PC & Mudah Alih

Cara Mengubah Crosshair di CSGO

Menukar kerusi silang boleh membuat perbezaan besar dalam bagaimana anda mengalami CSGO. Sememangnya, crosshair CSGO lalai berfungsi dengan baik, tetapi terdapat banyak pilihan lain yang tersedia.

Cara Mengubah Crosshair di CSGO

Dalam artikel ini, kami akan mengajar Anda cara mengubah tetapan untuk meningkatkan permainan anda. Sekiranya anda ingin mengubah dinamika permainan anda, atau hanya membuat sedikit perubahan pada estetika, anda telah sampai di tempat yang tepat.

Cara Menukar Warna Crosshair di CSGO

Pada mulanya, menukar warna rambut silang anda mungkin kelihatan tidak relevan dengan keseluruhan pengalaman CSGO anda. Namun, jangan tertipu, kerana ia dapat meningkatkan ketepatan anda. Sebilangan orang hanya melihat warna tertentu dengan lebih jelas daripada yang lain.

Kami akan menunjukkan kepada anda cara mengatur dengan pilihan lima variasi warna yang berbeza. Mula-mula boleh menjadi agak sukar tetapi ikuti langkah-langkah ini dan anda akan memilikinya dalam masa yang singkat:

 1. Masukkan "~" untuk membuka konsol.
 2. Seterusnya, anda perlu menyesuaikan "parameter cl_crosshaircolor x".

 3. Untuk menukar ke warna yang telah ditentukan, masukkan salah satu perintah di bawah.

  cl_crosshaircolor 0 - untuk warna merah.

  cl_crosshaircolor 1 - untuk hijau.

  cl_crosshaircolor 2 - untuk kuning.

  cl_crosshaircolor 3 - untuk warna biru.

  cl_crosshaircolor 4 - untuk sian.

Cara Menyesuaikan Warna Crosshair di CSGO

Selain mengubah warna, ada juga pilihan untuk menyesuaikan sepenuhnya rambut silang dengan warna yang Anda inginkan. Ia dilakukan dengan menggabungkan warna primer hingga anda mendapat hasil yang diinginkan. Kedengarannya rumit, tetapi sebenarnya tidak sukar. Begini caranya:

 1. Pertama, buka konsol dengan menekan “~”.
 2. Seterusnya, ketik "cl_crosshaircolor 5" untuk membuka tetapan tersuai.

 3. Kemudian, anda perlu menyesuaikan jumlah merah, biru, dan hijau secara manual.
 4. Tetapkan nilai untuk jumlah setiap warna yang ingin anda campurkan - dari 0 hingga 255.
 5. Berikan nilai dengan memasukkan sesuatu seperti:

"Cl_crosshaircolor_r66"

"Cl_crosshaircolor_b180"

"Cl_crosshaircolor_g34"

Perkara di atas hanyalah contoh untuk tujuan ilustrasi. Untuk crosshairs putih, putar semua nilai ini hingga 255. Sebaliknya untuk crosshairs hitam, alihkan semuanya ke 0.

Cara Mengubah Crosshair untuk Senjata Berbeza di CSGO

Menyesuaikan dan mengikat kerusi silang anda menjadi kunci boleh menjadi usaha yang memakan masa. Syukurlah, ada cara di sekitarnya yang tidak memerlukan berjam-jam untuk mengubah dan menambahkan ke fail autoexec anda. Dengan menggunakan laman web ini di sini, anda boleh menguji semua jenis tetapan crosshair terhadap tetapan CSGO untuk melihat mana yang paling sesuai dengan anda. Yang perlu anda lakukan hanyalah menyesuaikan warna, saiz, jurang, garis besar, dan lain-lain dengan meluncur bar.

Setelah anda menemui rambut salib yang paling sesuai dengan anda, anda boleh menyalin dan menampal tetapan tersebut dari laman web terus ke fail atau konsol autoexec anda. Laman web ini juga membolehkan anda menyiapkan sistem untuk menukar pengikat bergantung pada senjata yang anda bawa. Pujian kami pergi ke pembangun laman web ini.

Cara Menukar Ukuran Crosshair di CSGO

Sekiranya anda ingin mengubah tetapan crosshair anda, pertama-tama anda perlu mengaktifkan konsol anda. Untuk melakukan ini, Anda akan pergi ke "menu Tetapan", kemudian "Parameter permainan", dan kemudian pilih "Ya" di "Aktifkan tab konsol pengembang". Anda sekarang akan mempunyai kebebasan untuk membuat semua penyesuaian yang anda mahukan dalam permainan. Oleh itu, sebaik sahaja anda mengaktifkan konsol, berikut adalah cara menukar saiz rambut silang anda:

 1. Tekan "~" untuk membuka konsol.
 2. Anda kemudian boleh menyesuaikan dengan menggunakan perintah "cl_crosshairsize X".
 3. Masukkan nilai untuk 'x': misalnya, "cl_crosshairsize 3.5".
 4. Selepas ini, mainkan nombor sehingga anda dapat mencari nombor yang sesuai dengan anda.

Dalam ukuran crosshair, semua pemain berbeza. Walaupun dalam peringkat CSGO profesional, anda akan melihat variasi besar dalam ukuran rambut silang, dinamik, dan warna. Kami mencadangkan 3.5 sebagai contoh, tetapi itu mungkin tidak sesuai untuk anda.

Cara Menukar Gaya Crosshair dalam CSGO

Seperti yang mungkin anda ketahui, terdapat tiga gaya gaya rambut silang untuk dipilih dalam CSGO. Masing-masing mempunyai kebaikan dan keburukannya, jadi kami tidak dapat mengatakan mana yang terbaik. Nasihat kami adalah mencuba semuanya sendiri dan melihat mana yang sesuai untuk anda. Di bahagian ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menukar ke setiap crosshair individu; statik, titik, dan dinamik.

Tukar Crosshair ke Dot:

Mengubah rambut silang anda menjadi titik adalah mudah, dan hanya ada tiga arahan yang diperlukan. Ikuti sahaja langkah berikut:

 1. Pertama, buka konsol anda dengan menekan “~”.
 2. Kemudian, salin dan tampal arahan ini untuk mendapatkan titik: “cl_crosshairstyle 4; cl_crosshairdot 1; cl_crosshairsize 0; "
 3. Untuk menukar ukuran titik, cukup masukkan “cl_crosshairthickness 0.5” (ini akan menjadikan titik anda sangat kecil) dan sesuaikan angka ke atas sehingga anda menemui ukuran yang tepat.

Tukar Crosshair ke Dinamik:

Dalam CSGO, terdapat sejumlah empat tetapan crosshair dinamik. Yang pertama adalah tetapan lalai. Bagi anda yang telah sedikit bermain tetapi ingin kembali ke lalai, yang perlu anda lakukan ialah memasukkan "cl_crosshairstyle 0" ke dalam konsol anda. Untuk mencuba beberapa varian crosshair dinamik yang lain, cubalah salah satu daripada ini:

 • "Cl_crosshairstyle 2"
 • "Cl_crosshairstyle 3"
 • "Cl_crosshairstyle 5"

Tukar Crosshair ke Statik:

Terakhir, tetapi tidak kurang pentingnya, kita sampai pada keadaan statik. Pada pendapat kami, ini mungkin yang paling mudah digunakan semuanya. Hanya ada dua varian gaya ini untuk dipilih. Untuk mencubanya, masukkan salah satu daripada perintah ini ke dalam konsol anda:

 • "Cl_crosshairstyle 1"
 • "Cl_crosshairstyle 4"

Sekiranya anda cukup tekad, anda boleh melakukan ujian sepintas untuk setiap tetapan crosshair dan mengubahnya lebih jauh selepas itu.

Apakah Crosshair Terbaik untuk Potongan Kepala?

Secara jujur, setiap orang mempunyai keutamaan mereka sendiri yang mana rambut silang adalah yang terbaik untuk gambar kepala. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perangkap yang dipersetujui oleh kebanyakan pemain. Pertama, rambut silang anda tidak boleh terlalu besar atau terlalu tebal. Lekapan silang yang lebih besar dapat mengaburkan penglihatan dan persekitaran periferal anda.

Kedua, warna juga penting. Beberapa warna hampir tidak muncul di peta CSGO, jadi ingatlah ketika memilih warna. Merah atau ungu umumnya pilihan yang selamat. Sebagai catatan terakhir, terdapat banyak profesional di luar sana yang hanya menggunakan titik rambut sederhana. Mula-mula sukar untuk menyesuaikan diri pada awalnya, tetapi pembayarannya dapat memberikan kesulitan.

Soalan Lazim Tambahan

Mengapa Anda Perlu Mengganti Crosshair Anda?

Setiap orang mempunyai cara bermain sendiri ketika datang ke CSGO, jadi rambut silang lalai yang anda mulakan mungkin bukan panggilan terbaik untuk anda. Dengan kemungkinan yang tidak terhingga untuk kerusi silang, perkara terbaik yang perlu dilakukan ialah bereksperimen dan mengubahnya sedikit. Sebagai contoh, terdapat banyak profesional yang berubah-ubah setiap kali mereka mengalami rentetan buruk. Kadang-kadang yang diperlukan untuk mengubah nasib anda adalah dengan mengubah cara anda melihat sesuatu (sasaran).

Menyesuaikan Crosshairs dalam CSGO

Proses penyesuaian silang kaki di CSGO pada mulanya nampaknya lebih sukar, tetapi dengan beberapa latihan, anda akan menyesuaikan dan mengubah tetapan dengan cepat. Kerana ingin tahu, adakah anda yang bermain tanpa rambut silang? Adakah kelebihannya selain menjadikan keseluruhan permainan lebih realistik? Sekiranya anda seorang yang sangat berani di luar sana untuk bermain CSGO seperti ini, kami ingin mendengar daripada anda di bahagian komen di bawah.