Permainan

Cara Menukar Sisi Gun di CSGO

Sesekali, pemain CSGO akan melaporkan prestasi yang lebih baik apabila pistol terikat pada tangan tertentu. Dilaporkan bahawa alasan untuk ini adalah bahawa beberapa model senjata dapat mengurangi jarak pandang dan menghambat kemampuan untuk mengesan ancaman periferal. Namun, berita baiknya adalah bahawa ini bukan sekadar sesuatu yang harus anda pelajari untuk diatasi. Terdapat beberapa cara di sekitarnya.

Cara Menukar Sisi Gun di CSGO

Cara Menukar Sisi Gun di CSGO

Kunci untuk menukar sisi senjata di CSGO adalah mempelajari arahan untuk menukar pengikat tangan. Apabila ini dilakukan dengan betul, anda boleh bertukar tangan dengan satu tekan kekunci, yang membolehkan anda menyesuaikan diri dengan situasi yang anda hadapi. Nasib baik, tidak begitu rumit. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda dengan tepat bagaimana ia dilakukan.

Bagaimana Mengubah Bahagian Sisi Senjata dalam CSGO

Perintah mudah akan membantu anda mengubah sisi senjata anda tetapi pertama, anda perlu memastikan anda dapat mengakses konsol (untuk memasukkan perintah). Anda boleh mengakses konsol dengan menekan ‘Pilihan’ kemudian menavigasi ke ‘Papan Kekunci’. Setelah sampai, tatal ke bawah sehingga anda melihat ‘Konsol’.

Dayakannya ke kekunci '' 'atau' ~ '. Setelah selesai, anda boleh menggunakan kekunci Tilde (`) atau kekunci Shift + Tilde (~) untuk mengakses konsol dan menaip perintah.

Untuk menukar tangan mana yang anda mahu melengkapkan senjata anda ke dalam permainan sangat mudah. Pada dasarnya, yang perlu anda ingat adalah dua arahan berguna ini, yang boleh dimasukkan ke dalam konsol:

Untuk menukar pistol ke tangan kiri anda, masukkan "cl_righthand 0".

Untuk menukar pistol ke tangan kanan anda, masukkan "cl_righthand 1".

Itu sahaja yang ada! Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar ingin mengawal penyesuaian pengalaman permainan anda, kami mempunyai beberapa petua dan trik hebat di bawah ini untuk membantu anda sepanjang perjalanan. Contohnya, jika anda ingin membuat senarai tetapan pilihan dan menerapkannya secara kekal, anda mesti melihatnya.

Anda mungkin memerlukan sedikit masa untuk membiasakan diri dengan senjata baru. Sebilangan besar pemain mencadangkan bermain melalui beberapa permainan sebelum beralih ke lalai.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Anda Beralih Tangan dalam CSGO?

Daripada watak anda selalu melengkapkan item dalam satu tangan dalam CSGO, ada banyak pemain yang ingin dapat bertukar tangan dalam pertempuran yang sengit. Dengan berbuat demikian, watak mereka akan lebih jelas ketika melakukan straf, bergantung pada keadaan mereka berada. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah perintah yang canggung dan panjang. Sebagai gantinya, mari tunjukkan cara mudah dan mudah untuk melakukannya:

Dalam contoh ini, anda akan mengikat kekunci "x" untuk bertukar tangan - tetapi anda boleh menggunakan sebarang kunci yang anda mahu mengikat Yang perlu anda lakukan ialah memasukkan kod ini ke dalam konsol. Untuk menjadikan perintah kekal, simpan kod ke dalam fail "autoexec" anda.

Kod yang perlu anda lakukan ialah: "bind x" toggle cl_righthand 0 1 "

Setelah selesai, anda akan dapat bertukar tangan pada bila-bila masa yang anda mahu dengan satu kekunci.

Bolehkah Saya Menukar Senjata Saya ke Bahagian Kiri dalam CSGO?

Bagi anda yang menginginkan senjata mereka melengkapkan tangan kiri secara automatik dan tinggal di sana, ini adalah bahagian untuk anda. Untuk melakukannya, hanya ada satu arahan yang perlu anda ketahui. Perintah ini dapat disimpan ke dalam fail autoexec anda untuk menjadikannya kekal. Sebagai alternatif, anda boleh memilih memasukkannya ke dalam konsol anda untuk setiap permainan.

Kod untuk membuat item sentiasa muncul di sebelah kiri anda adalah seperti berikut: "cl_righthand 0"

Jika pada saat mana-mana anda memutuskan untuk beralih kembali ke kanan, yang perlu anda beralih adalah menggunakan tetapan lalai: "cl_righthand 1"

Bagaimana Anda Menukar Paparan dalam CSGO?

Permainan dalam talian tegar seperti CSGO lebih baik dinikmati pada penyediaan monitor yang lebih luas atau bahkan pelbagai. Walau bagaimanapun, Steam tidak selalu mahu bermain bola dengan ini. Selalunya, CSGO boleh dibuka pada monitor yang salah. Salah satu penyelesaiannya ialah memuat turun alat perisian pelbagai monitor untuk mengawal keadaan. Walau bagaimanapun, ini tidak sepenuhnya diperlukan kerana terdapat penyelesaian untuk permainan Steam.

Untuk membuka permainan di monitor atau monitor yang anda mahukan, inilah yang harus dilakukan:

• Perkara pertama yang dicuba adalah menjalankan permainan dalam "Window mode". Kemudian, secara teori, anda boleh menyeret permainan ke monitor yang anda mahukan.

• Sekiranya perkara di atas tidak berfungsi, sedikit masalah dengan tetapan Windows anda mungkin akan menyelesaikan masalahnya. Sekiranya anda masuk ke tetapan anda dan menukar monitari sekunder ke monitor utama, ia akan 'menipu' CSGO untuk membuka pada monitor yang lebih besar.

• Perkara terakhir yang harus dicuba adalah membuka permainan dalam "mod Window tanpa sempadan". Kemudian, dengan menekan "Shift, tombol Windows, dan Arrow Right", anda seharusnya dapat memindahkan permainan ke monitor yang anda inginkan.

Bagaimana Anda Berubah ke Kiri dan Tangan Kanan dalam CSGO?

Sekiranya anda memutuskan bahagian mana yang anda mahukan senjata anda kekal, ini adalah bahagian untuk anda. Pada akhirnya, untuk menukar senjata anda ke tangan lain dan menyimpannya di sana, hanya ada satu perintah yang perlu anda ingat. Ini boleh dimasukkan ke dalam konsol pada awal setiap permainan. Sebagai alternatif, untuk menjadikan perintah kekal, anda boleh membuat autoexec untuk CSGO seperti yang digambarkan di bawah. Tidak kira kaedah mana yang anda pilih, perintahnya adalah seperti berikut:

• Untuk membawa senjata anda di sebelah kiri anda: "cl_righthand 0"

• Untuk menukar ke tangan kanan: "cl_righthand 1"

Satu-satunya kelemahan kaedah ini ialah kaedah ini tidak akan membolehkan anda menukar tangan dengan pantas seperti yang anda mahukan. Atas sebab itu, banyak pemain memilih untuk memberikan kunci untuk membolehkan mereka bertukar tangan setiap kali mereka memerlukannya. Mana yang sesuai untuk anda banyak bergantung pada cara anda bermain permainan. Tidak ada satu penyelesaian yang berfungsi untuk semua orang.

Bagaimana Anda Beralih Tangan Dengan Kekunci Pergerakan di CSGO?

Cara lain yang berguna untuk mengawal tangan mana yang melengkapkan senjata anda adalah dengan menukar tangan bergantung pada arah yang anda putar. Walaupun kaedah ini mungkin agak menjengkelkan pada awalnya, banyak pemain bersumpah dengannya. Berkesan, setelah anda terbiasa, senjata anda tidak akan menghalang pandangan anda.

Sekiranya anda ingin meletakkan pistol di tangan kiri semasa anda membelok ke kanan dan sebaliknya, inilah yang perlu anda lakukan:

• Pertama, anda perlu membuat autoexec untuk CSGO (kami akan menunjukkan caranya di bahagian seterusnya).

• Kemudian, untuk menjadikan pistol anda muncul di tangan kiri anda semasa anda membelok ke kanan, anda perlu memasukkan bind ini: bind "d" "+ moveright; cl_righthand 0 ”;

• Untuk menukar pistol ke sisi yang berlawanan, anda perlu memasukkan ini: ikat "a" "+ bergerak kiri; cl_righthand 1 ”;

Seperti yang telah kami katakan, penggodaman ini bukan untuk semua orang kerana sebilangan pengguna mungkin menganggap peralihan pantas agak mengganggu. Namun, jika ini bukan untuk anda, kami sarankan mencuba petua di atas dalam "Bagaimana Anda Beralih Tangan dalam CSGO?" bahagian.

Cara Membuat Fail Autoexec untuk CSGO

Membuat fail autoexec adalah kaedah terbaik untuk menyimpan pilihan anda di CSGO tanpa perlu memasukkannya secara manual ke dalam konsol setiap masa. Ia berfungsi dengan sempurna untuk perkara-perkara seperti tetapan crosshair dan pengikat khusus. Untuk mengaktifkannya, yang perlu anda lakukan hanyalah menyimpan autoexec dalam fail permainan. Kemudian, seperti namanya, secara automatik akan melaksanakan informasi yang telah disimpan dan menerapkan pengaturan tersebut segera setelah Anda memulai permainan.

Inilah cara melakukannya melalui Steam:

• Cari harta CSGO di perpustakaan Steam.

• Pilih "Browse Local Files" dari senarai pilihan.

• Cari folder ".cfg (config)".

• Klik kanan pada ruang terbuka dalam folder ini dan pilih "Baru" dan kemudian "Dokumen Teks". Mana-mana penyunting teks akan mencukupi - malah Notepad.

• Buka fail yang telah anda buat dan kemudian masukkan apa sahaja ikatan yang anda fikirkan. Contohnya: "cl_righthand 0".

• Simpan fail ini sebagai "autoexec.cfg" dan pastikan untuk menyimpannya dalam dropdown "Semua Fail".

Dan di sana anda memilikinya - pengalaman permainan yang dapat disesuaikan sepenuhnya. Secara semula jadi, anda boleh menambah dan membuang tetapan yang anda inginkan. Kadang-kadang, tetapan ini tidak akan dimuat secara automatik ketika anda memulakan permainan. Sekiranya ini berlaku, yang perlu anda lakukan ialah menekan "~" untuk membuka konsol anda. Kemudian, ketik "exec autoexec" untuk menerapkan tetapan anda.

Mengapa Orientasi Senjata Penting?

Soalan yang sering diajukan oleh pemain CSGO pemula adalah "mengapa pemain CSGO pro selalu bermain dalam arah kiri?" Nah, jawapannya berkaitan dengan mata dominan mereka. Secara berkesan, pemain-pemain ini telah menjadi hebat dalam permainan sehingga mereka telah belajar memanfaatkan setiap kekuatan yang mungkin untuk membantu mereka tetap berada di puncak.

Tidak semua pemain akan bermain di sebelah kiri kerana ada yang mempunyai mata kanan yang lebih dominan. Sungguh, perkara terbaik yang boleh anda lakukan untuk mengetahui mata dominan anda ialah melihat beberapa ujian percuma di YouTube. Setelah anda mengetahui, pilih saja orientasi yang sesuai dengan pandangan mata anda. Sememangnya, ini tidak akan menjadikan anda seorang profesional, tetapi akan memberi anda kelebihan tambahan semasa anda ke sana. Anda akan dapat membaca permainan dengan lebih baik dan mengesan ancaman lebih cepat.

Menukar Sisi Gun di CSGO

Seperti yang anda lihat, ada banyak cara untuk menyesuaikan CSGO dalam hal mengubah sisi senjata. Sebilangan tetapan ini sesuai dengan permainan anda sementara yang lain mungkin tidak. Itu semua bergantung pada bagaimana anda bermain permainan. Pengaturan yang membolehkan pistol bertukar tangan setiap kali anda berpusing agak panik, tetapi ini mungkin tidak berlaku bagi orang lain.

Adakah ada di antara anda yang terbiasa dengan pengaturan itu dan memanfaatkannya? Kami ingin mendengarnya di bahagian komen di bawah.