PC & Mudah Alih

Cara Mengubah Kursor pada Mac, Chromebook atau PC Windows

Terdapat satu perkara yang ingin dilakukan oleh banyak orang dengan segera apabila mereka mendapat alat baru - memperibadikannya.

Betul; ramai di antara kita menyukai komputer atau telefon pintar kita untuk menggambarkan keperibadian kita. Anda boleh mengubah beberapa perkara asas pada komputer riba baru anda, seperti gambar latar, untuk memilih sesuatu yang lebih peribadi. Anda juga boleh menukar warna tetingkap menjadi warna kegemaran anda atau mencuba mod gelap.

Tetapi adakah anda tahu anda boleh melihat lebih terperinci?

Contohnya, ubah kursor?

Sekiranya itu yang anda mahu lakukan, artikel ini memberi anda liputan.

Cara Menukar Kursor pada Chromebook

Bahagian ini akan memandu anda mengubah kursor pada Chromebook. Katakan anda tidak merasa seperti menggunakan kursor biasa yang disertakan dengan Chromebook. Sekiranya demikian, anda mempunyai banyak pilihan untuk menjadikannya lebih menarik.

Terdapat pelbagai kaedah yang dapat digunakan pengguna Chromebook untuk mengubah kursor, bergantung pada betapa uniknya yang mereka inginkan.

Sekiranya anda hanya mahu menukar ukuran atau warna kursor, anda boleh melakukannya dalam beberapa langkah mudah melalui Tetapan. Mereka yang menginginkan sesuatu yang lebih menarik akan memerlukan aplikasi pihak ketiga.

Dari Tetapan

 1. Hidupkan Chromebook anda dan buka Sistem menu. Sekiranya anda tidak pasti bagaimana melakukan ini, arahkan ke sudut kanan bawah dan klik waktunya.

 2. Apabila menu Sistem terbuka, pilih ikon roda gigi di bahagian atas untuk dibuka Menetapkans.

 3. Apabila tetingkap Tetapan dibuka, anda akan melihat menu di sebelah kiri. Pilih Kebolehcapaian. Sekiranya anda tidak dapat menemui tab ini, pilih Mahir bahagian untuk mendedahkan menu baru di bawah.

 4. Pilih pilihan kedua - Urus ciri kebolehaksesan dan kemudian, dari menu ini, pilih Tetikus dan pad sentuh.

 5. Anda akan melihat pelbagai pilihan berkaitan kursor di sini. Pilih Tunjukkan kursor tetikus besar untuk menukar saiznya. Secara lalai, ia akan ditetapkan menjadi besar ketika anda mengklik togol, tetapi anda dapat membuatnya menjadi sederhana atau kecil menggunakan Laraskan saiz kursor pilihan yang akan anda lihat di bawah.

Pilihan lain membolehkan anda menonjolkan kursor sambil menggerakkannya dan menyesuaikan pilihan ketuk dan seret. Adakah anda ingin menyesuaikan kelajuan kursor anda atau menukar arah tatal? Anda boleh melakukan semua ini di dalam Peranti dan Pad Sentuh tetapan, boleh diakses dari Tetapan panel.

Perhatikan bahawa anda boleh mengaktifkan Kebolehcapaian jalan pintas di anda Sistem menu, anda boleh melangkau beberapa langkah ini.

Aplikasi Pihak Ketiga

Sekiranya anda ingin menukar lebih banyak ciri kursor, anda boleh memuat turun pelanjutan Chrome yang membolehkan anda melakukannya. Anda akan menemui beberapa pilihan yang berfungsi dengan baik pada Chromebook.

Kami mengesyorkan Kursor Saya atau Kursor Kustom, kerana perpustakaan kursornya cukup besar, dan anda pasti akan menemui sesuatu yang anda suka. Sekiranya anda menggunakan aplikasi Android atau Linux, jangan terkejut jika kursor berubah menjadi yang biasa. Aplikasi ini tidak sesuai dengan sambungan Chrome yang telah kami sebutkan.

Cara Mengubah Kursor pada Windows 10

Kursor lalai mungkin merupakan pilihan yang paling mudah, dan kebanyakan orang masih mengikutinya, tetapi bagaimana jika anda ingin mencuba sesuatu yang berbeza? Inilah cara anda boleh menukar kursor jika anda pengguna Windows 10.

 1. Navigasi ke bar tugas dan klik butang Windows di sudut kiri bawah. Anda juga boleh menekan kekunci Windows pada papan kekunci anda jika anda mahu.

 2. Apabila menu muncul, tatal ke Tetapan dan klik untuk membuka.

 3. Di dalam Tetapan tetingkap, anda akan melihat Peranti pilihan, klik.

 4. Dari menu di sebelah kiri, pilih Tetikus. Anda juga dapat mencapai langkah ini dengan lebih cepat - ketika anda membuka menu Windows, mulailah mengetik "tetikus”Dan klik pada hasil pertama di sebelah kiri.

 5. Sekali di Tetikus tab, pilih Pilihan tetikus tambahan di sebelah kanan.

 6. Dari tetingkap pop timbul, pilih tab kedua, bernama Petunjuk.

 7. Di bawah Skim, anda akan melihat bahawa ini adalah versi lalai untuk Windows dan yang lebih rendah Sesuaikan, anda akan melihat senarai kursor yang ada.

 8. Anda juga boleh mengklik Semak imbas jika anda ingin menambahkan kursor pihak ketiga yang telah anda muat turun. Namun, sebelum anda melakukannya, anda akan dapat memilih daripada beberapa kursor yang sudah ada di Windows kerana mengklik Semak imbas membawa anda terus ke Kursor folder.

 9. Apabila anda memilih kursor baru, klik Memohon dan kemudian okey untuk menyimpan perubahan.

Ketahuilah bahawa anda akan menggunakan kursor pada latar belakang yang berbeza. Pastikan ia sentiasa kelihatan dan sesuai dengan resolusi yang berbeza.

Menukar Warna dan Saiz

Sekiranya anda hanya ingin mengubah warna atau saiz kursor anda, ikuti arahan di bawah.

 1. Klik ikon Windows atau tekan pada papan kekunci anda.

 2. Taip “Kemudahan Akses.”

 3. Pilih tetapan tetikus dari hasil yang anda dapat.

 4. Dari senarai di sebelah kiri, pilih Kursor & penunjuk.

 5. Di sini anda boleh menyesuaikan ukuran penunjuk dan warnanya. Anda juga boleh mengubah ketebalannya, jadi lebih jelas pada latar belakang apa pun.

Cara Menukar Kursor pada Mac

Pengguna Mac juga dapat menyesuaikan kursor mereka, walaupun mereka mungkin tidak mempunyai banyak pilihan. Sekiranya kursor standard tidak sesuai dengan pilihan anda, inilah yang perlu anda lakukan untuk menjadikannya lebih sesuai dengan keperluan anda dan menjadi lebih kelihatan di skrin.

Untuk mengakses kursor, ikuti langkah-langkah di bawah.

 1. Klik pada epal menu.

 2. Pilih Keutamaan Sistem dan dari sana, pilih Kebolehcapaian.

 3. Dari menu yang baru dibuka, pilih Paparan.

 4. Pilih Kursor untuk melihat ciri apa yang boleh anda ubah.

Pilihan 1

Anda mungkin tidak dapat mengubah warna kursor, tetapi inilah sesuatu yang boleh anda cuba. Sekiranya anda menggerakkan gelangsar di sebelah Kontras paparan, anda boleh menjadikan kursor lebih senang dicari di skrin. Warnanya berbeza dari cahaya hingga gelap.

Pilihan 2

Anda boleh mengaktifkan cari pilihan. Sekiranya anda tidak dapat menemui kursor di layar, fitur ini membolehkan anda menggerakkan jari anda pada pad sentuh atau menggerakkan tetikus dengan cepat (atau goncangkannya) untuk menjadikan kursor lebih besar selama beberapa saat. Ini menjadikannya lebih mudah dicari.

Pilihan 3

Katakan anda mahu kursor menjadi lebih besar secara kekal. Sekiranya demikian, anda boleh menavigasi ke pilihan kedua dan menyeret gelangsar untuk menjadikan kursor lebih besar atau lebih kecil.

Bergantung pada versi Mac OS yang dijalankan komputer anda, langkahnya mungkin sedikit berbeza. Anda mungkin perlu mengklik Akses Universal dan bukannya Aksesibiliti. Walau bagaimanapun, ikon akan berada di tempat yang sama dalam panel Pilihan Sistem.

Cara Menukar Kursor pada Laptop Dell

Cara mengubah kursor anda tidak bergantung pada komputer riba atau komputer meja anda, kecuali jika anda mempunyai MAC, yang berbeza dengan sistem operasi lain.

Sekiranya komputer riba Dell anda menjalankan OS Windows, periksa bahagian artikel, di mana kami menerangkan cara mengubah kursor pada Windows 10. Sekiranya anda mempunyai versi yang lebih lama, nama pilihan mungkin berbeza dan lebih terhad, tetapi langkahnya sangat serupa.

Menukar Kursor di Linux

Dan bagaimana jika Dell anda berjalan di Linux? Inilah cara menukar kursor dalam kes ini, walaupun anda hanya dapat memilih ukuran yang berbeza.

 1. Pergi ke Ubuntu Dash atau arahkan ke sudut kanan atas skrin anda dan pilih anak panah ke bawah. Kemudian, klik pada Tetapan. Menu Tetapan Ubuntu
 2. Apabila Tetapan tetingkap terbuka, pilih Akses Sejagat dari menu di sebelah kiri. Menu Tetapan Ubuntu - 2
 3. Di dalam Melihat lajur, anda akan melihat Saiz Kursor pilihan. Tetapan Kursor Ubuntu
 4. Klik di atasnya untuk membuka lima saiz berbeza dan pilih yang anda mahukan. Perhatikan bahawa ukuran terkecil juga merupakan pilihan lalai. Saiz Kursor Ubuntu

Tempat memuat turun Kursor Baru

Adakah anda tidak berpuas hati dengan pilihan yang ada di komputer anda? Seperti yang telah kami sebutkan, anda boleh menggunakan aplikasi atau pelanjutan pihak ketiga untuk memuat turun kursor baru yang menarik dan memasangnya di komputer anda.

Apa sahaja pustaka yang anda pilih untuk memuat turun, kursor ini biasanya terdapat dalam pek tema. Mungkin ada juga skema yang ada. Kedua-dua kaedah ini cukup mudah.

Sekiranya anda memuat turun pek tema, mereka akan digunakan secara automatik setelah memuat turun fail dan mengklik dua kali padanya. Ini kerana pek ini biasanya mengandungi fail pemasang juga, yang menjadikannya mudah digunakan.

Sekiranya anda memuat turun skema, mungkin memerlukan beberapa klik lagi. Setelah muat turun selesai, anda harus membuka folder dan mencari fail .inf. Apabila anda menjumpainya, klik kanan padanya dan tunggu sehingga menu drop-down muncul. Dari sana, pilih Pasang. Kemudian, ikuti langkah-langkah yang telah kami jelaskan di bahagian Windows 10.

Apabila anda membuka Pointers, anda akan melihat pek yang baru dimuat turun dalam menu lungsur di bawah Skema.

Sekiranya anda tidak pasti perpustakaan kursor mana yang akan dikunjungi, kami mengesyorkan Open Cursor Library atau Cursors 4 U, di mana anda boleh menemui semua jenis set kursor. Juga, jika anda menggunakan Chrome, anda boleh memasang pelanjutan Custom Cursor untuk menemui tema baru.

Menikmati Kursor Baru

Apa sahaja komputer yang anda miliki, anda boleh menukar saiz atau kontras kursor dengan cepat untuk menjadikannya lebih mudah dilihat di skrin.

Dan jika anda mahukan lebih dari itu, tidak ada masalah. Tidak perlu berpegang pada kursor lama yang sama jika anda menginginkan sesuatu yang lebih moden atau lebih sesuai dengan keperibadian anda. Anda boleh memilih hampir semua tema yang anda mahukan kerana terdapat perpustakaan kursor dengan semua jenis pek kursor: kartun, musim, selebriti, sukan, makanan, dan banyak lagi.

Adakah anda menyediakan komputer untuk anak anda? Kami pasti mereka akan menyukai Frozen atau Toy Story. Adakah anda mahukan kursor yang berkelas yang sesuai dengan latar belakang Mac profesional anda? Anda akan menemui sesuatu yang sesuai di perpustakaan ini.

Adakah anda sudah cuba mengubah tetapan kursor anda? Adakah anda mempunyai idea menarik untuk dikongsi? Beritahu kami tentang mereka di bahagian komen di bawah.