PC & Mudah Alih

Cara Membatalkan Pendengaran

Terima kasih kepada platform yang boleh didengar dan serupa, anda tidak perlu meluangkan masa khas untuk membaca buku lagi. Dengan buku audio yang anda gunakan, anda dapat mendengar buku apa saja, kapan saja dan di mana sahaja. Ini sangat berguna semasa dalam perjalanan atau ketika tersekat dalam kesesakan lalu lintas.

Di situlah Amazon Audible masuk, memberikan anda akses ke perpustakaan mereka dengan lebih dari 200,000 judul. Dengan keahlian berbayar, anda boleh memilih satu buku setiap bulan, tanpa mengira harganya. Walau bagaimanapun, anda mungkin mendapati bahawa anda tidak menggunakan semua faedah yang diberikan oleh ahli. Sekiranya demikian, anda mungkin mempertimbangkan untuk membatalkannya.

Cara Membatalkan Pendengaran dari iPhone atau Peranti Android

Sekiranya anda ingin membatalkan keahlian Audible secara langsung dari telefon pintar anda, malangnya, itu mustahil. Dengan hanya menghapus aplikasi Terdengar dari telefon anda, anda tidak akan mengubah apa-apa berkaitan dengan langganan anda. Selain itu, kedua-dua aplikasi Android dan iOS tidak memberikan akses ke ciri pembatalan.

Untuk membatalkan langganan Audible anda, anda mesti melayari laman web mereka dari komputer desktop atau komputer riba. Sudah tentu, jika anda mahu melakukannya dari telefon anda, anda boleh memilih versi desktop dari laman web Audible di penyemak imbas anda. Sekiranya demikian, anda akan dapat menyelesaikan proses pembatalan, walaupun tidak semudah dari komputer.

Cara Membatalkan Pendengaran dari Windows 10 atau PC Mac

Walaupun mungkin untuk membatalkan langganan Terdengar dari telefon pintar anda, prosesnya jauh lebih mudah apabila dilakukan dari komputer desktop atau komputer riba.

 1. Pergi ke laman web Audible dan klik Log masuk di penjuru kanan sebelah atas halaman.

2. Log masuk ke akaun Audible anda menggunakan nama pengguna dan kata laluan anda.

3. Sekarang, klik nama anda di bahagian kanan menu atas dan kemudian klik Butiran Akaun.

4. Seterusnya, klik Maklumat keahlian pilihan dari menu ke kiri.

5. Kemudian, di Keahlian anda bahagian anda akan melihat Batalkan keahlian butang, klik.

6. Sekarang, klik Terus membatalkan butang.

7. Pilih sebab mengapa anda ingin membatalkan dan kemudian klik Teruskan.

8. Terdengar mungkin menggunakan skrin seterusnya untuk mencuba dan menjadikan anda sebagai ahli berbayar. Anda mungkin melihat banyak tawaran seperti diskaun 50% untuk langganan bulanan selama tiga bulan berikutnya, atau yang serupa. Sekiranya itu baik bagi anda, maka anda boleh mengklik Tukar Keahlian. Sekiranya anda masih pasti mahu membatalkannya, klik Batalkan Keahlian.

9. Setelah selesai, Akaun anda halaman akan dimuat secara automatik. Perhatikan pemberitahuan di bahagian atas skrin. Sekiranya semuanya berjalan dengan lancar, ia mesti dibaca. Kami menyesal melihat anda pergi. Keahlian anda telah dibatalkan.

Dengan selesai, anda akhirnya bebas daripada bayaran bulanan Audible.

Cara Membatalkan Pendengaran Melalui Telefon dengan Sokongan Amazon

Cara terbaik untuk membatalkan keahlian Audible anda melalui telefon adalah dengan menghubungi perkhidmatan Sokongan Pelanggan. Sebelum anda memanggilnya, pastikan anda mempunyai bukti kelayakan log masuk anda.

Seterusnya, dail 1 (888) 283-5051 untuk mendapatkan wakil sokongan pelanggan di telefon. Beritahu mereka bahawa anda ingin membatalkan keahlian Audible anda dan mereka akan membimbing anda sepanjang proses selanjutnya. Setelah selesai, anda akan menerima e-mel pengesahan dari Audible. Oleh kerana ini membuktikan bahawa anda berjaya membatalkan keahlian anda, pastikan anda tidak memadamkan e-mel tersebut.

Sekiranya anda tinggal di luar A.S., anda boleh menghubungi 1 (206) 577-1377. Harap maklum bahawa akan ada beberapa caj yang dikenakan untuk membuat panggilan antarabangsa. Sekiranya anda ingin bercakap dengan Sokongan Pelanggan Audible dalam bahasa Sepanyol, anda boleh menghubungi nombor bebas tol 1 (888) 283- 0332 jika anda tinggal di Amerika Syarikat atau Kanada. Untuk membuat panggilan antarabangsa, dail 1 (206) 922-0156 tetapi, seperti yang kami katakan, jangkakan beberapa caj akan dikenakan.

Selain itu, ada juga pilihan untuk meminta pasukan sokongan pelanggan yang dapat didengar untuk menghubungi anda kembali. Untuk melakukannya, ikuti langkah di bawah.

 1. Pergi ke halaman "Bicara dengan Perkhidmatan Pelanggan" menggunakan penyemak imbas di komputer anda. Pautan adalah //www.audible.com/contactus/clicktocall.
 2. Apabila halaman dibuka, pilih negara anda terlebih dahulu dari menu drop-down. Harap maklum bahawa pilihan panggilan balik hanya berfungsi jika anda tinggal di Amerika Syarikat, Kanada, Guam, Puerto Rico, atau Kepulauan Virgin A.S. Sekiranya anda tinggal di luar mana-mana negara ini, gunakan nombor telefon yang disebutkan di atas untuk menghubungi terus sokongan pelanggan.
 3. Pada set medan seterusnya, masukkan nombor telefon anda.
 4. Seterusnya, klik sama ada Telefon saya sekarang atau Hubungi Saya dalam 5 Minit dan tunggu mereka menghubungi anda.

Soalan Lazim Tambahan

Bolehkah saya mendengar sepanjang tempoh langganan saya selepas saya membatalkannya?

Setelah membatalkan keahlian Audible anda, anda masih dapat mengakses buku audio yang pernah anda beli sebelumnya. Dan tidak ada had. Mereka adalah milik anda selama-lamanya.

Sekiranya anda mempunyai keanggotaan Audible Escape, keadaannya sedikit berbeza. Dalam kes ini, setelah anda membatalkan keahlian, anda akan dapat mendengar tajuk Escape anda sehingga tempoh pengebilan semasa tamat. Setelah berjaya, sistem akan membuang semua tajuk yang anda peroleh melalui Audible Escape dari profil anda.

Bolehkah saya menghentikan sementara keahlian saya untuk jangka masa tertentu?

Ya awak boleh. Menangguhkan keahlian anda mudah di dengar. Ini akan membolehkan anda menyimpan kredit anda dan menggunakannya untuk membuat pembelian walaupun keahlian anda ditangguhkan. Anda dapat menghentikan akaun anda setiap dua belas bulan sekali. Masa maksimum untuk akaun anda ditangguhkan adalah tiga bulan.

Harap maklum bahawa terdapat tiga kes apabila anda tidak dapat menjeda keahlian anda:

 1. Anda mempunyai keahlian tahunan.
 2. Pelan keahlian anda tidak mempunyai kemampuan untuk memperoleh kredit.
 3. Anda telah memohon keahlian Audible sebelum tahun 2006.

Untuk menjeda keahlian Audible anda, anda semua harus menghubungi perkhidmatan pelanggan Audible secara langsung melalui halaman hubungan mereka.

 1. Pergi ke www.audible.com/contactus.
 2. Klik Keahlian.

 3. Daripada Sila buat pilihan menu lungsur turun, pilih Tukar, Jeda, atau Batalkan Keahlian.

 4. Seterusnya, pilih pilihan kenalan. Anda boleh mengklik sama ada Berbual, Telefon, atau E-mel. Penting untuk diperhatikan bahawa Audible mengesyorkan menggunakan pilihan Telefon supaya mereka dapat memproses permintaan anda dengan lebih cepat.

Setelah berjaya menghentikan akaun Audible anda, anda tidak perlu membayar yuran bulanan dalam tempoh tersebut. Sudah tentu, anda masih dapat menggunakan kredit yang mungkin anda tinggalkan. Terdapat satu kelemahan untuk menjeda keahlian anda walaupun, dan ini berkaitan dengan Audible Originals percuma. Dalam tempoh ini, anda tidak dapat menambahkan kandungan percuma itu ke pustaka anda.

Adakah saya kehilangan kredit jika membatalkan Audible?

Malangnya, ya, betul. Oleh kerana kredit secara langsung menghubungkan ke ID keahlian anda, setelah anda membatalkannya, kredit akan segera habis. Oleh itu, sebelum anda membatalkan akaun Audible anda, ada baiknya menghabiskan semua baki kredit yang mungkin anda miliki. Sekiranya anda mengumpulkan banyak kredit yang Boleh didengar, anda boleh mempertimbangkan untuk menghentikan akaun sehingga anda menggunakannya. Sudah tentu, ini tidak akan mempengaruhi tarikh luput kredit anda.

Satu perkara yang perlu diingat adalah bahawa setiap buku yang anda beli melalui Audible akan tetap menjadi milik anda. Anda tidak perlu menjadi ahli yang boleh didengar untuk dapat mengaksesnya.

Tidak Terdengar Lagi

Mudah-mudahan, anda berjaya membatalkan langganan Audible anda. Sekarang anda tidak perlu risau dengan bayaran berulang yang anda bayar setiap bulan. Lain kali apabila anda memutuskan untuk mendengarkan buku audio, yang terbaik adalah melamar langganan baru apabila anda benar-benar merancang untuk mendengarkannya. Apabila anda melakukannya, adalah perkara mudah untuk membatalkan langganan anda sekali lagi.

Adakah anda berjaya membatalkan Audible? Apa alasan di sebalik keputusan anda? Sila kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.