Hiburan

Semua yang Perlu Anda Ketahui Mengenai Cara Bersorak di Twitch

Berbeza dengan apa yang disarankan oleh namanya, bersorak pada Twitch adalah lebih daripada sekadar menunjukkan penghargaan kepada streamer. Ini sebenarnya adalah salah satu cara agar streamer dapat menghasilkan sedikit wang dari pekerjaan mereka. Halaman ini merangkumi semua yang perlu anda ketahui mengenai bersorak di Twitch.

Semua yang Perlu Anda Ketahui Mengenai Cara Bersorak di Twitch

Twitch adalah perkhidmatan penyiaran video dalam talian interaktif yang dimulakan pada tahun 2011 dengan komuniti permainan video kemudian berkembang lebih jauh daripada tahun-tahun berikutnya. Kini Twitch mempunyai lebih dari dua juta penstriman unik setiap bulan, menstrimkan video mengenai hampir semua topik yang dapat anda bayangkan. Menyorak video yang anda sukai adalah sebahagian daripada pengalaman Twitch, yang memungkinkan sekitar 17,000 pengguna Twitch menjana wang melalui video mereka.

Sorakan pada dasarnya adalah tip dan dikira dalam Bits. One Bit dibeli dengan harga 1 sen dan boleh dihantar ke streamer. Streamer menerima Bits yang kemudiannya dapat ditukar menjadi wang tunai. Orang yang bersorak mendapat emote unik atau lencana sembang yang menunjukkan bahawa mereka telah bersorak (iaitu, mengirim Bits).

Sistem ganjaran bersama ini kemas dan mendorong pita untuk terus membuat aliran dan penonton yang berkualiti untuk menunjukkan penghargaan. Sistem ini berfungsi dengan baik untuk streamer yang rajin membuat kandungan yang unik dan bagi kita hanya berhenti untuk sedikit hiburan.

Menetapkan Sorakan sebagai streamer

Sebagai streamer, anda harus mengaktifkan sorakan. Sebagai penonton, anda perlu memuatkan akaun anda dengan Bits agar dapat menggunakan Cheer. Twitch Affiliates dan banyak Rakan Kongsi telah mengaktifkan sorakan secara lalai tetapi jika anda bukan salah satu daripada ini, anda perlu melakukannya secara manual.

 1. Navigasi ke Tetapan Rakan Kongsi di papan pemuka Twitch anda.
 2. Pilih ke bahagian Cheer dan pilih Enable Cheering with Bits.
 3. Tandatangan borang cukai dan tinjau Pindaan Bersorak pada Perjanjian Rakan Kandungan.
 4. Tatal ke Tetapan Ambang Bits dan tetapkan Minimum Bits to Cheer pada angka di atas 1.
 5. Tetapkan Minimum Bit Emote pada sesuatu di atas 1.
 6. Pilih Tetapan Lencana Sembang Sorak agar khalayak anda mendapat cinta juga.
 7. Hantarkan entri di halaman anda untuk memberitahu semua orang bahawa anda kini menerima Sorakan.

Menetapkan Bit Minimum untuk Bersorak di atas satu Bit semestinya menghentikan kebanyakan spammer. Ini penting kerana terdapat banyak spammer di laman web ini. Menetapkan jumlah ini memerlukan sedikit percubaan dan kesilapan. Saluran yang lebih kecil perlu menetapkannya lebih rendah. Saluran yang lebih besar atau popular boleh menghilangkan jumlah yang lebih tinggi. Anda perlu bereksperimen dengan apa yang boleh anda lakukan. Adalah lebih baik untuk menerima 500 dua Sorakan Bit daripada sepuluh Sorak 50 Bit jadi tetapkan jumlah anda dengan sewajarnya.

Menetapkan Sorakan sebagai penonton

Sebagai penonton video Twitch, anda tidak perlu risau untuk menyiapkan saluran anda. Anda hanya perlu memuatkan akaun anda dengan Bits dan kemudian menawarkannya kepada pilihan pilihan anda. Bit dibeli dengan wang sebenar dan dimuat ke dalam akaun anda. Setahu saya, mereka tidak akan dikembalikan jadi jangan membeli lebih banyak daripada yang mungkin anda gunakan.

Pada masa ini, 100 Bits = $ 1,40 dan 25,000 Bits = $ 308. Anda boleh membelinya dalam jumlah 100, 500, 1500, 5000, 10,000 dan 25,000.

Lebih mudah membeli Bits menggunakan laman desktop tetapi anda juga boleh membeli dengan mudah alih.

 1. Log masuk ke akaun anda.
 2. Pilih sama ada butang Dapatkan Bits di bahagian atas skrin di atas pemain video atau di kotak mesej dalam sembang.
 3. Pilih Beli dan pilih kaedah pembayaran.
 4. Log masuk dan izinkan pembayaran.
 5. Pilih Teruskan untuk memeriksa pembelian.
 6. Pilih Bayar Sekarang untuk melakukannya.

Pembelian segera dan anda akan melihat jumlah bit yang sesuai muncul di akaun anda. Terdapat had atas 25,000 Bits yang dapat disimpan di akaun Twitch anda pada satu-satu masa.

Sekiranya anda tidak mahu membayar, anda masih boleh Bersorak di Twitch dengan menggunakan Bits for Ads. Ini adalah perkhidmatan baru yang dilancarkan baru-baru ini yang memberi ganjaran kepada anda dengan Bits sebagai ganti menonton iklan. Ia boleh didapati melalui aplikasi sekarang dan di desktop tidak lama lagi.

 1. Pasang aplikasi Twitch atau kemas kini ke versi terbaru: Twitch untuk Android di sini dan Twitch untuk iOS di sini.
 2. Pilih tetingkap sembang dan pilih Dapatkan Bits dari dalam kotak sembang.
 3. Pilih Tonton Iklan di bahagian atas.
 4. Bit anda akan dikreditkan secara automatik ke akaun anda.

Anda mesti menonton keseluruhan iklan agar layak untuk pembayaran tetapi setelah anda melakukannya, jumlah Bits yang dinyatakan akan dikreditkan secara automatik ke akaun anda. Sistem ini masih diubah suai dan penghantaran mungkin memerlukan sedikit masa tetapi nampaknya berfungsi dengan baik.

Cara Ceria di Twitch

Sekarang anda sudah siap, bagaimana anda bersorak di Twitch?

 1. Pilih kotak sembang dalam aliran.
 2. Pilih ikon Bits di dalam kotak dan pilih Twitch Cheermote.
 3. Tambahkan bilangan Bits yang anda mahu Ceriakan. Anda boleh menggunakan menu atau menaip 'cheer500' hingga Cheer 500 Bits.
 4. Tukar jumlah Bits mengikut kesesuaian anda.

Itu sahaja yang perlu anda ketahui tentang bersorak di Twitch. Ini adalah sistem mudah yang tidak memerlukan banyak kos tetapi boleh membuat banyak perbezaan untuk streamer. Ini adalah salah satu sebab platform ini menempatkan begitu banyak aliran berkualiti tinggi dan akan berterusan selagi kami menyokong pita tersebut.

Sekiranya anda menganggap artikel TechJunkie ini bermanfaat, anda mungkin juga menyukai artikel panduan ini Cara Mengaktifkan atau Mengaktifkan Bit di Twitch.

Adakah anda mempunyai beberapa petua dan trik untuk bersorak di Twitch? Sekiranya ada, sila tinggalkan komen di bawah!