PC & Mudah Alih

Cara Membatalkan TV YouTube

Platform penstriman video paling popular di dunia telah menyaksikan peningkatan populariti yang lebih besar dengan langganan keahlian TV YouTube-nya. Walaupun mempunyai lebih daripada 85 saluran teratas dan pilihan rakaman storan tanpa had, beberapa orang mungkin masih mahu berhenti berlangganan atau membatalkan keahlian mereka.

Sebenarnya, anda boleh menghentikan sementara keahlian anda, jika anda mahu. Inilah cara membatalkan atau menjeda langganan TV YouTube anda.

Cara Membatalkan Langganan TV YouTube dari iPhone

Perlu diingat bahawa kaedah ini berfungsi sama untuk semua peranti iOS, yang bermaksud anda boleh menggunakannya di iPad anda.

Beberapa orang lebih suka menonton YouTuber dan pita kegemaran mereka dari skrin kecil mereka hari ini (bermaksud telefon dan tablet). Ada juga yang suka menonton kandungan TV mereka dari telapak tangan, dalam perjalanan, sementara menunggu janji temu, dan lain-lain. Yang lain hanya menggunakan telefon pintar dan tablet untuk mengawal penstriman mereka di TV pintar yang lebih besar. Sekiranya soalan anda berkaitan dengan apakah anda boleh membatalkan / menjeda keahlian TV YouTube dari iPhone anda atau tidak, jawapannya adalah ya!

Membatalkan Keahlian Anda

  1. Mulakan dengan menavigasi ke tv.youtube.com menggunakan penyemak imbas telefon / tablet kegemaran anda.
  2. Kemudian, setelah masuk dengan betul, arahkan ke Tetapan, diikuti dengan Keahlian.
  3. Kemudian, pergi ke Jeda atau batalkan keahlian dan ketik Batalkan keahlian pada skrin seterusnya. Sahkan, dan itu sahaja.

Menjeda Keahlian Anda

Walaupun menjeda keahlian anda sepenuhnya mungkin dilakukan di TV YouTube, ia tidak dapat dilakukan melalui peranti iOS. Sekiranya anda memiliki iPhone atau iPad dan ingin menjeda langganan TV YouTube anda, anda akan kecewa. Tapi ayolah, pergi ke komputer anda dan berhenti sementara langganan tidak begitu merepotkan. Dan ya, pemilik macOS boleh menjeda keahlian TV YouTube mereka menggunakan komputer Apple.

Cara Membatalkan Langganan TV YouTube dari Peranti Android

Sebagai pemilik Android, anda bernasib baik ketika menjeda langganan anda. Sama ada anda menggunakan tablet atau telefon pintar, sepanjang Android, anda akan dapat membatalkan atau menjeda keahlian anda di YouTube TV.

Membatalkan Keahlian Anda

Keseluruhan prosesnya hampir sama dengan contoh iOS yang dijelaskan sebelumnya. Anda akan menggunakan penyemak imbas telefon anda, jadi semuanya tidak akan berbeza. Ikuti sahaja kaedah yang dinyatakan di atas untuk iPhone dan iPad.

Menjeda Keahlian Anda

Ya, menjeda keahlian TV YouTube anda sebenarnya berfungsi sama seperti membatalkan. Walaupun hasilnya jauh berbeza, untuk menjeda keahlian anda, yang perlu anda lakukan hanyalah menavigasi ke menu Jeda atau batalkan keahlian, tekan Jeda keahlian, dan sahkan.

Cara Membatalkan Langganan TV YouTube dari Windows PC atau Mac

Untuk membatalkan / menjeda langganan menggunakan komputer Mac atau Windows anda, anda perlu mengikuti panduan yang sama. Nah, pada saat anda membuka penyemak imbas anda, iaitu. Segala-galanya sehingga tahap itu bergantung pada OS peranti.

Membatalkan Keahlian Anda

Tidak ada perkara baru di sini. Sama seperti yang anda lakukan pada peranti iOS / Android, anda perlu menggunakan penyemak imbas dan ikuti langkah-langkah tepat yang telah digariskan di atas. Satu-satunya perbezaan di sini ialah mengklik dan bukannya mengetuk (jika berkenaan).

Menjeda Keahlian Anda

Untuk menjeda keahlian TV YouTube anda, rujuk panduan di atas. Ya, sekali lagi, ini berfungsi sama untuk kedua-dua peranti macOS dan yang menjalankan Windows. Sebenarnya, selagi anda menggunakan penyemak imbas pada peranti anda, ada sedikit atau tidak ada perbezaan. Baiklah, kecuali pada peranti iOS, di mana anda tidak dapat menjeda keahlian anda.

Akibatnya

Secara semula jadi, membatalkan dan menjeda langganan YouTube TV anda mempunyai akibat yang berkesan. Tetapi kesan tindakan ini sangat berbeza. Inilah yang berlaku setelah anda membatalkan dan setelah anda menghentikan sementara keahlian TV YouTube anda

Membatalkan

Pertama sekali, katakan bahawa anda membatalkan langganan anda semasa tempoh percubaan percuma awal. Sekiranya anda membatalkan dalam tempoh ini, anda akan kehilangan keseluruhan akses YouTube anda. Sebaik sahaja anda mengklik / mengetuk Batal keahlian dan mengesahkan, anda tidak dapat lagi mengakses TV YouTube.

Sekiranya anda tidak dalam tempoh percubaan percuma, dan berada dalam tempoh pembayaran (dikira pada akhir bulan), akses anda akan tetap utuh sehingga akhir tempoh pembayaran semasa. Anda akan diberitahu apabila tempoh ini berakhir apabila anda membatalkannya.

Tetapi apa yang berlaku apabila anda tidak lagi mempunyai akses ke TV YouTube? Oleh itu, anda tidak akan dapat menambah dan mengakses rangkaian tambahan. Tanpa keahlian, ini mustahil. Perkara penting lain yang perlu diperhatikan ialah semua program yang dirakam anda akan habis di dalam perpustakaan anda selepas 21 hari.

Walau bagaimanapun, pilihan perpustakaan anda tidak akan berlaku - YouTube TV akan menyimpannya, sekiranya anda memutuskan untuk mendaftar keahlian lagi. Sekiranya anda memilihnya, anda mungkin tidak lagi layak untuk promosi termasuk harga dan tindakan. Selain itu, anda mungkin tidak mempunyai akses ke rakaman yang anda buat sebelumnya.

Untuk tujuan pencegahan dan penagihan penipuan, Google boleh memilih untuk menyimpan maklumat anda (misalnya, kod pos rumah anda).

Berhenti sebentar

Sekiranya anda memilih untuk menjeda keahlian anda, anda akan mempunyai pilihan untuk memilih berapa lama tempoh ini. Anda boleh memilih jangka masa antara empat minggu hingga enam bulan.

Jeda keahlian tidak berlaku serta-merta. Ini akan berlaku pada akhir kitaran pengebilan semasa.

Tetapi apa yang berlaku pada akaun anda semasa keahlian anda dijeda. Anda tidak dapat mengakses TV YouTube atau merakam program baru. Rakaman anda sebelumnya tidak akan disentuh - walaupun anda tidak akan dapat mengaksesnya semasa TV YouTube anda berhenti, anda akan dapat menggunakannya setelah tempoh jeda yang dipilih berakhir.

Satu perkara yang sangat penting untuk diingat di sini adalah bahawa rakaman akan tetap tertakluk pada tempoh tamat sembilan bulan standard YouTube. Jadi, rakaman mungkin akan tamat dalam tempoh jeda, jika anda tidak berhati-hati.

Setelah tamat tempoh jeda TV YouTube, anda akan dikenakan bayaran secara automatik, pada kadar bulanan sebelumnya. Tarikh tamat jeda akan menjadi tarikh pengebilan yang baru.

Dan untuk menjawab persoalan yang membakar, menjeda keahlian TV YouTube anda tidak akan menghukum anda selama beberapa minggu atau bulan tanpa perkhidmatan. Anda boleh menyambung semula keahlian anda pada bila-bila masa dalam tempoh jeda. Tarikh anda meneruskan keahlian menjadi tarikh pengebilan baru anda.

Soalan Lazim Tambahan

1. Bolehkah saya membatalkan TV YouTube pada bila-bila masa?

Ya, anda boleh membatalkan keahlian TV YouTube anda pada bila-bila masa, termasuk tempoh percubaan. Keahlian YouTube TV yang dibatalkan dapat dilanjutkan pada masa yang akan datang, walaupun banyak tetapan yang diperibadikan seperti kandungan yang dirakam akhirnya akan hilang dalam prosesnya.

Anda juga boleh menjeda langganan TV YouTube anda pada bila-bila masa.

Ia berfungsi sama di semua peranti sekiranya peranti iOS tidak membenarkan anda menjeda keahlian TV YouTube.

2. Setelah pembatalan TV YouTube, adakah ia menghentikan perkhidmatan dengan segera? Atau teruskan sehingga akhir kitaran pengebilan semasa?

Sekiranya anda berada dalam tempoh penagihan, pembatalan TV YouTube tidak akan berlaku dengan segera. Anda masih akan dapat akses sepenuhnya sehingga akhir kitaran bil semasa anda. Setelah tamat tempoh penagihan semasa, keahlian TV YouTube anda akan dibatalkan.

Walau bagaimanapun, perkara tidak berjalan lancar untuk tempoh percubaan YouTube TV yang ditawarkan. Sekiranya anda menjalani tempoh percubaan dan memilih untuk membatalkan langganan anda, langganan akan segera berakhir.

3. Adakah mungkin hanya menjeda langganan TV YouTube saya?

Ya, menjeda keahlian TV YouTube anda boleh dilakukan sepenuhnya. Selagi anda tidak mencuba menggunakan peranti iOS, prosesnya hampir sama di semua peranti lain yang disokong (seperti yang dilihat dan dinyatakan di atas). Setelah tempoh jeda berakhir, semuanya akan kembali normal, dan tarikh akhir jeda anda akan menjadi tempoh pengebilan baru anda. Anda juga boleh menyambung semula langganan yang anda pilih pada bila-bila masa dalam tempoh jeda - anda tidak perlu menunggu sehingga tamat.

4. Bolehkah saya membatalkan langganan saya menggunakan aplikasi mudah alih?

Sebenarnya, ya, anda boleh. Tetapi hanya menggunakan aplikasi YouTube TV Android. Untuk melakukannya, cukup buka aplikasi dan arahkan ke sudut kanan atas skrin dan ketuk foto profil anda. Pada skrin seterusnya, ketik Tetapan, diikuti dengan Keanggotaan. Kemudian, ketik pautan Jeda atau Batalkan Keahlian di bawah YouTube TV dan pilih tempoh jeda anda, atau pilih Batal untuk membatalkan keahlian. Pilih Terus Membatalkan, dan itu saja.

Kesimpulannya

Fikirkan dengan teliti sama ada anda mahu membatalkan atau menjeda keahlian TV YouTube anda. Pembatalan boleh menyebabkan hilangnya pilihan dan rakaman, sementara proses jeda hanya akan menjeda keahlian anda selama maksimum enam bulan. Gunakan penyemak imbas atau aplikasi Android untuk menjeda atau membatalkan langganan TV YouTube anda.

Adakah anda berjaya membatalkan atau menjeda keahlian TV YouTube anda? Adakah anda menghadapi kesukaran? Jangan ragu untuk memberitahu kami di bahagian komen di bawah. Komuniti kami dengan senang hati dapat membantu!