Media Sosial

Cara Menghapus Kenangan Snapchat

Snapchat adalah salah satu rangkaian sosial kegemaran kami, dan bukan kerana ia membantu membuat arkib kehidupan kita. Sebagai gantinya, kami menyukai Snapchat kerana membolehkan kami memberi tumpuan untuk berkongsi dunia di sekeliling kami untuk sementara waktu. Sama ada anda cuba menangkap gambar rakan anda melakukan sesuatu yang tidak masuk akal, mengemas kini pengikut anda tentang bagaimana percutian anda, atau hanya mengambil gambar matahari terbenam yang indah di belakang rumah anda, Snapchat memudahkan anda berkongsi foto dan video tanpa untuk bimbang mereka bertahan lebih lama daripada 24 jam dalam berita umum anda.

Cara Menghapus Kenangan Snapchat

Sudah tentu, kadang-kadang Snaps anda sangat baik sehingga anda merasa perlu menyimpannya selama-lamanya, dan syukurlah, Snapchat juga membolehkan anda melakukannya. Ciri Kenangan di dalam Snapchat membolehkan anda menyimpan gambar kegemaran anda dengan mudah, baik sebelum anda menghantarnya kepada orang lain atau dengan menyimpannya dari Kisah anda setelah mereka mengeposkan.

Setelah menyimpan sekejap ke Kenangan anda, anda dapat melihatnya bila-bila masa yang anda mahukan dengan memilih tab Memori di dalam Snapchat, memudahkan anda melihat kembali kenangan kegemaran anda dari tahun-tahun yang lalu. Snapchat bahkan akan mengingatkan anda tentang "kilas balik" dari Kenangan anda dengan ikon pemberitahuan kecil di tab Memories, yang membolehkan anda melihat kembali masa anda pergi untuk melihat kumpulan kegemaran anda secara langsung, atau ketika anda menghabiskan seminggu di tasik yang tenang dan tenang.

Namun, seperti galeri foto mana pun, kadang-kadang anda menyimpan foto yang, anda tidak lagi mahu menyimpannya. Foto mantan anda, video memalukan anda dan rakan anda, atau apa sahaja — anda tidak menginginkannya, dan itu masuk akal. Menghapus Memori sangat mungkin dilakukan dalam Snapchat, tetapi kadang-kadang, aplikasi ini boleh membingungkan dan sukar dinavigasi. Mari kita lihat bagaimana cara menghapus Snaps yang tersimpan dengan Snapchat.

Mengakses dan Menavigasi Kenangan

Sekiranya anda baru menggunakan platform, mencari Kenangan anda mungkin sukar. Syukurlah, sebenarnya sangat mudah. Lancarkan Snapchat untuk membuka aplikasi ke antara muka kamera.

Di bahagian bawah antara muka kamera terdapat ikon kad untuk melancarkan Kenangan tepat di bawah bulatan putih yang digunakan untuk rakaman. Cukup ketuk ikon itu untuk memuatkan Kenangan yang anda simpan. Anda juga boleh meleret ke atas untuk mengakses kenangan anda.

Untuk menavigasi kenangan anda, tatal semua gambar menggunakan jari anda. Sekiranya anda ingin melihat gambar dalam skrin penuh, ketuk satu untuk mengembangkannya. Kemudian leret ke kiri dan kanan untuk menatal semua gambar. Leret ke atas untuk kembali ke paparan Kenangan.

Padamkan Memori dari Snapchat

Bosan dengan salah satu daripada kenangan itu? Singkirkan saja. Terdapat dua cara untuk menghapus gambar atau cerita individu.

Kaedah Satu:

 1. Pergi ke Kenangan

 2. Ketik dan tahan snap atau cerita untuk pilihan
 3. Ketik Padamkan Snap atau Padam Cerita

 4. Ketik Padam sekali lagi untuk mengesahkan

Kaedah Kedua:

 1. Pergi ke Kenangan.

 2. Ketik gambar atau cerita yang ingin anda padamkan.

 3. Ketik ikon pilihan di sudut kanan bawah berlabel Lebih banyak lagi.
 4. Ketik Padam Cerita atau Padamkan Snap.
 5. Ketik Padam sekali lagi untuk mengesahkan.

Berhati-hati dengan apa yang anda pilih untuk dihapuskan. Setelah sekejap atau cerita dihapuskan, semuanya akan menjadi baik.

Padamkan Semua Kenangan dari Snapchat

Mungkin memadam satu memori tidak mencukupi untuk anda. Mungkin anda mahu membersihkan batu tulis dan bermula dari awal. Malangnya, Snapchat tidak membiarkan anda memadamkan semua kenangan anda dengan satu klik. Namun, ada cara yang lebih mudah untuk menghapus beberapa item dari Kenangan anda.

 1. Pergi ke Kenangan. Ketik tanda semak di sudut kanan atas.

 2. Ketik semua gambar yang ingin anda hapus atau ketik Pilih semua.

 3. Ketik ikon Sampah di bar bawah.

Ketik Padam untuk mengesahkan.

Sekarang semua cengkeraman canggung dari malam terakhir anda dengan gadis-gadis itu akan menjadi sejarah.

Mengosongkan Cache Kenangan

Mungkin anda tidak mahu memadamkan apa-apa dari Kenangan. Anda hanya mahu mengosongkan cache untuk Memori Snapchat anda. Dengan kata lain, anda ingin membersihkan aplikasi anda dari semua data tersembunyi yang menumpuk dengan penggunaan. Cukup selesaikan langkah-langkah berikut dari kamera Snapchat.

 1. Ketik hantu (atau ikon Bitmoji jika ada) di sudut kiri atas.

 2. Ketik ikon tetapan di sudut kanan atas.

 3. Tatal ke bawah dan ketik Kosongkan cache.

 4. Ketik Kosongkan Cache Kenangan.

Ketik Jelas untuk mengesahkan.

Orang melakukan ini apabila aplikasi tertentu atau telefon mereka berjalan perlahan. Ini tidak akan menghilangkan gambar atau cerita yang ada dalam Kenangan anda. Teruskan. Periksa. Mereka semua masih ada. Nampaknya anda mesti menghapusnya dengan cara lama.

Siapa yang dapat melihat kenangan Snapchat saya?

Hanya anda yang dapat melihat kenangan Snapchat anda. Sekiranya anda bimbang orang lain akan mencari dan melihat kenangan anda, jangan. Kecuali anda menunjukkan kepada orang lain kandungan yang telah disimpan oleh Snapchat, anda tidak perlu risau.

Bolehkah saya memulihkan gambar yang dipadam?

Hanya jika anda menyimpan atau menayangkannya. Berhati-hatilah, jika anda menayangkan Snaps orang lain, mereka akan tahu.

Bolehkah saya berkongsi semula kenangan Snapchat saya?

Ya, ikuti arahan di atas, klik pada tanda semak di sudut kanan atas dan pilih pilihan untuk berkongsi memori anda sekali lagi. Ini adalah ciri kecil yang kemas yang membolehkan anda memainkan semula kandungan kegemaran anda.

***

Kejatuhan terbesar Snapchat sebagai aplikasi adalah kekurangan jenis dokumentasi atau bantuan untuk menerangkan cara menggunakan beberapa ciri terbaiknya. Walaupun kebanyakan pengguna mungkin tahu cara mengirim gambar dalam sembang dengan orang atau kumpulan lain, kemampuan untuk memahami bagaimana Memori berfungsi dalam aplikasi - dan cara menghapusnya - adalah penting.

Menjadi pengguna kuasa Snapchat agak sukar kerana aplikasi ini mempunyai banyak ciri dan mod perbualan yang berbeza, tetapi bernasib baik, menjelajah aplikasi ini sering kali dapat menemui ciri baru yang anda tidak tahu ada di sana. Kali berikutnya anda menyimpan terlalu banyak foto dan video secara tidak sengaja ke dalam ingatan anda, jangan panik: anda boleh menggunakan telefon anda untuk menghapusnya dari akaun anda.