkan dan ketiknya.

 7. Cari dan pilih Tetapan Tanpa Had Muzik Amazon.

 8. Pilih Batalkan langganan.

 9. Pilih sebab pembatalan. Ketik Sahkan pembatalan untuk mengesahkan.

Cara Membatalkan Muzik Amazon di iTunes

Anda boleh melanggan pelbagai perkhidmatan menggunakan iTunes Apple. Pembayaran diproses melalui akaun Apple anda, yang mana banyak pengguna Apple lebih senang daripada langganan Amazon Music langsung. Untuk membatalkan langganan Amazon Music berasaskan iTunes, anda akan menggunakan penyemak imbas atau tetapan telefon / tablet anda.

Penyemak Imbas

 1. Pergi ke support.apple.com.

 2. Tatal ke bawah ke Pengebilan dan Langganan masukkan dan klik.

 3. Pilih Lihat atau batalkan langganan.

 4. Penyemak imbas anda akan meminta anda untuk membuka aplikasi iTunes anda (jika dipasang). Sekiranya tidak, muat turun aplikasi iTunes menggunakan ‘muat turun secara percuma'Pautan di halaman tersebut.

 5. Dalam aplikasi iTunes, pilih Akaun dari bahagian atas skrin. Kemudian, klik Lihat Akaun Saya ...

 6. Di bawah Tetapan bahagian, anda akan dapati Langganan. Kemudian, klik Mengurus bersebelahan dengan Langganan kemasukan.

 7. Cari anda Muzik Amazon langganan dan pilih.

 8. Klik Batalkan Langganan dan mengesahkan.

iPhone / iPad

 1. Buka Tetapan aplikasi.

 2. Di dalam Cari bar di bahagian atas halaman, masukkan "langganan”.

 3. Ketik Langganan hasil carian.

 4. Cari dan pilih Muzik Amazon langganan dan pilih Batalkan Langganan.

 5. Sahkan.

Cara Membatalkan Amazon Music HD

Langganan Amazon Music HD membolehkan anda mengakses semua kandungan di Amazon Music, dengan pilihan untuk mendengar dalam mod kualiti CD. Membatalkan Amazon Music HD berfungsi seperti membatalkan langganan Muzik Amazon yang lain. Namun, jika anda ingin membatalkan Amazon Music HD tetapi masih terus menggunakan langganan biasa, anda harus melakukannya melalui laman web Amazon.

 • Pergi ke halaman tetapan Muzik Amazon.
 • Pilih Alih keluar HD dari langganan saya.
 • Sahkan.

Anda akan dapat mengakses kandungan HD sehingga tarikh akhir langganan anda.

Cara Membatalkan Muzik Amazon Selepas Percubaan Percuma

Setelah 90 hari tawaran percubaan percuma Amazon Music tamat, anda akan dikenakan bayaran secara automatik untuk bulan berikutnya. Sekiranya anda ingin mengelakkan ini, tetapkan tarikh di peringatan anda untuk memastikan bahawa anda membatalkan langganan anda. Setelah percubaan tamat, anda tidak akan dapat bayaran balik untuk ini. Anda boleh membatalkan langganan Muzik Amazon pada bila-bila masa dengan mengikuti garis panduan di atas.

Cara Membatalkan Percubaan Percuma Muzik Amazon pada Alexa

Apa sahaja peranti Alexa yang sesuai dengan Muzik Amazon yang anda mahu aktifkan langganan, ia telah dibuat sangat mudah. Peranti seperti Amazon Echo hadir dengan rancangan khas dan berpatutan yang memberi anda kembali $ 3.99 sebulan. Mengaktifkan Amazon Music pada peranti berasaskan Alexa semudah mengatakan, "Alexa, cubalah Amazon Music Unlimited." Sudah tentu, anda boleh menggunakan percubaan 90 hari di sini.

Berhenti melanggan dari Amazon Music pada peranti Alexa memerlukan menavigasi ke halaman Amazon Music anda dan mengikuti langkah-langkah yang telah digariskan sebelumnya.

Soalan Lazim Tambahan

Bolehkah anda menjeda Amazon Music sebagai alternatif untuk membatalkannya?

Sekiranya anda menjalani tempoh percubaan 90 hari dengan Amazon Music, anda boleh membatalkannya pada bila-bila masa, seperti yang dijelaskan di atas. Walau bagaimanapun, ini tidak akan memadamkan akaun Amazon Music anda - anda boleh mendapatkannya kembali pada bila-bila masa. Namun, ingat bahawa anda tidak akan dapat menggunakan percubaan 90 hari lagi pada akaun yang sama.

Ini juga berlaku untuk langganan bukan percubaan. Setelah membatalkan langganan Muzik Amazon, anda akan dapat menggunakannya sehingga tarikh akhir pembayaran semasa. Sekiranya anda ingin menggunakan Amazon Music sekali lagi, anda perlu membayar 30 hari berikutnya dengan segera.

Bagaimana untuk berhenti melanggan Amazon Music?

Kadang kala, walaupun selepas pembatalan, anda akan menerima kemas kini Muzik Amazon di peti masuk dari akaun Amazon anda. Untuk menghentikan e-mel ini, arahkan ke e-mel yang dimaksud, dan cari pilihan "berhenti berlangganan". Biasanya terdapat di bahagian bawah e-mel dengan huruf kecil.

Adakah percubaan percuma Amazon Music diperbaharui secara automatik menjadi langganan berbayar?

Ya. Setelah percubaan percuma 90 hari anda tamat, Amazon tidak akan bertanya kepada anda sama ada anda ingin meneruskan langganan anda. Kecuali anda berhenti berlangganan sebelum tarikh akhir percubaan, anda akan dikenakan bayaran untuk bulan berikutnya. Inilah sebabnya mengapa Amazon memerlukan memasukkan maklumat pembayaran anda sebelum percubaan 90 hari.

Bagaimana saya menukar langganan Muzik Amazon saya?

Navigasi ke menu Kelola Langganan Anda dan arahkan kursor ke item langganan anda yang ingin anda ubah. Pilih Edit. Kemudian, klik Tukar pembayaran. Pilih kaedah pembayaran baru yang ingin anda gunakan dan klik Teruskan. Terapkan perubahan pada semua langganan yang anda mahukan. Selesaikan dengan memilih Terapkan perubahan anda dan sahkan.

Adakah saya memerlukan Amazon Music jika saya mempunyai Amazon Prime?

Dengan keahlian Amazon Prime, anda mendapat langganan Amazon Music Prime percuma. Walau bagaimanapun, ciri pilihan Music Prime adalah terhad berbanding dengan Amazon Music Unlimited, itulah sebabnya mengapa banyak pengguna memilih untuk membayar yang terakhir. Amazon Music HD menghadirkan semua kelebihan langganan Tanpa had ke meja, ditambah lagi muzik berkualiti premium dan akses kepada pemutaran kualiti CD.

Adakah Spotify lebih baik daripada Amazon Music?

Walaupun kedua-duanya adalah perkhidmatan streaming muzik, Spotify dan Amazon Music sangat berbeza, dan bukan hanya dari segi estetika dalam aplikasi. Amazon Music mempunyai lebih banyak pilihan harga langganan daripada Spotify.

Walau bagaimanapun, Spotify masih berada di puncak rantai makanan perkhidmatan streaming muzik, kerana algoritma cadangannya yang cemerlang. Spotify, bagaimanapun, tidak dapat dianggap sebagai "lebih baik" daripada Amazon Music - semuanya bermuara pada pilihan peribadi.

Adakah Amazon Prime bernilai wang?

Walaupun anda boleh mendapatkan semua langganan Muzik Amazon tanpa Amazon Prime, keahlian ini membawa banyak faedah. Dengan bayaran tahunan sekitar $ 120, bukan sahaja anda mendapat akses percuma ke Amazon Music, tetapi juga pelbagai potongan dan faedah di Amazon. Apabila anda memikirkannya, dengan hanya $ 10 sebulan, anda mendapat akses ke Amazon Music dan pelbagai faedah lain.

Membatalkan Langganan Muzik Amazon

Apa sahaja rancangan Amazon Music yang anda langgani, anda boleh membatalkannya dengan pelbagai cara, menggunakan peranti yang berbeza. Namun, secara keseluruhan, dengan keahlian Amazon Prime, anda mendapat pakej penuh faedah, termasuk langganan Muzik Amazon secara percuma.

Memang, rancangan Ultimate dan HD membawa peningkatan yang ketara, tetapi anda mungkin tidak memerlukannya. Sekiranya anda merasa ingin membelanjakan terlalu banyak di Amazon, batalkan rancangan Ultimate / HD, dan terus gunakan langganan Muzik Amazon lalai.

Adakah anda berjaya membatalkan rancangan langganan Muzik Amazon anda? Adakah anda menghadapi masalah? Adakah Amazon dapat menolong anda? Sekiranya anda mengalami kesukaran di jabatan Muzik Amazon, sila berikan komen di bawah - komuniti kami dengan senang hati dapat membantu.